Gateaux
150 Large and Small Cakes, Cookies, and Desserts
A látványos Pâtisserie könyve folytatásaként, a mestercukrász Christophe Felder írásában, szerkesztésében jelenik meg a ’Gateaux’, egy pazarul illusztrált útmutató tökéletes cukrászkészítmények kivitelezéséhez, örömteli apró falatoktól a lélegzetelállító alkotásokig.
A klasszikus francia cukrászat az elegancia, technika és a figyelem legmagasabb szintjét képviseli. A kirakatok ékszerszerű canelé-itől és madeleine-jeitől a barnult briósokig a pékségekben és a csúcséttermek hatásvadász desszertjéig, mindenki szereti a kiváló süteményeket. Pontos instrukciók és folyamatábrák kalauzolják az olvasókat 150 ínycsiklandó recepten át, falatnyi örömöket, egyszerű tortákat, vasárnapi kenyereket, ünnepi tortákat, és tarte-okat felvonultatva. Felder olyan francia klasszikusokat is bemutat, mint a sablé-k, éclaire-ek, a Saint-Honoré torta, a tarte tatin, a croquembouche, regionális recepteket Elzászból, Bretagne-ból, és Provence-ból. Mindezeken felül saját csavarjaival frissített Belga (Speculoos), Német (Feketeerdő-torta) és Ausztrál (Pavlova) desszerteket is megismerhetünk.
Minden egyes fotó inspirálóan hathat az olvasóra, képzettségi szinttől függetlenül, amíg a lépésről-lépésre haladó képek érthetően illusztrálják az olyan technikákat, mint a fondant-virágok készítése, egy charlotte összeállítása vagy a kalácsfonás. Hogy építse a fiatalok készségét és önbizalmát, Felder a könyvbe rakott egy fejezetnyi könnyű receptet a családok számára, ahonnan szintén nem hiányozhat a helyes technika.
A Szerzőkről
Christophe Felder a világ egyik legnagyobb tiszteletének örvendő cukrásza, írója és tanára. A Hôtel de Crillon főcukrásza volt 15 éven keresztül mielőtt több mint 20 szakácskönyvet adott ki Franciaországban és megnyitotta saját cukrásziskoláját az otthon főzőknek.
Camille Lesecq a párizsi Hotel Meurice főcukrásza volt éveken át.
Photo: Laurent Fau





Photo: Laurent Fau
Termékinformációk
| Szerzők: | Christophe Felder, Camille Lesecq |
| Kiadó: | Rizzoli International Publications |
| Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
| Kiadás éve: | 2017 |
| ISBN: | 9780847858651 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 22.5 x 29 x 4 cm |
| Súly: | 2.29 kg |
| Oldalszám: | 384 |
| Ár: |
12 290 Ft (11 705 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
The Vegan Pantry - Your First Step into Everyday Plant-Based Cooking
The Vegan Pantry Sung Siwoo séf első szakácskönyve, amely gondosan válogatott, növényi alapú ételeket mutat be – egyszerre könnyen elkészíthetőeket és ízleteseket.
Reasoned Gourmandise
Cukrászda: ezer érzelmet felkeltő szó, ősi, jóindulatú és ínyenc, gyakran a bőség szinonimája, amikor testünk komolytalanul követel valamilyen csemegét.
Aponiente - Ángel León
A világ egyik legexkluzívabb éttermének remekműve, 6 kötetbe gyűjtve, tele tapasztalattal, küzdelemmel, erőfeszítéssel és kiválósággal. Több mint 1000 oldal, lefedi az Aponiente univerzumot, Ángel León testének és lelkének kiterjesztését.
Padella - The first ever cookbook from the iconic pasta restaurant
A régóta várt első szakácskönyv a Padella étteremtől – a legendás tésztabártól, amely 2016 óta töretlen népszerűségnek örvend, és amely előtt nap mint nap kígyózó sorok állnak.