Risotto and Beyond
100 Authentic Italian Rice Recipes for Antipasti, Soups, Salads, Risotti, One-Dish Meals, and Desserts

Egy alapvető kalauz a rizsfőzésről, az olasz konyha szerelmeseinek. A neves chicagói séf és étteremtulajdonos, John Coletta receptgyűjteménye, ami az olasz konyha felderítetlen szegletét helyezi központba – a rizs elkészítését. A rizs alapvető élelmiszernek számít Észak-Olaszországban, ahol az ország legnagyobb rizstermelő vidéke - gazdag és változatos rizsalapú konyha fejlődött ki ebben a régióban.
A könyvben bemutatott 100 autentikus recept elhozza az olasz rizsételek változatos sorát otthona konyhájába, ismerős fogásoktól kezdve – arancini, crochette-ek, risottók és rizspudingok – a szokatlanabbakig, mint a rizssaláta, levesek, fánkok, braciola és fagylaltok.
Coletta páratlan szakértelmével az olasz rizsfajtákról és a hozzájuk illő főzési technikákról megbízható és közérthető instrukciókat ad a rizs tökéletes elkészítéséhez, minden egyes alkalommal. A receptek között olyan fogásokat találunk, mint a Rizs-crostini ricottával és oregánóval, Rizsleves garnélával és póréhagymával, Rizssaláta Bresaolaval és Parmigiano Reggianoval, Risotta alla Carbonara, Citromos-kakukkfüves risottoval töltött articsóka, Brezírozott pulykatekercsek gesztenyerisottoval, Pancettaval és zsályával.
Az íróról
John Coletta a Chicago-i Quartino Ristorante & Wine Bar alapító séfje. Az étterem három csillagot kapott a Chicago Tribune-től és a Chicago Sun-Times-tól és kiérdemelte az American Culinary Federation 2014-es Award of Culinary Excellence elismerését (A kulináris tökéletességért járó díj). Coletta vezetésével a Quartino megkapta az Ospitalità Italiana pecsétjét, ami egy olyan külföldi éttermeknek járó kitüntetés, amik a minőségi olasz ételkultúrát népszerűsítik.
Photo: BIG LEO, Rizzoli Publishing
Termékinformációk
Szerzők: | John Coletta, Nancy Ross Ryan, Monica Kass Rogers |
Kiadó: | Rizzoli International Publications |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2018 |
ISBN: | 9780847862368 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 20.3 x 25.4 x 2.8 cm |
Súly: | 1.27 kg |
Oldalszám: | 240 |
Ár: |
13 990 Ft (13 324 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Chocolate Ferrandi Paris

Ez a könyv - a világhírű professzionális kulináris szakiskola Ferrandi Paris cukrászoknak szóló oktatókönyve, mely tartalmazza az iskola teljes csokoládé tanfolyamának anyagát, mely átfogóan bemutatja a csokoládé technikákat, a temperálástól kezdve egészen a dekoratív virágok készítéséig, vagy olyan receptekig, mint az Opera, vagy az olvadós csokoládétorta.
The Connaught Bar - Cocktail Recipes and Iconic Creations

„Amikor a Connaught bárra gondolok, újra és újra visszatérek a vendéglátáshoz, a módszertanhoz és a minőségi tapasztalatokhoz, amelyeket ott tapasztaltam az elmúlt évtizedben.” – Massimo Bottura
Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.
HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2

Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.