The Madrusan Cocktail Companion
Every drink worth drinking in the history of modern + classic cocktails

A valaha megjelent legambiciózusabb koktélkalauz: több mint 2800, a világ legjobb italai közül, a szakma legkiválóbbjai által válogatva.
Üdvözöljük The Madrusan Cocktail Companion világában – ez a hibátlanul átfogó, minden korszak klasszikus italait és a legjobb modern koktélokat felvonultató, egyetlen kötetben megtalálható útmutató, amelyet a szakma orákuluma, Michael Madrusan állított össze, a világ vezető bartendereinek közreműködésével.
Michael által megálmodott és összeállított belsős kézikönyvből kibővítve-átalakítva – amely elismert bárjainak csapatai számára készült alapvető segédanyagként, és amelyet a szakmai italközösség is nagyra értékel oktatási forrásként – ez a gyűjtemény több mint 2800 italt tartalmaz, mind kipróbálva, tesztelve és a modern ízléshez igazítva.
Michael és Zara Madrusan saját, 1862-ig visszanyúló, gazdag könyvtárukra támaszkodva mutatják be a koktélkultúra alapjainak történeteit, a legjobb variációkkal együtt. A recepteket eredet és alapanyag szerint rendszerezve, könnyen beszerezhető hozzávalókra és minimális előkészítést igénylő megoldásokra helyezve a hangsúlyt.
Legyen szó az elmúlt 100 év Martinit variáló összes elképzelhető változatáról, minden ízléshez illő Sour-, Buck- és Flip-koktélról, vagy éppen aperitivo stílusú és alkoholmentes opciókról – itt minden ital megtalálható, amit érdemes ismerni.
A kötet tartalmaz egy bennfentes útmutatót a tökéletes otthoni bár kialakításához, valamint vidám koccintásokat és idézeteket a történelem legbefolyásosabb bartendereitől. The Madrusan Cocktail Companion a kifinomult italfogyasztás új korszakának látványos gyűjteménye.
Tartalmazza a legfontosabb koktélok eredetét és történetét, az otthoni bartenderek számára nélkülözhetetlen tudnivalókat, az angolszász és metrikus mértékegységeket, valamint lenyűgöző fotókat egy látványos keménytáblás kiadásban – dupla könyvjelzőszalaggal és színezett lapszélekkel.
„Michael és Zara összeállították generációnk meghatározó bárkáját: a mixológia ragyogó időkapszuláját. Azonnali klasszikus.” – Jim Meehan, a Meehan's Bartender Manual szerzője
„Éles, jól felépített és szilárd alapokon nyugvó. Több mint egy kézikönyv – ez egy kiáltvány. Ha komolyan szeretnél foglalkozni ezzel a szakmával, kezdd itt.” – Jeffery Morgenthaler, The Bar Book: Elements of Cocktail Technique szerzője
„Michael Madrusan a világ egyik legkiemelkedőbb szakértője a klasszikus és elfeledett koktélok terén. Kötelező olvasmány minden koktélrajongónak, bármilyen szinten is álljon.” – Sam Ross, tulajdonos/üzemeltető, Attaboy, New York és Nashville
„Michael és Zara főművének igazi ereje a receptek között rejlik: azok az ötletek, emberek és történetek, amelyek megmagyarázzák, miért is léteznek azok az apró, jeges italok, amelyeket koktéloknak nevezünk.” – Alex Day, a Death & Co: Modern Classic Cocktails társszerzője
„Valóban átfogó, előremutató és történelmileg megalapozott. Tökéletes emlékmű mindannak a legjobbnak, amit a 21. századi koktélforradalom elért.” – David Wondrich, az Imbibe szerzője
A Szerzők:
Michael Madrusan ausztrál italoktató és kreatív tanácsadó, valamint a Bartender's Choice Consultancy egyik alapító tagja. Hírnevét a világszerte ismert, Melbourne-ben működő bárjainak – köztük The Everleigh, Heartbreaker, Connie's Pizza és Bar Margaux – megnyitásával alapozta meg. 2015-ben úttörő szerepet játszott a palackozott koktélok és a tiszta jég mozgalmában, létrehozva a The Everleigh Bottling Co. és a Navy Strength Ice Co. vállalkozásokat.
Több mint két évtizedes pályafutása során a világ legelismertebb bárjaiban dolgozott, többek között a néhai Sasha Petraske tanítványaként a New York-i Milk & Honey, Little Branch és PDT bárban. Az Australian Bartender Magazine az „#1 Legbefolyásosabb Személy” címmel tüntette ki, és nemzetközileg is elismert iparági vezetőként, szakmai konferenciák rendszeres előadójaként, valamint ital- és koktélversenyek zsűritagjaként ismert. Michael a világ egyik legnagyobb klasszikus koktélkönyv-gyűjteményének tulajdonosa, és szenvedélyesen hisz a klasszikus koktélokban, valamint abban, hogy ezek milyen hatással vannak a mai italfogyasztási kultúrára.
Zara Madrusan író és kreatív tanácsadó, valamint a Bartender's Choice Consultancy egyik alapító tagja. Az Egyesült Királyságban született, és előadóművészeti, valamint produkciós háttérrel rendelkezik. Zara vezette a páros világszerte ismert bárjainak – The Everleigh, Heartbreaker, Connie's Pizza és Bar Margaux – márkaépítését és marketingjét. Társalapítója a prémium palackozott koktélokat gyártó The Everleigh Bottling Co. vállalatnak, valamint Ausztrália első, kézzel vágott koktéljeget előállító cégének, a Navy Strength Ice Co.-nak.
Michaellel közösen 2016-ban írták meg első könyvüket, az A Spot at the Bar-t, amely közel egy évtized múltán is alapvető forrás mind az italrajongók, mind a bárszakemberek számára. A páros a Bartender's Choice Consultancy keretein belül számos világszínvonalú bár megnyitásáért, esemény megszervezéséért és oktatási program kidolgozásáért is felelős.
Rendelje elő / foglalja le saját példányát!
A folyamatosan változó szállítási díjak és devizaárfolyamok miatt a végső ár a könyv beérkezésének időpontjában kerül kikalkulálásra-véglegesítésre, az adott aktuális árfolyamok, díjak alapján!
Termékinformációk
Szerzők: | Michael Madrusan, Zara Madrusan |
Kiadó: | Murdoch Books |
Kategória: | Konyhatechnológia, Alapanyag, Sommelier, Bartender / Cocktail, Nyelv - Angol / English Books, Ízpárosítás / Flavor Pairing, Felszolgálás technika / Service, Új könyvek / New Books |
Kiadás éve: | 2025 |
Forgalmazás kezdete: | 2025. szeptember 30. |
ISBN: | 9781761500442 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 17 x 23.1 x 2.2 cm |
Súly: | 0.74 kg |
Oldalszám: | 544 |
Ár: |
12 990 Ft (12 371 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető |
Keresés
Meatsmith

Az ünnepelt ausztrál séf, Andrew McConnell (Gimlet, Cutler & Co) és a világszínvonalú hentes, Troy Wheeler együttműködéséből született Meatsmith tisztelgés a mindenevők asztala előtt, több mint 100 briliáns recepttel, amelyekkel inspirálhatja a húsételek iránti vágyat, hosszú ebédek, káprázatos vacsorák és szenzációs-varázslatos oldalak, amelyek ellophatják a show-t.
Éclair by GARUHARU

A népszerű koreai cukrász Yun Eunyoung (Garuharu) monográfiai könyvet adott ki specialitásáról, az ÉCLAIR-ről. Yun feltárja elméleti és technológiai kulcsait, alapját a choux tészta elkészítéséhez.
Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.
The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.