Barion Pixel

Punto MX

Contemporay mexican cuisine, bases, products, creations and philosophy


« Vissza | Szerzők: Roberto Ruiz, Martin Eccius, María Fernández
  2018. december 02. 16:06

Punto MX

Alapok, alapanyagok, technikák és alkotások. Egyszerre ősiek és kortársak. Ugyanolyan pezsgők, mint gyengédek. Ételek és koktélok. Egy három pillérre alapozott konyhai koncepció olyan étteremmel, ami a gasztrotörténelem része lett, mint az első mexikói étterem Európában, ami Michelin-csillagot kapott. 


Mindezek meghatározzák a Punto MX univerzumát. Feketén, fehéren az étterem első könyvében.

A könyvről

448 oldal, 125 alkotás (ami 41 alapreceptet és 20 koktélt is tartalmaz) 342 technikával, 79 lépésről lépésre bemutatott folyamattal és 800 fotóval.
A három étteremtulajdonos – Martin Eccius, María Fernández és Roberto Ruiz, aki a konyhafőnök is, néhány év alatt beírták magukat a gasztronómia történelmébe. Nem csak azért, mert olyan egyedi és eredeti ötleteket valósítottak meg, mint a Mezcal Lab és a Salón Cascabel - amik egy olyan flotta részei, amiben a Punto MX az anyahajó - de azért is, mert Európában az első mexikói étteremnek adott Michelin-csillagot tudhatják magukénak. A Punto MX karrierje robbanásszerűen halad felfelé, a kritikusok egyhangú támogatása mellett:

„A legjobb mexikói étterem Mexikón kívül (és a legkiválóbb spanyol éttermekkel egy lapon említendő)” – Carlos Maribona, az ABC gasztronómiai rovatának felelőse, több mint 25 éve

„Ha Robertonak saját étterme lenne Mexikóvárosban, a neve a modern mexikói konyha legnagyobb nevei, Enrique Olvera, Jorge Vallejo és Edgar Núñez között szerepelne.” José Carlos Capel, az El País gasztronómiai kritikusa.

Az MX oldalain Ruiz alapokon, technikákon és alapanyagokon keresztül adja át egy egyedülálló kulináris projekt kulcsait. A szilárd és folyékony konyha kéz a kézben járnak, hogy bebizonyítsák, hogy az igaz és ősi Mexikó miképp válhat teljes jogú kortárs gasztronómiai szereplővé – európai technikákkal, csúcsminőségű spanyol alapanyagokkal. Ruiz, aki teljes mértékben ökologikus zöldségekkel főz, saját organikus farmot is vezet Navas de Oro-ban, Segovia tartományban, ami az étteremnek szállítja be zöldségeit. Olyan chilik találhatók itt, amiket a kihalás veszélye fenyeget Mexicoban, az Hoja Santa gyönyörű példányai, és többek között a kukorica olyan fajtái, amik még ismeretlenek Spanyolországban. Ebből készül Roberto Ruiz egyik legemblematikusabb terméke is: évekig, az MX által készített tortillák az egyetlen kézzel készült tortillának számítottak Európában, amit nixtamalizált kukoricából készítettek. A 79 folyamatábra egyike pont ezt az évezredes technikát mutatja be (nixtamalizáció) mielőtt a tortilla elkészítésére tér rá.
Roberto Ruiz, Martin Eccius és María Fernandez munkája, amivel a Punto MX világát vezetik, hatalmas, hasznos és bonyolult. Az MX könyve tökéletes mindenki számára, aki a valódi és kortárs mexikói konyhában akar elmerülni.

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Roberto Ruiz, Martin Eccius, María Fernández
Kiadó: Montagud Editores
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2018
ISBN: 9788472121737
Nyelv: Angol
Méretek: 23 x 29 x 3 cm
Súly: 2.49 kg
Oldalszám: 448
Ár: 39 990 Ft
(38 086 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Modernist Pizza

Modernist Pizza

The Art and Science of Cooking és a Modernist Bread által kiadott szakmai csapat hozta létre ezt az úttörő könyv készletet, a kimerítő kutatások, utazások és kísérletek csúcspontjaként, hogy összegyűjtsék és előmozdítsák a pizzával kapcsolatos világismereteket.


Fish Butchery

Fish Butchery

A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében. 


Szerzők: Josh Niland

Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.


La Grande Piccola Pasticceria

La Grande Piccola Pasticceria

Mi izgalmasabb, mint ahogy Alessandro Dalmasso életét szenteli az aprósüteményeknek, egy drága ékszerhez méltó értékkel felruházva őket, az alapanyagok, eszközök és technikák megválasztásától a kóstolásig.