Plating Dessert
Lee Eunji
Hogy beteljesítse álmát, hogy cukrász legyen, tizennyolc évesen Franciaországba ment tanulni. Miután elvégezte a Boulangerie tanfolyamot az INBP-nél és a Pasisssrie tanfolyamot az Ecole Ferrandinál, különféle tapasztalatokat szerzett Franciaországban és New York-i cukrászdákban, éttermekben.
Ő lett az első nem európai, aki a népszerű francia tévéműsor, 4. évadának második helyezettje lett, megszilárdítva cukrászként betöltött pozícióját.
Azóta a Starchefs magazin „Rising Star”-nak választotta, a 'Baby Banana' desszertjével, amelyet a New York-i Jungsik-ban mutatott be és egyben elnyerte az Art of Presentation díjat, amely lehetőséget adott a 'Eunji Lee' név népszerűsítésére.
Jelenleg a New York-i LYSEE cukrászbutik tulajdonos-főcukrászaként dolgozik.
Instagram: @eunji.leeee
Instagram Lysee NyC: @lysee.nyc
A könyv
Ez a könyv nem csak a „Plating Dessert” receptjeiről és technikáiról szól, hanem értékes feljegyzéseket is tartalmaz arról az útról, amelyen iskolás korom óta jártam az álmom felé, hogy cukrász leszek, majd a saját New York-i LYSEE üzletem megnyitásáig.
Ellentétben a csak recepteket tartalmazó könyvekkel, az egyik ok, amiért személyes történeteimet szerettem volna belefoglalni, az volt, hogy személyesen sok üzenetet kaptam olyan diákoktól, akik arról álmodoznak, hogy cukrászok legyenek, és olyanoktól, akik szakács pályájukon szeretnének változtatni. Ezért remélem, hogy ez a könyv némi segítséget nyújthat számukra.
18 évesen indultam el Franciaországba, ahol 10 éven keresztül csiszolgattam tudásomat és tapasztalatot szereztem, és rengeteg hullámvölgyön mentem keresztül, az új élet kezdetétől New Yorkban, a jelenlegi boltom megnyitásáig és ennek a könyvnek a kiadásáig. receptjeim és történeteim.
16 év telt el azóta, hogy betettem a lábam a desszertiparba, és nagyon boldog és hálás vagyok.
Annyi különböző epizód volt, és annyi minden történt. De úgy gondolom, hogy azért jutottam el idáig, mert a cukrász munkám iránti szenvedélyem és szeretetem, az álmom iránti akaratom, a jó emberek, akik mellettem voltak, valamint a családom és a barátaim. Mivel ez az első tartalmas könyvem, ezzel szeretném kifejezni hálámat és tiszteletemet ezeknek az embereknek.
A desszertjeim, amelyek koreai vagy szezonális alapanyagokból és különféle főzési módokkal készülnek, nagyon hasonlítanak a koreai -francia-New York-i identitásomra. Remélem, ízleni fognak a desszertek, amelyek harmonikusan ötvözik a három kultúrát. És remélem, hogy ez a könyv az álmok, a remény és a bátorítás üzenete lesz mindazoknak, akik arról álmodoznak, hogy cukrászok lesznek.
2022 Julius, Lee Eunji
Termékinformációk
Szerző: | Lee Eunji |
Kiadó: | THE TABLE |
Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Ázsiai / Asian, Tányérdesszert / Plated Dessert, Nyelv - Angol / English Books, Nyelv - Angol-Koreai / English-Korean Books |
Kiadás éve: | 2022 |
Forgalmazás kezdete: | 2022. augusztus 19. |
ISBN: | 9791164262182 |
Nyelv: | Angol-Koreai |
Méretek: | 27.1 x 27.7 x 2 cm |
Súly: | 1.1 kg |
Oldalszám: | 192 |
Ár: |
31 990 Ft (30 467 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Dessert
Dessert, Roger van Damme séf / cukrász és csapata 50 mesés desszertről szóló professzionális, inspiráló cukrászkönyve, mely a kulináris világ csúcsán végzett 25 éves kemény munka eredménye.
Pie Style
Ezzel a lenyűgöző pités kollekcióval Helen Nugent bemutatja a professzionális, „Instagramra érdemes” piték készítését. Most saját otthonában, kényelmesen készítheti el saját pite remekműveit.
Under Pressure
Sous-Vide főzés = kulináris innováció. Ebben a forradalmi szakácskönyvben, Thomas Keller/ 3 Michelin csillagos chef: French Laundry, PerSe, Bouchon, Bouchon Bakery/ Amerika legelismertebb séfje, bebizonyítja, hogy a Sous-Vide technológia miért is az egyik legbiztosabb főzési módszer, mely magában foglalja a pontos, precíz főzési hőmérsékleteket és főzési időket.
Fish Butchery
A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében.