The Madrusan Cocktail Companion
Every drink worth drinking in the history of modern + classic cocktails
A valaha megjelent legambiciózusabb koktélkalauz: több mint 2800, a világ legjobb italai közül, a szakma legkiválóbbjai által válogatva.
Üdvözöljük The Madrusan Cocktail Companion világában – ez a hibátlanul átfogó, minden korszak klasszikus italait és a legjobb modern koktélokat felvonultató, egyetlen kötetben megtalálható útmutató, amelyet a szakma orákuluma, Michael Madrusan állított össze, a világ vezető bartendereinek közreműködésével.
Michael által megálmodott és összeállított belsős kézikönyvből kibővítve-átalakítva – amely elismert bárjainak csapatai számára készült alapvető segédanyagként, és amelyet a szakmai italközösség is nagyra értékel oktatási forrásként – ez a gyűjtemény több mint 2800 italt tartalmaz, mind kipróbálva, tesztelve és a modern ízléshez igazítva.
Michael és Zara Madrusan saját, 1862-ig visszanyúló, gazdag könyvtárukra támaszkodva mutatják be a koktélkultúra alapjainak történeteit, a legjobb variációkkal együtt. A recepteket eredet és alapanyag szerint rendszerezve, könnyen beszerezhető hozzávalókra és minimális előkészítést igénylő megoldásokra helyezve a hangsúlyt.
Legyen szó az elmúlt 100 év Martinit variáló összes elképzelhető változatáról, minden ízléshez illő Sour-, Buck- és Flip-koktélról, vagy éppen aperitivo stílusú és alkoholmentes opciókról – itt minden ital megtalálható, amit érdemes ismerni.
A kötet tartalmaz egy bennfentes útmutatót a tökéletes otthoni bár kialakításához, valamint vidám koccintásokat és idézeteket a történelem legbefolyásosabb bartendereitől. The Madrusan Cocktail Companion a kifinomult italfogyasztás új korszakának látványos gyűjteménye.
Tartalmazza a legfontosabb koktélok eredetét és történetét, az otthoni bartenderek számára nélkülözhetetlen tudnivalókat, az angolszász és metrikus mértékegységeket, valamint lenyűgöző fotókat egy látványos keménytáblás kiadásban – dupla könyvjelzőszalaggal és színezett lapszélekkel.
„Michael és Zara összeállították generációnk meghatározó bárkáját: a mixológia ragyogó időkapszuláját. Azonnali klasszikus.” – Jim Meehan, a Meehan's Bartender Manual szerzője
„Éles, jól felépített és szilárd alapokon nyugvó. Több mint egy kézikönyv – ez egy kiáltvány. Ha komolyan szeretnél foglalkozni ezzel a szakmával, kezdd itt.” – Jeffery Morgenthaler, The Bar Book: Elements of Cocktail Technique szerzője
„Michael Madrusan a világ egyik legkiemelkedőbb szakértője a klasszikus és elfeledett koktélok terén. Kötelező olvasmány minden koktélrajongónak, bármilyen szinten is álljon.” – Sam Ross, tulajdonos/üzemeltető, Attaboy, New York és Nashville
„Michael és Zara főművének igazi ereje a receptek között rejlik: azok az ötletek, emberek és történetek, amelyek megmagyarázzák, miért is léteznek azok az apró, jeges italok, amelyeket koktéloknak nevezünk.” – Alex Day, a Death & Co: Modern Classic Cocktails társszerzője
„Valóban átfogó, előremutató és történelmileg megalapozott. Tökéletes emlékmű mindannak a legjobbnak, amit a 21. századi koktélforradalom elért.” – David Wondrich, az Imbibe szerzője
A Szerzők:
Michael Madrusan ausztrál italoktató és kreatív tanácsadó, valamint a Bartender's Choice Consultancy egyik alapító tagja. Hírnevét a világszerte ismert, Melbourne-ben működő bárjainak – köztük The Everleigh, Heartbreaker, Connie's Pizza és Bar Margaux – megnyitásával alapozta meg. 2015-ben úttörő szerepet játszott a palackozott koktélok és a tiszta jég mozgalmában, létrehozva a The Everleigh Bottling Co. és a Navy Strength Ice Co. vállalkozásokat.
Több mint két évtizedes pályafutása során a világ legelismertebb bárjaiban dolgozott, többek között a néhai Sasha Petraske tanítványaként a New York-i Milk & Honey, Little Branch és PDT bárban. Az Australian Bartender Magazine az „#1 Legbefolyásosabb Személy” címmel tüntette ki, és nemzetközileg is elismert iparági vezetőként, szakmai konferenciák rendszeres előadójaként, valamint ital- és koktélversenyek zsűritagjaként ismert. Michael a világ egyik legnagyobb klasszikus koktélkönyv-gyűjteményének tulajdonosa, és szenvedélyesen hisz a klasszikus koktélokban, valamint abban, hogy ezek milyen hatással vannak a mai italfogyasztási kultúrára.
Zara Madrusan író és kreatív tanácsadó, valamint a Bartender's Choice Consultancy egyik alapító tagja. Az Egyesült Királyságban született, és előadóművészeti, valamint produkciós háttérrel rendelkezik. Zara vezette a páros világszerte ismert bárjainak – The Everleigh, Heartbreaker, Connie's Pizza és Bar Margaux – márkaépítését és marketingjét. Társalapítója a prémium palackozott koktélokat gyártó The Everleigh Bottling Co. vállalatnak, valamint Ausztrália első, kézzel vágott koktéljeget előállító cégének, a Navy Strength Ice Co.-nak.
Michaellel közösen 2016-ban írták meg első könyvüket, az A Spot at the Bar-t, amely közel egy évtized múltán is alapvető forrás mind az italrajongók, mind a bárszakemberek számára. A páros a Bartender's Choice Consultancy keretein belül számos világszínvonalú bár megnyitásáért, esemény megszervezéséért és oktatási program kidolgozásáért is felelős.






Termékinformációk
| Szerzők: | Michael Madrusan, Zara Madrusan |
| Kiadó: | Murdoch Books |
| Kategória: | Konyhatechnológia, Alapanyag, Sommelier, Bartender / Cocktail, Nyelv - Angol / English Books, Ízpárosítás / Flavor Pairing, Felszolgálás technika / Service, Új könyvek / New Books |
| Kiadás éve: | 2025 |
| Forgalmazás kezdete: | 2025. szeptember 30. |
| ISBN: | 9781761500442 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 17 x 23.1 x 2.2 cm |
| Súly: | 1.83 kg |
| Oldalszám: | 544 |
| Ár: |
12 990 Ft (12 371 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
The World Atlas of Coffee 3rd edition
Részletes útmutató a kávétermelés dinamikus világához James Hoffmann tollából, aki a Sunday Times sikerlistás How to Make the Best Coffee at Home (Hogyan készítsük el a legjobb kávét otthon) című könyv szerzője. Mindenkinek, aki szeretne többet tudni a kávéról, annak csodálatos árnyalatairól és lehetőségeiről, ez a könyv kihagyhatatlan.
The Korean Cookbook
350 autentikus és ízletes koreai recept házi szakácsoknak, amelyet a különleges konyha tökéletes útmutatói írtak – egy elismert koreai szakács és egy koreai kulináris szakértő.
The Italian Bakery
Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.
Patisserie Ferrandi Paris
A Ferrandi, A Konyhaművészet Francia Iskolája Párizsban – amit a Le Monde újság a ‘gasztronómia Harvardjának’ titulált – a világ legjelentősebb cukrásziskolája. Foszló croissanoktól papírvékony mille-feuille-ökig, és a gesztenyekrémmel töltött Paris-Brest-től ünnepi karácsonyfákig (Bûche de Noël), ez az összefoglaló mű, kézen fogva vezeti a feltörekvő cukrászokat minden lépésen át – alaptechnikáktól a Michelin-csillagos desszertekig.