Real Thai Cooking
Recipes and Stories from a Thai Food Expert

A Real Thai Cooking Thaiföld vezető food-bloggere és street food-szakértő, Chawadee "Chow" Nualkhair és Lauren Lulu Taylor szerelmi munkája, akik a recept tesztelését és szerkesztését végezték, valamint számos fényképet biztosítottak.
Könyvük az ikonikus thai receptek teljes skáláját mutatja be, lenyűgöző történetekkel együtt, amelyek lehetővé teszik, hogy igazán értékelje, amit főz és eszik!
Ez a könyv olyan bennfentes recepteket és titkokat mutat be a thai ételekről, amelyekről csak a helyi foodie-k tudnak:
- Chef Black’s, a híres Sriracha szósz receptje (a Blackitch Artisan Kitchen-től) és ennek a csípős szósznak a feltalálásának története (a legtöbben vietnáminak gondolják, de valójában 100%-ban thai!)
- A világ legjobb Pad Thai-a, és ez az étel hogyan határozza meg Thaiföld nemzeti identitását.
- Darált csirke Kanom Jeen és a portugál hatás a thai ételekre.
- Mee Krob (sült rizstészta) – az étel, amely megmentette Sziámot a gyarmatosítástól
És még sok más finom recept és a thai ételtan gyöngyszemei!
Több mint 75 recepttel és több mint 200 színes fotóval ez az a szakácskönyv, amelyre minden thai ételek szerelmese vágyik!
A szerzőkről:
Chawadee "Chow" Nualkhair a pennsylvaniai Pittsburgh-ben született, házas, két gyermeke van, és Bangkokban él. A Bryn Mawr College-ban végzett, szabadúszó újságíróként dolgozik, többnyire ételekről ír, és a népszerű: a ("Bangkok Glutton" blog and the bestselling guide to Thai street food / Thailand's Best Street Food: The Complete Guide to Streetside Dining in Bangkok, Chiang Mai, Phuket and Other Areas.) szerzője.
Lauren Lulu Taylor amerikai fotós és vendéglátós vállalkozó Aucklandben, Új-Zélandon. Élt már az Egyesült Államokban, Franciaországban, Londonban és Olaszországban, és mindegyik helyen teljesen elmerült a helyi kulináris életben.
Társalapítója a díjnyertes kézműves élelmiszeripari vállalatnak (Secret Kiwi Kitchen), és társírója az Auckland's Channel Magazine havi "Foodie Finds" áttekintő rovatának. Az étel iránti nagy szeretetén túl Lauren profi fotós, akinek fotói számos nemzetközi kiadványban jelentek meg.
Chef McDang Thaiföld egyik legismertebb szakácsa, aki számos thai szakácskönyvet írt, köztük a The Principles of Thai Cookery-t, valamint heti étkezési rovatokat ír angol és thai nyelvű újságokban. A thai televízió széles körben nézett "McDang Show" műsorvezetője is, és fellépett Gordon Ramsay-vel és Anthony Bourdainnel is. Bár a legismertebb nevén "Chef McDang", igazi neve M.L. Sirichalerm Svasti, M. R. Thanadsri Svasti (Thaiföld legismertebb ételírójának) fia és a királyi család tagja.
Termékinformációk
Szerzők: | Kim Man-Jo, Lee O-Young, Lee Kyou-Tae |
Kiadó: | Tuttle Publishing |
Kategória: | Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books, Fermentálás / Fermentation |
Kiadás éve: | 2023 |
Forgalmazás kezdete: | 2024. január 19. |
ISBN: | 9780804855587 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 19 x 24.1 x 1.9 cm |
Súly: | 0.82 kg |
Oldalszám: | 160 |
Ár: |
8 990 Ft (8 562 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Senses in Sucrose

Eddigi 18 éves pályafutása során Roberto Cortez elmondhatta magáról, hogy a Microsoft-vezér Paul Allen és egyéb olyan hírességek magánszakácsaként is dolgozott, mint Antonio Banderas, Melanie Griffith és Eddie Murphy. Cortez klasszikus kiképzést kapott Franciaországban a l’École Lenôtre, a Ritz Hotel l’École de Escoffier, a Bellouet Conseil, a Le Cordon Bleu és a l’Amandiers Écolde de Soleil falai között.
HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2

Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.
Crostate

A Tart, az egyik legnépszerűbb süteményfajta a hagyományos sütemények közül. Az eklektikus Gianluca Fusto szokatlanul újraértelmezi fogalmát, tartalmát, megjelenését, és mindezt a maga módján. Gianluca Fusto, mestercukrász, dedikált Valrhona oktató, szaktanácsadó a világ egyik legkreatívabb és szakmailag legfelkészültebb cukrászának tartják. A szerző legújabb könyvének témája a Tart (Crostate), a klasszikusok újraértelmezése kortárs szemlélettel…módon.
Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.