Barion Pixel

The Madrusan Cocktail Companion

Every drink worth drinking in the history of modern + classic cocktails


« Vissza | Szerzők: Michael Madrusan, Zara Madrusan | Új
  2025. augusztus 15. 15:25

The Madrusan Cocktail Companion

A valaha megjelent legambiciózusabb koktélkalauz: több mint 2800, a világ legjobb italai közül, a szakma legkiválóbbjai által válogatva.


Üdvözöljük The Madrusan Cocktail Companion világában – ez a hibátlanul átfogó, minden korszak klasszikus italait és a legjobb modern koktélokat felvonultató, egyetlen kötetben megtalálható útmutató, amelyet a szakma orákuluma, Michael Madrusan állított össze, a világ vezető bartendereinek közreműködésével.

Michael által megálmodott és összeállított belsős kézikönyvből kibővítve-átalakítva – amely elismert bárjainak csapatai számára készült alapvető segédanyagként, és amelyet a szakmai italközösség is nagyra értékel oktatási forrásként – ez a gyűjtemény több mint 2800 italt tartalmaz, mind kipróbálva, tesztelve és a modern ízléshez igazítva.

Michael és Zara Madrusan saját, 1862-ig visszanyúló, gazdag könyvtárukra támaszkodva mutatják be a koktélkultúra alapjainak történeteit, a legjobb variációkkal együtt. A recepteket eredet és alapanyag szerint rendszerezve, könnyen beszerezhető hozzávalókra és minimális előkészítést igénylő megoldásokra helyezve a hangsúlyt.

Legyen szó az elmúlt 100 év Martinit variáló összes elképzelhető változatáról, minden ízléshez illő Sour-, Buck- és Flip-koktélról, vagy éppen aperitivo stílusú és alkoholmentes opciókról – itt minden ital megtalálható, amit érdemes ismerni.

A kötet tartalmaz egy bennfentes útmutatót a tökéletes otthoni bár kialakításához, valamint vidám koccintásokat és idézeteket a történelem legbefolyásosabb bartendereitől. The Madrusan Cocktail Companion a kifinomult italfogyasztás új korszakának látványos gyűjteménye.

Tartalmazza a legfontosabb koktélok eredetét és történetét, az otthoni bartenderek számára nélkülözhetetlen tudnivalókat, az angolszász és metrikus mértékegységeket, valamint lenyűgöző fotókat egy látványos keménytáblás kiadásban – dupla könyvjelzőszalaggal és színezett lapszélekkel.

„Michael és Zara összeállították generációnk meghatározó bárkáját: a mixológia ragyogó időkapszuláját. Azonnali klasszikus.” – Jim Meehan, a Meehan's Bartender Manual szerzője

„Éles, jól felépített és szilárd alapokon nyugvó. Több mint egy kézikönyv – ez egy kiáltvány. Ha komolyan szeretnél foglalkozni ezzel a szakmával, kezdd itt.” – Jeffery Morgenthaler, The Bar Book: Elements of Cocktail Technique szerzője

„Michael Madrusan a világ egyik legkiemelkedőbb szakértője a klasszikus és elfeledett koktélok terén. Kötelező olvasmány minden koktélrajongónak, bármilyen szinten is álljon.” – Sam Ross, tulajdonos/üzemeltető, Attaboy, New York és Nashville

„Michael és Zara főművének igazi ereje a receptek között rejlik: azok az ötletek, emberek és történetek, amelyek megmagyarázzák, miért is léteznek azok az apró, jeges italok, amelyeket koktéloknak nevezünk.” – Alex Day, a Death & Co: Modern Classic Cocktails társszerzője

„Valóban átfogó, előremutató és történelmileg megalapozott. Tökéletes emlékmű mindannak a legjobbnak, amit a 21. századi koktélforradalom elért.” – David Wondrich, az Imbibe szerzője

A Szerzők:

Michael Madrusan ausztrál italoktató és kreatív tanácsadó, valamint a Bartender's Choice Consultancy egyik alapító tagja. Hírnevét a világszerte ismert, Melbourne-ben működő bárjainak – köztük The Everleigh, Heartbreaker, Connie's Pizza és Bar Margaux – megnyitásával alapozta meg. 2015-ben úttörő szerepet játszott a palackozott koktélok és a tiszta jég mozgalmában, létrehozva a The Everleigh Bottling Co. és a Navy Strength Ice Co. vállalkozásokat.

Több mint két évtizedes pályafutása során a világ legelismertebb bárjaiban dolgozott, többek között a néhai Sasha Petraske tanítványaként a New York-i Milk & Honey, Little Branch és PDT bárban. Az Australian Bartender Magazine az „#1 Legbefolyásosabb Személy” címmel tüntette ki, és nemzetközileg is elismert iparági vezetőként, szakmai konferenciák rendszeres előadójaként, valamint ital- és koktélversenyek zsűritagjaként ismert. Michael a világ egyik legnagyobb klasszikus koktélkönyv-gyűjteményének tulajdonosa, és szenvedélyesen hisz a klasszikus koktélokban, valamint abban, hogy ezek milyen hatással vannak a mai italfogyasztási kultúrára.

Zara Madrusan író és kreatív tanácsadó, valamint a Bartender's Choice Consultancy egyik alapító tagja. Az Egyesült Királyságban született, és előadóművészeti, valamint produkciós háttérrel rendelkezik. Zara vezette a páros világszerte ismert bárjainak – The Everleigh, Heartbreaker, Connie's Pizza és Bar Margaux – márkaépítését és marketingjét. Társalapítója a prémium palackozott koktélokat gyártó The Everleigh Bottling Co. vállalatnak, valamint Ausztrália első, kézzel vágott koktéljeget előállító cégének, a Navy Strength Ice Co.-nak.

Michaellel közösen 2016-ban írták meg első könyvüket, az A Spot at the Bar-t, amely közel egy évtized múltán is alapvető forrás mind az italrajongók, mind a bárszakemberek számára. A páros a Bartender's Choice Consultancy keretein belül számos világszínvonalú bár megnyitásáért, esemény megszervezéséért és oktatási program kidolgozásáért is felelős.

Rendelje elő / foglalja le saját példányát!

A folyamatosan változó szállítási díjak és devizaárfolyamok miatt a végső ár a könyv beérkezésének időpontjában kerül kikalkulálásra-véglegesítésre, az adott aktuális árfolyamok, díjak alapján!

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Michael Madrusan, Zara Madrusan
Kiadó: Murdoch Books
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Sommelier, Bartender / Cocktail, Nyelv - Angol / English Books, Ízpárosítás / Flavor Pairing, Felszolgálás technika / Service, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2025
Forgalmazás kezdete: 2025. szeptember 30.
ISBN: 9781761500442
Nyelv: Angol
Méretek: 17 x 23.1 x 2.2 cm
Súly: 0.74 kg
Oldalszám: 544
Ár: 12 990 Ft
(12 371 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető


Szerzők:

Grist

Grist

A Grist az egyetlen a gabonákra és hüvelyesekre összpontosító szakácskönyv, amire szüksége van. Abra Berens, az Outstanding Chef - Great Lakes, James Beard elődöntőse és a Ruffage szerzője számtalan receptet és variációt oszt meg, valamint jelentős referenciainformációkat, amelyek segítenek felfedezni a nagyszerű gabonákat és hüvelyeseket. 


Mangal II - Stories and Recipes

Mangal II - Stories and Recipes

A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.


Healthier, lighter, and tastier pastry book

Healthier, lighter, and tastier pastry book

Jordi Bordas receptkönyvével megtanulhatod, hogyan készíthetsz egészségesebb, könnyebb és ízletesebb cukrászsütemények egész gyűjteményét. A reggelitől a snack-ig, különböző textúrájú tortákig, desszertekig, tarte-ig és elviteles tortákig. Alakítsa át ezt a különleges alkalmat egy lehetőséggé, hogy élvezze és vigyázzon önmagára.


Szerzők: Jordi Bordas