Punto MX
Contemporay mexican cuisine, bases, products, creations and philosophy
Alapok, alapanyagok, technikák és alkotások. Egyszerre ősiek és kortársak. Ugyanolyan pezsgők, mint gyengédek. Ételek és koktélok. Egy három pillérre alapozott konyhai koncepció olyan étteremmel, ami a gasztrotörténelem része lett, mint az első mexikói étterem Európában, ami Michelin-csillagot kapott.
Mindezek meghatározzák a Punto MX univerzumát. Feketén, fehéren az étterem első könyvében.
A könyvről
448 oldal, 125 alkotás (ami 41 alapreceptet és 20 koktélt is tartalmaz) 342 technikával, 79 lépésről lépésre bemutatott folyamattal és 800 fotóval.
A három étteremtulajdonos – Martin Eccius, María Fernández és Roberto Ruiz, aki a konyhafőnök is, néhány év alatt beírták magukat a gasztronómia történelmébe. Nem csak azért, mert olyan egyedi és eredeti ötleteket valósítottak meg, mint a Mezcal Lab és a Salón Cascabel - amik egy olyan flotta részei, amiben a Punto MX az anyahajó - de azért is, mert Európában az első mexikói étteremnek adott Michelin-csillagot tudhatják magukénak. A Punto MX karrierje robbanásszerűen halad felfelé, a kritikusok egyhangú támogatása mellett:
„A legjobb mexikói étterem Mexikón kívül (és a legkiválóbb spanyol éttermekkel egy lapon említendő)” – Carlos Maribona, az ABC gasztronómiai rovatának felelőse, több mint 25 éve
„Ha Robertonak saját étterme lenne Mexikóvárosban, a neve a modern mexikói konyha legnagyobb nevei, Enrique Olvera, Jorge Vallejo és Edgar Núñez között szerepelne.” José Carlos Capel, az El País gasztronómiai kritikusa.
Az MX oldalain Ruiz alapokon, technikákon és alapanyagokon keresztül adja át egy egyedülálló kulináris projekt kulcsait. A szilárd és folyékony konyha kéz a kézben járnak, hogy bebizonyítsák, hogy az igaz és ősi Mexikó miképp válhat teljes jogú kortárs gasztronómiai szereplővé – európai technikákkal, csúcsminőségű spanyol alapanyagokkal. Ruiz, aki teljes mértékben ökologikus zöldségekkel főz, saját organikus farmot is vezet Navas de Oro-ban, Segovia tartományban, ami az étteremnek szállítja be zöldségeit. Olyan chilik találhatók itt, amiket a kihalás veszélye fenyeget Mexicoban, az Hoja Santa gyönyörű példányai, és többek között a kukorica olyan fajtái, amik még ismeretlenek Spanyolországban. Ebből készül Roberto Ruiz egyik legemblematikusabb terméke is: évekig, az MX által készített tortillák az egyetlen kézzel készült tortillának számítottak Európában, amit nixtamalizált kukoricából készítettek. A 79 folyamatábra egyike pont ezt az évezredes technikát mutatja be (nixtamalizáció) mielőtt a tortilla elkészítésére tér rá.
Roberto Ruiz, Martin Eccius és María Fernandez munkája, amivel a Punto MX világát vezetik, hatalmas, hasznos és bonyolult. Az MX könyve tökéletes mindenki számára, aki a valódi és kortárs mexikói konyhában akar elmerülni.
Termékinformációk
Szerzők: | Roberto Ruiz, Martin Eccius, María Fernández |
Kiadó: | Montagud Editores |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2018 |
ISBN: | 9788472121737 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 23 x 29 x 3 cm |
Súly: | 2.49 kg |
Oldalszám: | 448 |
Ár: |
39 990 Ft (38 086 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Bras - The Tastes of Aubrac - Signed Edition
A világ egyik legbefolyásosabb éttermének története Franciaország festői Aubrac régiójában található
Bras - The Tastes of Aubrac - Signed Edition
A világ egyik legbefolyásosabb éttermének története Franciaország festői Aubrac régiójában található
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.
Modernist Bread at Home
Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?).