Chicken and Charcoal
Yakitori, Yardbird, Hong Kong
Receptek a világ legnépszerűbb húsféléjére – csirkére – hogyan készítsük elő, hogyan süssük meg és mit fogyasszunk hozzá. Az első átfogó, angol nyelvű könyv a yakitori-ról.
A Yardbird ‘Az’ étterem HongKong-ban – a világ séfjeinek úti célja, ahova kétségbeesetten próbálnak asztalt foglalni, mégis mindenkinek sorba kell állnia és várnia a bejutásra. A gazdagon illusztrált könyv megtanítja, hogyan használjuk fel a csirke minden egyes részét, Abergel’s ‘mottainai’ mantrájához - Japán kifejezés arra, hogy ‘ne pazarolj’ - hűen.
“A Yardbird ételei találékonyak és ízletesek, csavaros ázsiai ízekkel, amik pontosan olyanok, amire egy olyan étteremtől számítasz, ami Zak Pelaccio-t és Jonathan Gold-ot követi a twitteren” – New York Post.
Az első könyv a kultusszal rendelkező yakitori étterem, a Yardbird főszereplésével - reflektorfénybe és új magasságokba helyezi a csirkét és a grillezés művészetét. A csirke a világ legkedveltebb húsféléje és a yakitori a legegyszerűbb, legegészségesebb mód az elkészítésére. A Honkong-i Yardbirdben, a kanadai Matt Abergel séf felhelyezte a yakitori-t a világ kulináris térképére. Itt, élénk stílusban és erős vizuális utalásokkal Abergel szenvedélyére, a gördeszkázásra, felfedi a leplet az étterem stílusát fémjelző receptekről, részletes magyarázatokkal arról, honnan szerzik be, hogyan osztják részeire, nyársalják fel és készítik el a csirkét, különleges eszközök használata nélkül. Gyújtsa be a grillt és szórakozzon. Az első teljes körű könyv, ami angolul megjelent a yakitori-ról; biztosan elnyeri az otthon főzők és hivatásos séfek tetszését egyaránt.
Matt Abergel, a yakitori szaktekintélye, a Hong Kong-I központú Yardbird és Ronin éttermek séfje. Miután Masayoshi Takayama New York-i Masa éttermében és Hongkong-i Zuma éttermében is dolgozott, Abergel 2011-ben nyitotta a Yardbird-öt és 2018-ban tervezi megnyitni testvéréttermét, a Birdyard-ot Los Angelesben.
Photo: Phaidon
















Termékinformációk
| Szerző: | Matt Abergel |
| Kiadó: | Phaidon Press Ltd. |
| Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Smoker / BBQ / Grill / Hús, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books |
| Kiadás éve: | 2018 |
| ISBN: | 9780714876450 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 20.5 x 27 x 2.7 cm |
| Súly: | 1.13 kg |
| Oldalszám: | 240 |
| Ár: |
13 990 Ft (13 324 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
Dessert
Dessert, Roger van Damme séf / cukrász és csapata 50 mesés desszertről szóló professzionális, inspiráló cukrászkönyve, mely a kulináris világ csúcsán végzett 25 éves kemény munka eredménye.
Slippurinn
Szakácskönyv a feltörekvő sztárséftől Gísli Matt-től, Slippurinn-ből, mely egy nemzetközi úti cél, étterem Izlandon, Westman – szigeteken.
The Italian Bakery
Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.
JAN - Laboratory of love
Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.