Barion Pixel

The Bartender's Pantry - A Beverage Handbook for the Universal Bar

by Jim Meehan, Bart Sasso, Emma Janzen


« Vissza | Szerzők: Jim Meehan, Emma Janzen, Bart Sasso, AJ Meeker
  2025. július 03. 17:58

The Bartender's Pantry - A Beverage Handbook for the Universal Bar

Egy professzionális útmutató, amely feltérképezi és ünnepli a koktélok kulináris alapanyagait – több mint 100 recepttel a világ legkreatívabb bartenderei és a James Beard-díjas szerző, Jim Meehan (Meehan’s Bartender Manual) tollából.


„Mint egy kézikönyv, amely a mai bartenderek által használt alkoholmentes alapanyagok bőségszarujának szenteli magát, új nézőpontból ismerteti meg a szakácsokat – bármilyen szinten – az ízek izgalmas lehetőségeivel, amelyek szó szerint karnyújtásnyira vannak.”

Harold McGee, az On Food and Cooking és Keys to Good Cooking szerzője

Jim Meehan úttörő bartendereként szerzett elismerést a New York-i Gramercy Tavern, a Pegu Club és a legendás PDT bár pultja mögött – munkássága megalapozta a mai kézműves koktélkultúra fejlődését. Ebben a könyvben olyan kreatív partnerekkel dolgozott együtt, mint Bart Sasso, a Sasso & Co. művészeti és design stúdió vezetője és az atlantai Ticonderoga Club kreatív igazgatója; Emma Janzen, díjnyertes író és újságíró; valamint AJ Meeker, elismert fotós. Közösen alkották meg ezt a haladó szintű kézikönyvet, amely a koktélok alkoholmentes összetevőire koncentrál – azokra az elemekre, amelyek meghatározzák egy ital karakterét és minőségét.

A Bartender’s Pantry (A Bartender Kamrája) tíz alapanyag-kategóriát mutat be tömören, de alaposan:

– cukrok

– fűszerek

– tejtermékek

– gabonák és olajos magvak

– gyümölcsök

– zöldségek

– virágok és fűszernövények

– kávé

– tea

– szénsavas és ásványvizek

– fermentált italok

A fejezetek áttekintik ezeknek az összetevőknek a koktélkultúrában betöltött modern szerepét, népszerű feldolgozási módszereit, kézműves előállítását és elosztási csatornáit. Mindezt gyakorlati beszerzési és tálalási tanácsokkal egészítik ki a terület szakértőitől. A bevezetők azt is feltárják, milyen kihívásokkal néznek szembe a termelők, forgalmazók és fogyasztók, miközben az alapanyag az élelmiszerláncon keresztül eljut a bartender kamrájába.

Minden fejezetet művészien illusztrált receptek kísérnek, amelyekben az adott alapanyagok kerülnek a középpontba. Ezek révén a világ legelismertebb bartendereinek, baristáinak, importőreinek és séfjeinek kulisszái mögé pillanthatunk be. A klasszikus italok újragondolt változatai – mint a horchata, a matcha, a török kávé, sorrel, a kvász vagy a házi készítésű fagylalt – mellett több mint 50 koktél teljes oldalas fotója is helyet kapott, köztük olyan modern klasszikusokkal, mint a Gin Basil Smash, az Earl Grey MarTEAni és a Penicillin.

A Bartender’s Pantry olyan konyhai alapművekből merít inspirációt, mint Deborah Madison Vegetable Literacy című munkája vagy Harold McGee Keys to Good Cooking című könyve. Ez a kézikönyv nélkülözhetetlen segédeszköz vendéglátóipari szakemberek, kíváncsi otthoni mixerek és mindazok számára, akiket érdekel, hogyan kapcsolódnak össze a hagyományos és újító italok a globális gasztronómiával – és végső soron az egészségünkkel.

A szerzőkről

Jim Meehan több mint húsz éve dolgozik a vendéglátásban Madisontól, New Yorkig és Portlandben. Jelenleg a Mixography Inc. tanácsadó cégen keresztül ír, valamint együttműködik vendéglátóhelyekkel, italmárkákkal és termékfejlesztő partnerekkel. Korábbi művei: The PDT Cocktail Book (Tales of the Cocktail Spirited Award-díjas) és a Meehan’s Bartender Manual (James Beard-díjas).

Emma Janzen díjnyertes újságíró és szerző, aki rendszeresen publikál olyan médiumokban, mint a The New York Times, a PUNCH és The World’s 50 Best Bars, ahol egyben az USA régiók egyikének zsűrielnöke is.

Bart Sasso multidiszciplináris alkotó, a Sasso & Co kreatív ügynökség alapítója. Ő felel többek között a Tip Top Cocktails, a Schenker Beer Company és más cégek arculatának és csomagolásának megtervezéséért. Egyúttal társtulajdonosa és kreatív vezetője az atlantai Ticonderoga Club-nak, egy elismert, műfajokat átívelő gasztrokocsmának.

 

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Jim Meehan, Emma Janzen, Bart Sasso, AJ Meeker
Kiadó: Ten Speed Press
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Barista / Kávé / Coffee Speciality, Sommelier, Vegan / Vegetarian / Lactose-Free, Bartender / Cocktail, Nyelv - Angol / English Books, Fermentálás / Fermentation, Ízpárosítás / Flavor Pairing
Kiadás éve: 2024
Forgalmazás kezdete: 2025. július 03.
ISBN: 9781984858672
Nyelv: Angol
Méretek: 16.9 x 20.2 x 2.7 cm
Súly: 0.9 kg
Oldalszám: 384
Ár: 12 690 Ft
(12 086 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Torte Moderne

Torte Moderne

A díjnyertes Davide Malizia „Modern Torte” ötödik kötete a francia cukrászat nagy klasszikusainak határait kutatja. (OLASZ - ANGOL KÉTNYELVŰ VERZIÓ)


Szerzők: Davide Malizia

Marcos Granda, Skina, Clos, Ayalga, Nintai

Marcos Granda, Skina, Clos, Ayalga, Nintai

Marcos Granda spanyol étteremtulajdonos és sommelier, aki éttermi pályafutását pincérként kezdte, ma pedig négy éttermet üzemeltet, ebből három egy Michelin-csillaggal, a negyedik pedig kettővel rendelkezik.


Szerzők: Marcos Granda

Southern Ground

Southern Ground

Úttörő túra a déli kézműves pékségekben, több mint 75 gazdag receptettel, a déli, hideg-kővel őrölt lisztmozgalom egyik vezetőjétől.


A New Way to Bake

A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.


Szerzők: Philip Khoury