Barion Pixel

The Classic Wine Library Reader - A Taste of the World's Best Wine Writing

by Julian Jeffs, Richard Mayson


« Vissza | Szerzők: Julian Jeffs, Richard Mayson
  2024. július 12. 12:28

The Classic Wine Library Reader - A Taste of the World's Best Wine Writing

A Classic Wine Library a világ legmegbízhatóbb borszakértőinek ad otthont. Ez az antológia az elmúlt 10 év során megjelent közel 30 címből válogatott esszéket gyűjt össze. 


A fejezetek olyan témákat fednek le, amelyek elengedhetetlenek egy sor régió borainak megértéséhez, beleértve azok történelmét, bortermesztését, borkészítését és jellegzetes borait. A tantárgyak széles skálája a következőket tartalmazza:

- A szőlőművelés kezdetei – annak bemutatása, hogyan tanulták meg az emberek megszelídíteni és rendezett szőlőültetvényekké varázsolni a vadon fára mászó Vitis viniferát;

- Dél-Afrika apartheid örökségének kezelése – részletezi a borágazat azon erőfeszítéseit, hogy egyenlő esélyeket teremtsen a fekete és színes bőrű munkavállalók számára;

- Ausztrália régi szőlői – bemutatják az ország lenyűgöző, oltatlan szőlőtőkéjének történetét és kiterjedését;

- Qvevri: az álmok edénye: megbeszéljük, hogyan keletkeztek ezek a hagyományos agyagedények és hogyan használják borkészítésre.

- Japán borai – megnézzük a világ egyik leginkább újonnan felbukkant bortermelő országát, és megnézzük, hogyan alakultak át borai az elmúlt évtizedben;

- Tavel – a Rhône híres rozé bora mögött meghúzódó történelem és borkészítési módszerek feltárása, valamint annak megismerése, hogy a borok változásait hogyan befolyásolták a véletlenek.

A cikkek a világ borvidékeit mutatják be, az óvilág kedvenceitől Európa szívében, az Újvilág nehézsúlyúitól, például Dél-Afrikán és Új-Zélandon át az olyan feltörekvő régiókig, mint Nagy-Britannia és az USA délnyugati része. A Classic Wine Library Reader bővíti borismeretét, és bővíti szakmai könyvespolcát.


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Julian Jeffs, Richard Mayson
Kiadó: Académie du Vin Library
Kategória: Alapanyag, Sommelier, Bor / Wine, Nyelv - Angol / English Books, Felszolgálás technika / Service
Kiadás éve: 2024
Forgalmazás kezdete: 2024. július 12.
ISBN: 9781913141714
Nyelv: Angol
Méretek: 15.6 x 23.4 x 2.6 cm
Súly: 0.61 kg
Oldalszám: 286
Ár: 17 990 Ft
(17 133 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Modernist Pizza

Modernist Pizza

The Art and Science of Cooking és a Modernist Bread által kiadott szakmai csapat hozta létre ezt az úttörő könyv készletet, a kimerítő kutatások, utazások és kísérletek csúcspontjaként, hogy összegyűjtsék és előmozdítsák a pizzával kapcsolatos világismereteket.


A New Way to Bake

A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.


Szerzők: Philip Khoury

The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.


The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash