Barion Pixel

Punto MX

Contemporay mexican cuisine, bases, products, creations and philosophy


« Vissza | Szerzők: Roberto Ruiz, Martin Eccius, María Fernández
  2018. december 02. 16:06

Punto MX

Alapok, alapanyagok, technikák és alkotások. Egyszerre ősiek és kortársak. Ugyanolyan pezsgők, mint gyengédek. Ételek és koktélok. Egy három pillérre alapozott konyhai koncepció olyan étteremmel, ami a gasztrotörténelem része lett, mint az első mexikói étterem Európában, ami Michelin-csillagot kapott. 


Mindezek meghatározzák a Punto MX univerzumát. Feketén, fehéren az étterem első könyvében.

A könyvről

448 oldal, 125 alkotás (ami 41 alapreceptet és 20 koktélt is tartalmaz) 342 technikával, 79 lépésről lépésre bemutatott folyamattal és 800 fotóval.
A három étteremtulajdonos – Martin Eccius, María Fernández és Roberto Ruiz, aki a konyhafőnök is, néhány év alatt beírták magukat a gasztronómia történelmébe. Nem csak azért, mert olyan egyedi és eredeti ötleteket valósítottak meg, mint a Mezcal Lab és a Salón Cascabel - amik egy olyan flotta részei, amiben a Punto MX az anyahajó - de azért is, mert Európában az első mexikói étteremnek adott Michelin-csillagot tudhatják magukénak. A Punto MX karrierje robbanásszerűen halad felfelé, a kritikusok egyhangú támogatása mellett:

„A legjobb mexikói étterem Mexikón kívül (és a legkiválóbb spanyol éttermekkel egy lapon említendő)” – Carlos Maribona, az ABC gasztronómiai rovatának felelőse, több mint 25 éve

„Ha Robertonak saját étterme lenne Mexikóvárosban, a neve a modern mexikói konyha legnagyobb nevei, Enrique Olvera, Jorge Vallejo és Edgar Núñez között szerepelne.” José Carlos Capel, az El País gasztronómiai kritikusa.

Az MX oldalain Ruiz alapokon, technikákon és alapanyagokon keresztül adja át egy egyedülálló kulináris projekt kulcsait. A szilárd és folyékony konyha kéz a kézben járnak, hogy bebizonyítsák, hogy az igaz és ősi Mexikó miképp válhat teljes jogú kortárs gasztronómiai szereplővé – európai technikákkal, csúcsminőségű spanyol alapanyagokkal. Ruiz, aki teljes mértékben ökologikus zöldségekkel főz, saját organikus farmot is vezet Navas de Oro-ban, Segovia tartományban, ami az étteremnek szállítja be zöldségeit. Olyan chilik találhatók itt, amiket a kihalás veszélye fenyeget Mexicoban, az Hoja Santa gyönyörű példányai, és többek között a kukorica olyan fajtái, amik még ismeretlenek Spanyolországban. Ebből készül Roberto Ruiz egyik legemblematikusabb terméke is: évekig, az MX által készített tortillák az egyetlen kézzel készült tortillának számítottak Európában, amit nixtamalizált kukoricából készítettek. A 79 folyamatábra egyike pont ezt az évezredes technikát mutatja be (nixtamalizáció) mielőtt a tortilla elkészítésére tér rá.
Roberto Ruiz, Martin Eccius és María Fernandez munkája, amivel a Punto MX világát vezetik, hatalmas, hasznos és bonyolult. Az MX könyve tökéletes mindenki számára, aki a valódi és kortárs mexikói konyhában akar elmerülni.

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Roberto Ruiz, Martin Eccius, María Fernández
Kiadó: Montagud Editores
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Technológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2018
ISBN: 9788472121737
Nyelv: Angol
Méretek: 23 x 29 x 3 cm
Súly: 2.49 kg
Oldalszám: 448
Ár: 35 990 Ft
(34 276 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

The Curious Bartender Volume 2

The Curious Bartender Volume 2

Tristan Stephenson visszatért, hogy világszinten is elismert koktélkeverő tudását használva újból felrázza a koktélvilágot, tökéletesített klasszikus koktélokkal és nevét fémjelző újragondolt alkotásokkal.


Organum

Organum

Bár van egy jól megfogható komplexitás a világhírű séf, Peter Gilmore könnyed, de megalapozott szakácsművészetében, a filozófiája viszonylag egyszerű. Szerinte csak négy dolog szükséges a tökéletes összhang létrehozásához egy fogásban: természetesség, textúra, intenzitás és tisztaság. Peter új könyvében betekintést enged a világába, mely nem a Sydneyben található Quay nevű éttermében van, hanem a kertjében, ahol egy sor különleges, ehető növényfajtát termeszt.

 

Australian Fish and Seafood Cookbook

Australian Fish and Seafood Cookbook

Meghatározó útmutató halak és tengergyümölcsei hibátlan elkészítéséhez. Ezt a mérföldkőnek számító könyvet Ausztrália legnagyobb tiszteletnek örvendő szakértelmei adták ki. Minden lehetséges ismeretet egybegyűjtöttek több mint 60 féle hal és tenger gyümölcseinek megfelelő kiválasztásáról, előkészítéséről és elkészítéséről, szem előtt tartva a kifogás módját, fenntarthatóságot, ízjellegeket és főzési alapelveket.


The Bacon Bible

The Bacon Bible

A bacon Peter Sherman sarkcsillaga. 2014-ben nyitotta meg a BarBacon-t, egy bacon tematikájú gastropubot New York Cityben, ami pillanatok alatt gazdasági és közönségsiker lett, és Sherman a világ bacon-gurujává is vált sokak szemében.


Szerzők: Peter Sherman