Barion Pixel

Sake - The Art and Craft of Japan's National Drink

by Yoshiko Ueno-Muller


« Vissza | Szerzők: Yoshiko Ueno-Muller
  2024. november 12. 17:59

Sake - The Art and Craft of Japan's National Drink

A japán nemzeti italról szóló végleges könyv, a szaké kultúrájának, mesterségének és történelmének ez a vizuálisan lenyűgöző ünnepe tökéletesen párosul a fogyasztás világszerte növekvő fellendülésével.


A szaké több, mint egy ital – ez egy művészeti forma, amely mélyen beágyazódik a japán örökség szövetébe.

A tekintélyes Master of Sake Tasting minősítést elnyerő néhány nő egyike szakértelemmel kutatott és írt, ez a pazar, széles körű kötet pazarul illusztrált fejezeteket tartalmaz, amelyek az ital szerepét tárják fel a japán történelemben és hagyományokban; előállítása, kulcsfontosságú összetevői és beszerzése; illat- és ízprofilokat, valamint ételekkel való párosítást.

Ez a gyönyörű, egész oldalas fényképekkel teli könyv bemutatja a szaké ivás rituáléit és szokásait, bemutatja a prominens rizstermelőket és készítőket. Bemutatja a különböző rizsfajtákat és az alapvető termelési folyamatokat a rizsfényezéstől az érlelésig. Az olvasók megismerhetik a szakékóstolást; különféle típusú ivóedényeket; és a japán konyha alapvető ízeit és stílusait.

Lélegzetelállító, vonzerejével ez az egyedülállóan átfogó könyv arra hívja a rajongókat és az ínyenceket egyaránt, hogy elmélyüljenek a történelemben, a kultúrában és a kézművességben a híres japán rizsbor minden pohara mögött.

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Yoshiko Ueno-Muller
Kiadó: Prestel
Kategória: Alapanyag, Sommelier, Bor / Wine, Bartender / Cocktail, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books, Ízpárosítás / Flavor Pairing, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2024
Forgalmazás kezdete: 2024. november 12.
ISBN: 9783791393049
Nyelv: Angol
Méretek: 23 x 30.8 x 3 cm
Súly: 1.75 kg
Oldalszám: 304
Ár: 21 890 Ft
(20 848 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Eleven Madison Park - The Next Chapter / Revised and Unlimited Edition

Eleven Madison Park - The Next Chapter / Revised and Unlimited Edition
A világ egyik legnépszerűbb kulináris célpontjától, a New York-i három Michelin-csillagos étteremtől Eleven Madison Park-tól, érkezik egy frissített, egy kötetes szakácskönyv több mint 80 recepttel, történetekkel, ételfotókkal és akvarellfestmények gyűjteményével, amelyet a híres séf, Daniel Humm készített.
 

Eleven Madison Park - The Next Chapter / Revised and Unlimited Edition

Eleven Madison Park - The Next Chapter / Revised and Unlimited Edition
A világ egyik legnépszerűbb kulináris célpontjától, a New York-i három Michelin-csillagos étteremtől Eleven Madison Park-tól, érkezik egy frissített, egy kötetes szakácskönyv több mint 80 recepttel, történetekkel, ételfotókkal és akvarellfestmények gyűjteményével, amelyet a híres séf, Daniel Humm készített.
 

Gewürze Tanja Grandits

Gewürze Tanja Grandits

Tanja Grandits, a Stucki Basel étterem főszakácsa könyvében megnyitja fűszertartó dobozát és 150 speciális receptet mutat be a mindennapokra, a vendégek számára, úgy mint a borsó-alma gazpacho köménnyel, a sütőtökös-kardamom kenyeret, citromos-gyömbéres csirkét, csillagánizsos lazac tataki-t szezámos zöldségekkel, vagy éppen a csillagánizsos csokoládé mousse-t, valamint egyszerű alapokat, mint például házi sáfrányos-szezámos sót, vagy édes chili szószt fahéjvirágokkal. 


Szerzők: Tanja Grandits

Nature's Table

Nature's Table

Emmanuel Renaut séf, a 3 Michelin csillagos éttermének (www.floconsdesel.com) 50 receptjét osztja meg a nagyközönséggel. A szerző rendkívüli érdeklődést mutat az erdők, mezők, ásványi források kincsei iránt. Az egyediségéről, természet szeretetéről közismert francia konyhafőnök kitüntetett figyelemmel kíséri a környék termelőit, a friss és helyi alapanyagokat. Ezekből az alapanyagokból készítette azt az 50 összetett, az Ö rá jellemző, emblematikus ételt.


Szerzők: Emmanuel Renaut