Finding Fire
Cooking at its most elemental

A Finding Fire a tűzzel való főzésről szól. Az új borítóval frissített változat annak a történetét meséli el, ahogy az Egyesült Királyságban tanult séf, Lennox Hastie megtanulta a tűz nyelvét és használatának művészetét.
A könyv több, mint 80 receptet mutat be, amik az alapanyagok ösztönszerű, figyelmes elkészítését ünneplik, az egyik legősibb, legalapvetőbb főzési módszerrel. A Finding Fire lapjain Lennox elmagyarázza a jó tűzhöz szükséges technikákat, és arra bátorítja az olvasókat, hogy a fát alapvető ízesítőnek tekintsék, amit a különböző hozzávalókkal való kapcsolata alapján kell változtatni. A recepteket ételtípusok alapján különböztették meg: halak, zöldségek, hús, gyümölcsök, tejtermék, búza és alapreceptek. Receptjei mellett Lennox elmeséli útjának történetét a brit Michelin-csillagos éttermektől Franciaországig, a Spanyol baszk hegyekben élő Victor Arguinzoniz séf Asador Etxebarri éttermétől Ausztráliáig, ahol végül megnyitotta saját éttermét, a Firedoor-t. Az eredmény egy elhivatott történelmi, kulturális és kulináris beszámoló arról, hogy mit jelent tűzzel főzni. 2020-ban Lennox története bemutatásra került a kritikusok által is elismert Chef’s Table sorozatban, a BBQ című hetedik évadban. Emellett David Chang Ugly Delicious sorozatának második évadjában is szerepel, a steakről szóló epizódban.
Termékinformációk
Szerző: | Lennox Hastie |
Kiadó: | Hardie Grant Books |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Smoker / BBQ / Grill / Hús, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2020 |
Forgalmazás kezdete: | 2021. január 29. |
ISBN: | 9781743797327 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 20 x 28 x 2.6 cm |
Súly: | 1.27 kg |
Oldalszám: | 256 |
Ár: |
12 490 Ft (11 895 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Greece: The Cookbook

Alapvető mű a mai Görögország sokszínű és lebilincselő konyhájáról. A Greece: The Cookbook a Görög ételek első mindenre kiterjedő angol nyelvű bibliája.
The Classic Wine Library Reader - A Taste of the World's Best Wine Writing

A Classic Wine Library a világ legmegbízhatóbb borszakértőinek ad otthont. Ez az antológia az elmúlt 10 év során megjelent közel 30 címből válogatott esszéket gyűjt össze.
The Italian Pantry

A világhírű séf, Theo Randall megosztja 10 főtt összetevőjét (paradicsom, vargánya, parmezán, citrom, leveles zöldségek, ricotta, polenta, fenyőmag, méz és zsemlemorzsa), és felfedi kedvenc főzési módjait 100 mesés recepten keresztül.
Acorn

A praktikustól a játékosig, ihletett receptek, amelyek felfedik a növények rejtett potenciálját.