Fromages

A French Master's Guide to the Cheeses of France


« Vissza | Szerzők: Dominique Bouchait MOF
  2019. július 26. 15:51

Fromages

Egy francia sajtkészítőmester több mint 30 évnyi szaktudást oszt meg a sajtok kiválasztásáról, tárolásáról és felszolgálásáról – az Abondance-tól Valencay-ig.


Számtalan könyv íródott a sajtról, de ez a kiadvány egy francia sajtmester tudását és szenvedélyét közvetíti, aki szakmai tapasztalataival segít megérteni azt a sok sajtkülönlegességet – a morzsalékosakat, a krémeseket, a vajasakat, a penészeseket – amikről Franciaország híres. A francia vidék farmjaitól és egy középkori alpesi monostor sajtbarlangjaitól a tejipari tudósokig és sajtérlelőkig, akik a modern francia sajt világát képezik, nincs másik olyan könyv, ami a sajtvilág teljes skálájával foglalkozna.
A könyv 70 gyakori kérdésre adott válasszal kezdődik – attól kezdve, hogy miért van kéreg bizonyos sajtokon, addig, hogy miért narancssárga a mimolette és miért nem ugyanolyan minden sajt illata – és olyan fejezetekkel, amik a sajtkészítés, sajtérlelés alapjait taglalják, a tehén, juh és kecsketej különbségeivel foglalkoznak és a tejoltóként használt alapvető probiotikumok alkímiáját mutatják be.
A könyv fő része Franciaország 45 A.O.P. minősítésű sajtja előtt tiszteleg – mint a Brie de Meaux, a Maroilles, a Morbier, a Munster, a Rocquefort vagy a Valençay – amik megkapták az eredetet és tipikusságot garantáló appellation d'origine protégée minősítést. Minden egyes profilt egy teljes oldalas fotó kísér a terroir, az eredet, a válogatás, kóstolás, bemutatás, tálalás és borpárosítások részletes leírásával.

Az íróról

Dominique Bouchait gyerekként ornitológus akart lenni, de sajtvállalkozása szenvedéllyé vált, amit a szakma csúcsáig vitt azzal, hogy Franciaország egyik sajtmestere lett a 2011-es Meilleur Ouvrier de France (MOF) cím elnyerésével. Több mint 30 éve kézműves sajtkészítő, Délnyugat-Franciaországban él és dolgozik, ahol családja az 1960-as évek óta sajt-és élelmiszerboltot üzemeltet. Fontos sajtkereskedő, cége, a ”Les Fromages du Mont Royal” 1991 óta működik.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Dominique Bouchait MOF
Kiadó: Rizzoli International Publications
Kategória: Chef, Technológia, Alapanyag, MOF/Meilleur Ouvrier de France, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2019
ISBN: 9780847866731
Nyelv: Angol
Méretek: 15.6 x 20.3 x 2.6 cm
Súly: 1.18 kg
Oldalszám: 240
Ár: 11 290 Ft