Punto MX
Contemporay mexican cuisine, bases, products, creations and philosophy
Alapok, alapanyagok, technikák és alkotások. Egyszerre ősiek és kortársak. Ugyanolyan pezsgők, mint gyengédek. Ételek és koktélok. Egy három pillérre alapozott konyhai koncepció olyan étteremmel, ami a gasztrotörténelem része lett, mint az első mexikói étterem Európában, ami Michelin-csillagot kapott.
Mindezek meghatározzák a Punto MX univerzumát. Feketén, fehéren az étterem első könyvében.
A könyvről
448 oldal, 125 alkotás (ami 41 alapreceptet és 20 koktélt is tartalmaz) 342 technikával, 79 lépésről lépésre bemutatott folyamattal és 800 fotóval.
A három étteremtulajdonos – Martin Eccius, María Fernández és Roberto Ruiz, aki a konyhafőnök is, néhány év alatt beírták magukat a gasztronómia történelmébe. Nem csak azért, mert olyan egyedi és eredeti ötleteket valósítottak meg, mint a Mezcal Lab és a Salón Cascabel - amik egy olyan flotta részei, amiben a Punto MX az anyahajó - de azért is, mert Európában az első mexikói étteremnek adott Michelin-csillagot tudhatják magukénak. A Punto MX karrierje robbanásszerűen halad felfelé, a kritikusok egyhangú támogatása mellett:
„A legjobb mexikói étterem Mexikón kívül (és a legkiválóbb spanyol éttermekkel egy lapon említendő)” – Carlos Maribona, az ABC gasztronómiai rovatának felelőse, több mint 25 éve
„Ha Robertonak saját étterme lenne Mexikóvárosban, a neve a modern mexikói konyha legnagyobb nevei, Enrique Olvera, Jorge Vallejo és Edgar Núñez között szerepelne.” José Carlos Capel, az El País gasztronómiai kritikusa.
Az MX oldalain Ruiz alapokon, technikákon és alapanyagokon keresztül adja át egy egyedülálló kulináris projekt kulcsait. A szilárd és folyékony konyha kéz a kézben járnak, hogy bebizonyítsák, hogy az igaz és ősi Mexikó miképp válhat teljes jogú kortárs gasztronómiai szereplővé – európai technikákkal, csúcsminőségű spanyol alapanyagokkal. Ruiz, aki teljes mértékben ökologikus zöldségekkel főz, saját organikus farmot is vezet Navas de Oro-ban, Segovia tartományban, ami az étteremnek szállítja be zöldségeit. Olyan chilik találhatók itt, amiket a kihalás veszélye fenyeget Mexicoban, az Hoja Santa gyönyörű példányai, és többek között a kukorica olyan fajtái, amik még ismeretlenek Spanyolországban. Ebből készül Roberto Ruiz egyik legemblematikusabb terméke is: évekig, az MX által készített tortillák az egyetlen kézzel készült tortillának számítottak Európában, amit nixtamalizált kukoricából készítettek. A 79 folyamatábra egyike pont ezt az évezredes technikát mutatja be (nixtamalizáció) mielőtt a tortilla elkészítésére tér rá.
Roberto Ruiz, Martin Eccius és María Fernandez munkája, amivel a Punto MX világát vezetik, hatalmas, hasznos és bonyolult. Az MX könyve tökéletes mindenki számára, aki a valódi és kortárs mexikói konyhában akar elmerülni.
Termékinformációk
Szerzők: | Roberto Ruiz, Martin Eccius, María Fernández |
Kiadó: | Montagud Editores |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2018 |
ISBN: | 9788472121737 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 23 x 29 x 3 cm |
Súly: | 2.49 kg |
Oldalszám: | 448 |
Ár: |
39 990 Ft (38 086 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Real Thai Cooking
A Real Thai Cooking Thaiföld vezető food-bloggere és street food-szakértő, Chawadee "Chow" Nualkhair és Lauren Lulu Taylor szerelmi munkája, akik a recept tesztelését és szerkesztését végezték, valamint számos fényképet biztosítottak.
A New Way to Bake
Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.
Ramen Forever
A Ramen Foreverben Tim Anderson megmutatja, hogyan élvezheti rendszeresen a finom, házi készítésű rameneket, és megadja az eszközöket a saját ramen elkészítéséhez.