Chicken and Charcoal
Yakitori, Yardbird, Hong Kong

Receptek a világ legnépszerűbb húsféléjére – csirkére – hogyan készítsük elő, hogyan süssük meg és mit fogyasszunk hozzá. Az első átfogó, angol nyelvű könyv a yakitori-ról.
A Yardbird ‘Az’ étterem HongKong-ban – a világ séfjeinek úti célja, ahova kétségbeesetten próbálnak asztalt foglalni, mégis mindenkinek sorba kell állnia és várnia a bejutásra. A gazdagon illusztrált könyv megtanítja, hogyan használjuk fel a csirke minden egyes részét, Abergel’s ‘mottainai’ mantrájához - Japán kifejezés arra, hogy ‘ne pazarolj’ - hűen.
“A Yardbird ételei találékonyak és ízletesek, csavaros ázsiai ízekkel, amik pontosan olyanok, amire egy olyan étteremtől számítasz, ami Zak Pelaccio-t és Jonathan Gold-ot követi a twitteren” – New York Post.
Az első könyv a kultusszal rendelkező yakitori étterem, a Yardbird főszereplésével - reflektorfénybe és új magasságokba helyezi a csirkét és a grillezés művészetét. A csirke a világ legkedveltebb húsféléje és a yakitori a legegyszerűbb, legegészségesebb mód az elkészítésére. A Honkong-i Yardbirdben, a kanadai Matt Abergel séf felhelyezte a yakitori-t a világ kulináris térképére. Itt, élénk stílusban és erős vizuális utalásokkal Abergel szenvedélyére, a gördeszkázásra, felfedi a leplet az étterem stílusát fémjelző receptekről, részletes magyarázatokkal arról, honnan szerzik be, hogyan osztják részeire, nyársalják fel és készítik el a csirkét, különleges eszközök használata nélkül. Gyújtsa be a grillt és szórakozzon. Az első teljes körű könyv, ami angolul megjelent a yakitori-ról; biztosan elnyeri az otthon főzők és hivatásos séfek tetszését egyaránt.
Matt Abergel, a yakitori szaktekintélye, a Hong Kong-I központú Yardbird és Ronin éttermek séfje. Miután Masayoshi Takayama New York-i Masa éttermében és Hongkong-i Zuma éttermében is dolgozott, Abergel 2011-ben nyitotta a Yardbird-öt és 2018-ban tervezi megnyitni testvéréttermét, a Birdyard-ot Los Angelesben.
Photo: Phaidon
Termékinformációk
Szerző: | Matt Abergel |
Kiadó: | Phaidon Press Ltd. |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Smoker / BBQ / Grill / Hús, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2018 |
ISBN: | 9780714876450 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 20.5 x 27 x 2.7 cm |
Súly: | 1.13 kg |
Oldalszám: | 240 |
Ár: |
13 990 Ft (13 324 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
So Good Recipes 3

A legteljesebb modern cukrász receptkönyv, közel 2000 készítmény osztályozva, hogy fokozza kreativitását
Essential

Ollie Dabbous az Egyesült Királyság egyik legizgalmasabb séfje. Visszafogott ám látványos ételei az alapanyagok és az ízek esszenciáját ünneplik.
A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.