The Indonesian Table
Petty Pandean-Elliott
A díjnyertes író, Petty Pandean-Elliott 150 nagyon szeretett és ízletes recepten keresztül meséli el indonéz örökségét, amelyek mindenhol tökéletesek az otthoni szakácsok számára.
„Igazán figyelemreméltó, hogy egy tehetséges szakács egyben szenzációs történetmesélő is… Petty egy utazásra visz a szigetvilágon, az ételein és az életén keresztül.” – Julien Royer, az Odette étterem séf-tulajdonosa
A több mint 17 000 szigetet magában foglaló Indonézia a Fűszer-szigetek néven is ismert, mely olyan aromáknak ad otthont, mint a szerecsendió és a szegfűszeg – olyan hangulatos összetevők, amelyek pikáns konyháját illatosítják.
Az Indonesian Table Indonézia gazdag élelmiszer-örökségét tárja fel Petty Pandean-Elliott személyes történetein és receptjein keresztül, a manadói nagymamájával való főzés gyerekkori emlékeitől a szigetvilágon átívelő utazásáig; és olyan klasszikus és ikonikus indonéz recepteket tartalmaz, mint a tüzes chile sambal, satay grill csirke, nasi goreng és marha rendang, amelyeket sokan a „világ legfinomabb ételének” tartanak.
A gyűjtemény regionális ételeket is bemutat, beleértve az illatos kókuszos curryt, az ízletes laksas-t, a sotos-t és a hagyományos desszerteket. A 150 elérhető recept az otthoni szakácsok számára készült, könnyen beszerezhető alapanyagokkal és egyszerű főzési módszerekkel.
Az indonéz ételkultúra bemutatásával, a receptek és a helyi kultúra lenyűgöző képeivel, valamint személyes történetekkel, amelyek felfedik az egyes receptek mögött rejlő gazdag történelmet és inspirációt, ez az indonéz konyha tökéletes társa.







Termékinformációk
| Szerző: | Petty Pandean-Elliot |
| Kiadó: | Phaidon Press Ltd. |
| Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books |
| Kiadás éve: | 2023 |
| Forgalmazás kezdete: | 2023. április 17. |
| ISBN: | 9781838666286 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 19.8 x 25.4 x 2.8 cm |
| Súly: | 0.96 kg |
| Oldalszám: | 256 |
| Ár: |
12 890 Ft (12 276 + ÁFA) |
| Státusz: | Előrendelhető |
Keresés
Notebook - Pastries for Restaurants
Receptek, alkotások, tesztek és technikák, amelyek emblematikus éttermek konyháiban íródott jegyzetek formájában őriztek, ezt tartalmazza Spyros Pediaditakis cukrász első „Notebook: Pastries for Restaurants” című könyve.
La Pâtisserie de Yann Couvreur
Yann Couvreur, a párizsi cukrászat felemelkedő csillaga a Trianon Palotában, a Carré des Feuillants-ban és a Park Hyatt-ban végezte gyakorlati éveit. Főcukrász volt a burgundiai Eden Rock Saint-Barthélémy és a Prince de Galles luxushotelekben.
Pierre Hermé’s Vegan Pastry
Alkotásai révén, vágyai és könyvei során Pierre Hermé szeret ott lenni, ahol a legkevésbé számítasz rá. És ez a helyzet ma ezzel az új, növényi alapú cukrászatnak szentelt könyvvel.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.