Barion Pixel

Homebrewed Vinegar

How to Ferment 60 Delicious Varieties


« Vissza | Szerzők: Kirsten K. Shockey
  2022. január 28. 12:13

Homebrewed Vinegar

Az almaecet hosszú múltra tekint vissza, mint népi gyógymód különféle egészségügyi állapotok kezelésére, és ennek eredményeként a természetes egészséget kedvelők körében egy kultikus státuszra hasonlít. 


Sokan azonban nem veszik észre, hogy a boltban vásárolt ACV-n vagy a desztillált fehér eceten túl a lehetőségek egész világa létezik.

Valójában ecetet bármiből lehet készíteni erjeszthető cukorral, legyen az maradék gyümölcslé vagy barna banán, vadvirág vagy sör. Mélyreható útmutatójával Kirsten K. Shockey mélyrepülésbe vezeti az olvasókat az ősi fűszerezésben, egészségügyi tonikban és globális konyhai alapanyagban rejlő széles körű lehetőségekben. Az ecet tudományának és a felszerelés, a sörfőzés, a palackozás és az érlelés alapjainak mélyreható ismertetése alapvető készségeket és ismereteket ad az olvasóknak a saját ecet erjesztéséhez.

Ezután kezdődik az igazi utazás, hiszen a könyv az ecetek készítésének számos módszerét és összetevőjét kutatja, az almabortól a vörösboron át, a rizsen át az érlelt balzsamig. Útközben Shockey betekintést ad a világ ecetkészítési hagyományaiba, valamint saját receptjei: ecetes tonikok, infúziós ecetek és oximelek készítéséhez.
A Shockeys a tanyasi élelmiszeripari céggel kezdte az élelmiszerek erjesztését, ahol több mint 40 fajta zöldség kultúrát hoztak létre. Jelenleg a zöldségek fermentálásának művészetének oktatására összpontosítanak, a gazdaságukban tartott órákon és workshopokon keresztül. Egy 40 hektáros domboldali tanyán élnek a dél-oregoni Applegate-völgyben.

Az élelmiszerek tartósításának alapvető alapanyaga az ecet, amely új népszerűségnek örvend, köszönhetően a fermentált élelmiszerek egészségre gyakorolt jótékony hatásainak fokozottabb felismerésének, valamint azért, mert a szakácsok a hozzávalók palettáját bővítik a savanyú és umami ízek szélesebb választékával.
Az ecetes tonik (más néven "ivóecet") az új kombucha. A piacon megjelenő ecetes tonikok növekvő száma felkeltette az élelmiszervilág figyelmét, és a fő élelmiszeripari kiadványok, köztük a Bon Appetit is foglakozott velük.


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Kirsten K. Shockey
Kiadó: Storey Publishing
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Tankönyvek / Oktatás / Education, Nyelv - Angol / English Books, Fermentálás / Fermentation
Kiadás éve: 2021
Forgalmazás kezdete: 2022. január 24.
ISBN: 9781635862812
Nyelv: Angol
Méretek: 17.8 x 22.9 x 1.8 cm
Súly: 0.7 kg
Oldalszám: 296
Ár: 8 690 Ft
(8 276 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

The Pain d'Avignon Baking Book

The Pain d'Avignon Baking Book

Egy jó kenyér képes összehozni – és összetartani az embereket, bárhol is legyenek. A háború kezdetén Belgrádban indult, majd Amerikában folytatódó utazás során négy barát a végletekig próbára tette ezt a filozófiát: új életet kezdtek, és együtt nyitottak egy apró pékséget Cape Codon. 


Pastries

Pastries

Pierre Hermé a világ egyik legismertebb sztárcukrásza. Az új könyvében, több mint 100 ízletes, klasszikus desszertet ismertet, rendkívüli részletességgel, a termékek keletkezési történeteivel kiegészítve.


Szerzők: Pierre Hermé

La Pâtisserie de Yann Couvreur

La Pâtisserie de Yann Couvreur

Yann Couvreur, a párizsi cukrászat felemelkedő csillaga a Trianon Palotában, a Carré des Feuillants-ban és a Park Hyatt-ban végezte gyakorlati éveit. Főcukrász volt a burgundiai Eden Rock Saint-Barthélémy és a Prince de Galles luxushotelekben.


Szerzők: Yann Couvreur

The Curious Bartender's Rum Revolution

The Curious Bartender's Rum Revolution

Ismerje meg, miért vált a rum a világ egyik legnépszerűbb italává, a bestseller író és koktélkeverő mester Tristan Stephenson legújabb kiadványában.