Risotto and Beyond
100 Authentic Italian Rice Recipes for Antipasti, Soups, Salads, Risotti, One-Dish Meals, and Desserts
 
    
   Egy alapvető kalauz a rizsfőzésről, az olasz konyha szerelmeseinek. A neves chicagói séf és étteremtulajdonos, John Coletta receptgyűjteménye, ami az olasz konyha felderítetlen szegletét helyezi központba – a rizs elkészítését. A rizs alapvető élelmiszernek számít Észak-Olaszországban, ahol az ország legnagyobb rizstermelő vidéke - gazdag és változatos rizsalapú konyha fejlődött ki ebben a régióban.
	A könyvben bemutatott 100 autentikus recept elhozza az olasz rizsételek változatos sorát otthona konyhájába, ismerős fogásoktól kezdve – arancini, crochette-ek, risottók és rizspudingok – a szokatlanabbakig, mint a rizssaláta, levesek, fánkok, braciola és fagylaltok.
	Coletta páratlan szakértelmével az olasz rizsfajtákról és a hozzájuk illő főzési technikákról megbízható és közérthető instrukciókat ad a rizs tökéletes elkészítéséhez, minden egyes alkalommal. A receptek között olyan fogásokat találunk, mint a Rizs-crostini ricottával és oregánóval, Rizsleves garnélával és póréhagymával, Rizssaláta Bresaolaval és Parmigiano Reggianoval, Risotta alla Carbonara, Citromos-kakukkfüves risottoval töltött articsóka, Brezírozott pulykatekercsek gesztenyerisottoval, Pancettaval és zsályával.
Az íróról
John Coletta a Chicago-i Quartino Ristorante & Wine Bar alapító séfje. Az étterem három csillagot kapott a Chicago Tribune-től és a Chicago Sun-Times-tól és kiérdemelte az American Culinary Federation 2014-es Award of Culinary Excellence elismerését (A kulináris tökéletességért járó díj). Coletta vezetésével a Quartino megkapta az Ospitalità Italiana pecsétjét, ami egy olyan külföldi éttermeknek járó kitüntetés, amik a minőségi olasz ételkultúrát népszerűsítik.
	
	Photo: BIG LEO, Rizzoli Publishing
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
	
Termékinformációk
| Szerzők: | John Coletta, Nancy Ross Ryan, Monica Kass Rogers | 
| Kiadó: | Rizzoli International Publications | 
| Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books | 
| Kiadás éve: | 2018 | 
| ISBN: | 9780847862368 | 
| Nyelv: | Angol | 
| Méretek: | 20.3 x 25.4 x 2.8 cm | 
| Súly: | 1.27 kg | 
| Oldalszám: | 240 | 
| Ár: | 13 990 Ft (13 324 + ÁFA) | 
| Státusz: | Raktáron | 
Keresés
The Recipe - Josh Emett
 
          Josh Emett séf, aki Gordon Ramsay at the London New York-i (3 Michelin) éttermének nyitását koordinálta, a világ legelismertebb séfjeinek legfontosabb klasszikus receptjeit gyűjtötte össze, hogy létrehozzon egyfajta XXI századi Larousse Gasztronómiai Enciklopédiát.
Ösch Noir
 
          Több mint 40 exkluzív étel több mint 200 egyedi recepttel a 2 Michelin csillagos Ösch Noir étteremtől.
Mangal II - Stories and Recipes
 
          A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
 
          A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.
