Barion Pixel

The Bartender's Pantry - A Beverage Handbook for the Universal Bar

by Jim Meehan, Bart Sasso, Emma Janzen


« Vissza | Szerzők: Jim Meehan, Emma Janzen, Bart Sasso, AJ Meeker
  2025. július 03. 17:58

The Bartender's Pantry - A Beverage Handbook for the Universal Bar

Egy professzionális útmutató, amely feltérképezi és ünnepli a koktélok kulináris alapanyagait – több mint 100 recepttel a világ legkreatívabb bartenderei és a James Beard-díjas szerző, Jim Meehan (Meehan’s Bartender Manual) tollából.


„Mint egy kézikönyv, amely a mai bartenderek által használt alkoholmentes alapanyagok bőségszarujának szenteli magát, új nézőpontból ismerteti meg a szakácsokat – bármilyen szinten – az ízek izgalmas lehetőségeivel, amelyek szó szerint karnyújtásnyira vannak.”

Harold McGee, az On Food and Cooking és Keys to Good Cooking szerzője

Jim Meehan úttörő bartendereként szerzett elismerést a New York-i Gramercy Tavern, a Pegu Club és a legendás PDT bár pultja mögött – munkássága megalapozta a mai kézműves koktélkultúra fejlődését. Ebben a könyvben olyan kreatív partnerekkel dolgozott együtt, mint Bart Sasso, a Sasso & Co. művészeti és design stúdió vezetője és az atlantai Ticonderoga Club kreatív igazgatója; Emma Janzen, díjnyertes író és újságíró; valamint AJ Meeker, elismert fotós. Közösen alkották meg ezt a haladó szintű kézikönyvet, amely a koktélok alkoholmentes összetevőire koncentrál – azokra az elemekre, amelyek meghatározzák egy ital karakterét és minőségét.

A Bartender’s Pantry (A Bartender Kamrája) tíz alapanyag-kategóriát mutat be tömören, de alaposan:

– cukrok

– fűszerek

– tejtermékek

– gabonák és olajos magvak

– gyümölcsök

– zöldségek

– virágok és fűszernövények

– kávé

– tea

– szénsavas és ásványvizek

– fermentált italok

A fejezetek áttekintik ezeknek az összetevőknek a koktélkultúrában betöltött modern szerepét, népszerű feldolgozási módszereit, kézműves előállítását és elosztási csatornáit. Mindezt gyakorlati beszerzési és tálalási tanácsokkal egészítik ki a terület szakértőitől. A bevezetők azt is feltárják, milyen kihívásokkal néznek szembe a termelők, forgalmazók és fogyasztók, miközben az alapanyag az élelmiszerláncon keresztül eljut a bartender kamrájába.

Minden fejezetet művészien illusztrált receptek kísérnek, amelyekben az adott alapanyagok kerülnek a középpontba. Ezek révén a világ legelismertebb bartendereinek, baristáinak, importőreinek és séfjeinek kulisszái mögé pillanthatunk be. A klasszikus italok újragondolt változatai – mint a horchata, a matcha, a török kávé, sorrel, a kvász vagy a házi készítésű fagylalt – mellett több mint 50 koktél teljes oldalas fotója is helyet kapott, köztük olyan modern klasszikusokkal, mint a Gin Basil Smash, az Earl Grey MarTEAni és a Penicillin.

A Bartender’s Pantry olyan konyhai alapművekből merít inspirációt, mint Deborah Madison Vegetable Literacy című munkája vagy Harold McGee Keys to Good Cooking című könyve. Ez a kézikönyv nélkülözhetetlen segédeszköz vendéglátóipari szakemberek, kíváncsi otthoni mixerek és mindazok számára, akiket érdekel, hogyan kapcsolódnak össze a hagyományos és újító italok a globális gasztronómiával – és végső soron az egészségünkkel.

A szerzőkről

Jim Meehan több mint húsz éve dolgozik a vendéglátásban Madisontól, New Yorkig és Portlandben. Jelenleg a Mixography Inc. tanácsadó cégen keresztül ír, valamint együttműködik vendéglátóhelyekkel, italmárkákkal és termékfejlesztő partnerekkel. Korábbi művei: The PDT Cocktail Book (Tales of the Cocktail Spirited Award-díjas) és a Meehan’s Bartender Manual (James Beard-díjas).

Emma Janzen díjnyertes újságíró és szerző, aki rendszeresen publikál olyan médiumokban, mint a The New York Times, a PUNCH és The World’s 50 Best Bars, ahol egyben az USA régiók egyikének zsűrielnöke is.

Bart Sasso multidiszciplináris alkotó, a Sasso & Co kreatív ügynökség alapítója. Ő felel többek között a Tip Top Cocktails, a Schenker Beer Company és más cégek arculatának és csomagolásának megtervezéséért. Egyúttal társtulajdonosa és kreatív vezetője az atlantai Ticonderoga Club-nak, egy elismert, műfajokat átívelő gasztrokocsmának.

 

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Jim Meehan, Emma Janzen, Bart Sasso, AJ Meeker
Kiadó: Ten Speed Press
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Barista / Kávé / Coffee Speciality, Sommelier, Vegan / Vegetarian / Lactose-Free, Bartender / Cocktail, Nyelv - Angol / English Books, Fermentálás / Fermentation, Ízpárosítás / Flavor Pairing
Kiadás éve: 2024
Forgalmazás kezdete: 2025. július 03.
ISBN: 9781984858672
Nyelv: Angol
Méretek: 16.9 x 20.2 x 2.7 cm
Súly: 0.9 kg
Oldalszám: 384
Ár: 12 690 Ft
(12 086 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt


Szerzők:

Patisserie William Curley

Patisserie William Curley

A Patisserie célja, hogy bemutassa a díjnyertes Chocolatier William Curley szenvedélyét, klasszikus receptjeit, saját újításaival történő modernizálását és azok elkészítését. A jó minőségű cukrászsütemények elkészítésére gyakran úgy tekintenek, mint amit csak egy képzett profi képes elkészíteni, pedig ez bárki számára elérhető, aki rendelkezik cukrászfelszereléssel, némi gyakorlattal és akarattal.

 

Szerzők: William Curley

JAN - Laboratory of love

JAN - Laboratory of love

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.


Pierre Hermé’s Vegan Pastry

Pierre Hermé’s Vegan Pastry

Alkotásai révén, vágyai és könyvei során Pierre Hermé szeret ott lenni, ahol a legkevésbé számítasz rá. És ez a helyzet ma ezzel az új, növényi alapú cukrászatnak szentelt könyvvel.