The Bartender's Pantry - A Beverage Handbook for the Universal Bar
by Jim Meehan, Bart Sasso, Emma Janzen
Egy professzionális útmutató, amely feltérképezi és ünnepli a koktélok kulináris alapanyagait – több mint 100 recepttel a világ legkreatívabb bartenderei és a James Beard-díjas szerző, Jim Meehan (Meehan’s Bartender Manual) tollából.
„Mint egy kézikönyv, amely a mai bartenderek által használt alkoholmentes alapanyagok bőségszarujának szenteli magát, új nézőpontból ismerteti meg a szakácsokat – bármilyen szinten – az ízek izgalmas lehetőségeivel, amelyek szó szerint karnyújtásnyira vannak.”
— Harold McGee, az On Food and Cooking és Keys to Good Cooking szerzője
Jim Meehan úttörő bartendereként szerzett elismerést a New York-i Gramercy Tavern, a Pegu Club és a legendás PDT bár pultja mögött – munkássága megalapozta a mai kézműves koktélkultúra fejlődését. Ebben a könyvben olyan kreatív partnerekkel dolgozott együtt, mint Bart Sasso, a Sasso & Co. művészeti és design stúdió vezetője és az atlantai Ticonderoga Club kreatív igazgatója; Emma Janzen, díjnyertes író és újságíró; valamint AJ Meeker, elismert fotós. Közösen alkották meg ezt a haladó szintű kézikönyvet, amely a koktélok alkoholmentes összetevőire koncentrál – azokra az elemekre, amelyek meghatározzák egy ital karakterét és minőségét.
A Bartender’s Pantry (A Bartender Kamrája) tíz alapanyag-kategóriát mutat be tömören, de alaposan:
– cukrok
– fűszerek
– tejtermékek
– gabonák és olajos magvak
– gyümölcsök
– zöldségek
– virágok és fűszernövények
– kávé
– tea
– szénsavas és ásványvizek
– fermentált italok
A fejezetek áttekintik ezeknek az összetevőknek a koktélkultúrában betöltött modern szerepét, népszerű feldolgozási módszereit, kézműves előállítását és elosztási csatornáit. Mindezt gyakorlati beszerzési és tálalási tanácsokkal egészítik ki a terület szakértőitől. A bevezetők azt is feltárják, milyen kihívásokkal néznek szembe a termelők, forgalmazók és fogyasztók, miközben az alapanyag az élelmiszerláncon keresztül eljut a bartender kamrájába.
Minden fejezetet művészien illusztrált receptek kísérnek, amelyekben az adott alapanyagok kerülnek a középpontba. Ezek révén a világ legelismertebb bartendereinek, baristáinak, importőreinek és séfjeinek kulisszái mögé pillanthatunk be. A klasszikus italok újragondolt változatai – mint a horchata, a matcha, a török kávé, sorrel, a kvász vagy a házi készítésű fagylalt – mellett több mint 50 koktél teljes oldalas fotója is helyet kapott, köztük olyan modern klasszikusokkal, mint a Gin Basil Smash, az Earl Grey MarTEAni és a Penicillin.
A Bartender’s Pantry olyan konyhai alapművekből merít inspirációt, mint Deborah Madison Vegetable Literacy című munkája vagy Harold McGee Keys to Good Cooking című könyve. Ez a kézikönyv nélkülözhetetlen segédeszköz vendéglátóipari szakemberek, kíváncsi otthoni mixerek és mindazok számára, akiket érdekel, hogyan kapcsolódnak össze a hagyományos és újító italok a globális gasztronómiával – és végső soron az egészségünkkel.
A szerzőkről
Jim Meehan több mint húsz éve dolgozik a vendéglátásban Madisontól, New Yorkig és Portlandben. Jelenleg a Mixography Inc. tanácsadó cégen keresztül ír, valamint együttműködik vendéglátóhelyekkel, italmárkákkal és termékfejlesztő partnerekkel. Korábbi művei: The PDT Cocktail Book (Tales of the Cocktail Spirited Award-díjas) és a Meehan’s Bartender Manual (James Beard-díjas).
Emma Janzen díjnyertes újságíró és szerző, aki rendszeresen publikál olyan médiumokban, mint a The New York Times, a PUNCH és The World’s 50 Best Bars, ahol egyben az USA régiók egyikének zsűrielnöke is.
Bart Sasso multidiszciplináris alkotó, a Sasso & Co kreatív ügynökség alapítója. Ő felel többek között a Tip Top Cocktails, a Schenker Beer Company és más cégek arculatának és csomagolásának megtervezéséért. Egyúttal társtulajdonosa és kreatív vezetője az atlantai Ticonderoga Club-nak, egy elismert, műfajokat átívelő gasztrokocsmának.











Termékinformációk
| Szerzők: | Jim Meehan, Emma Janzen, Bart Sasso, AJ Meeker |
| Kiadó: | Ten Speed Press |
| Kategória: | Konyhatechnológia, Alapanyag, Barista / Kávé / Coffee Speciality, Sommelier, Vegan / Vegetarian / Lactose-Free, Bartender / Cocktail, Nyelv - Angol / English Books, Fermentálás / Fermentation, Ízpárosítás / Flavor Pairing |
| Kiadás éve: | 2024 |
| Forgalmazás kezdete: | 2025. július 03. |
| ISBN: | 9781984858672 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 16.9 x 20.2 x 2.7 cm |
| Súly: | 0.9 kg |
| Oldalszám: | 384 |
| Ár: |
12 690 Ft (12 086 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
Fish for Dinner
Vadonatúj kollekció az Egyesült Királyság leghíresebb „halas” szakácsától, aki elmagyarázza, milyen halat és hogyan kell főzni, valamint ízletes és inspiráló módszereket kínál a szezonális és fenntartható halak elkészítésre.
Yogurt & Whey
A sokak által kedvelt The White Moustache Yogurt cég alapítójaként Homa Dashtaki ugyanazokat a hagyományos iráni joghurtkészítési módszereket alkalmazza, amelyeket családja generációk óta használ konyhájában.
Game
A Covey Rise magazin ’a vadonból a villára’ szekciója díjnyertes séfeket kivételes fotográfusokkal és írókkal együtt szerepeltet, a világ minden tájáról. A Game: The Chef’s Field-to-Table Cookbook kitárja az ajtókat a vadhús és a vadmadarak elkészítésének titkai előtt, újonc és tapasztalt vadászoknak egyaránt, felkínálva a tudást a következő logikus lépéshez a helyi, fenntartható ételek láncolatában.
The Complete Franklin Barbecue Collection Boxed Set - Franklin Barbecue, Franklin Steak, and Franklin Smoke
A marhaszegytől a steakig, az élő tűzön történő füstölésig – itt mindent megtalálsz, amit a hús elkészítéséről tudni érdemes. Ez a díszdobozos kiadás az austini Franklin Barbecue mögött álló, nagyra becsült tűzmester három ikonikus könyvének exkluzív puhakötésű változatát tartalmazza: Franklin Barbecue, Franklin Steak és Franklin Smoke.