Barion Pixel

Fromages

A French Master's Guide to the Cheeses of France


« Vissza | Szerzők: Dominique Bouchait MOF
  2019. július 26. 15:51

Fromages

Egy francia sajtkészítőmester több mint 30 évnyi szaktudást oszt meg a sajtok kiválasztásáról, tárolásáról és felszolgálásáról – az Abondance-tól Valencay-ig.


Számtalan könyv íródott a sajtról, de ez a kiadvány egy francia sajtmester tudását és szenvedélyét közvetíti, aki szakmai tapasztalataival segít megérteni azt a sok sajtkülönlegességet – a morzsalékosakat, a krémeseket, a vajasakat, a penészeseket – amikről Franciaország híres. A francia vidék farmjaitól és egy középkori alpesi monostor sajtbarlangjaitól a tejipari tudósokig és sajtérlelőkig, akik a modern francia sajt világát képezik, nincs másik olyan könyv, ami a sajtvilág teljes skálájával foglalkozna.
A könyv 70 gyakori kérdésre adott válasszal kezdődik – attól kezdve, hogy miért van kéreg bizonyos sajtokon, addig, hogy miért narancssárga a mimolette és miért nem ugyanolyan minden sajt illata – és olyan fejezetekkel, amik a sajtkészítés, sajtérlelés alapjait taglalják, a tehén, juh és kecsketej különbségeivel foglalkoznak és a tejoltóként használt alapvető probiotikumok alkímiáját mutatják be.
A könyv fő része Franciaország 45 A.O.P. minősítésű sajtja előtt tiszteleg – mint a Brie de Meaux, a Maroilles, a Morbier, a Munster, a Rocquefort vagy a Valençay – amik megkapták az eredetet és tipikusságot garantáló appellation d'origine protégée minősítést. Minden egyes profilt egy teljes oldalas fotó kísér a terroir, az eredet, a válogatás, kóstolás, bemutatás, tálalás és borpárosítások részletes leírásával.

Az íróról

Dominique Bouchait gyerekként ornitológus akart lenni, de sajtvállalkozása szenvedéllyé vált, amit a szakma csúcsáig vitt azzal, hogy Franciaország egyik sajtmestere lett a 2011-es Meilleur Ouvrier de France (MOF) cím elnyerésével. Több mint 30 éve kézműves sajtkészítő, Délnyugat-Franciaországban él és dolgozik, ahol családja az 1960-as évek óta sajt-és élelmiszerboltot üzemeltet. Fontos sajtkereskedő, cége, a ”Les Fromages du Mont Royal” 1991 óta működik.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Dominique Bouchait MOF
Kiadó: Rizzoli International Publications
Kategória: Chef, Technológia, Alapanyag, MOF/Meilleur Ouvrier de France, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2019
ISBN: 9780847866731
Nyelv: Angol
Méretek: 15.6 x 20.3 x 2.6 cm
Súly: 1.18 kg
Oldalszám: 240
Ár: 11 290 Ft
(10 752 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

Frozen Desserts - Francisco J. Migoya

Frozen Desserts - Francisco J. Migoya

Lényeges és átfogó ismeretekkel rendelkező cukrászkönyv a „fagyos” desszertek készítésének területén. A kiadvány biztosítja az összes alapvető szakmai és technológiai információkat, modern igényeket.

 


Ikarus invites the world's best chefs VOL7

Ikarus invites the world's best chefs VOL7

Az Ikarus étterem vendégszakácsai kivételes konyhaművészetüket mutatják be, legyen szó fúziós, molekuláris gasztronómiáról vagy hagyományos konyháról. Martin Klein ügyvezető séf a nemzetközi csúcsszakácsok legjavát kínálja; kulináris turnéja például Görögország, Franciaország és Brazília felé vezet.


Bocuse d’Or Team Hungary Budapest 2016 Cookbook

Bocuse d’Or Team Hungary Budapest 2016 Cookbook

Egyedülálló felvételből tanulhat a jövő generációja! A Bocuse d'Or verseny egyik legfontosabb küldetése, hogy utat mutasson a jövő generációinak is. Erről a küldetésről a Magyar Bocuse d'Or Akadémia sem feledkezik meg, sőt, hatalmas örömmel tölti el, hogy átadhatja a tudását a tanulóknak is.


Noor Paco Morales

Noor Paco Morales

A Noor az a személyes projekt, amit Paco Morales szülővárosába, Córdobába való visszatérése alkalmával indított el. Sosem felejtette hagyta el a tisztelet, amit gyökerei és az iránt érez, amit csodálatos szakmai karrierje során tanult. 


Szerzők: Paco Morales