Fromages
An Expert's Guide to French Cheese
Egy francia sajtkészítőmester több mint 30 évnyi szaktudást oszt meg a sajtok kiválasztásáról, tárolásáról és felszolgálásáról – az Abondance-tól Valencay-ig.
Számtalan könyv íródott a sajtról, de ez a kiadvány egy francia sajtmester tudását és szenvedélyét közvetíti, aki szakmai tapasztalataival segít megérteni azt a sok sajtkülönlegességet – a morzsalékosakat, a krémeseket, a vajasakat, a penészeseket – amikről Franciaország híres. A francia vidék farmjaitól és egy középkori alpesi monostor sajtbarlangjaitól a tejipari tudósokig és sajtérlelőkig, akik a modern francia sajt világát képezik, nincs másik olyan könyv, ami a sajtvilág teljes skálájával foglalkozna.
A könyv 70 gyakori kérdésre adott válasszal kezdődik – attól kezdve, hogy miért van kéreg bizonyos sajtokon, addig, hogy miért narancssárga a mimolette és miért nem ugyanolyan minden sajt illata – és olyan fejezetekkel, amik a sajtkészítés, sajtérlelés alapjait taglalják, a tehén, juh és kecsketej különbségeivel foglalkoznak és a tejoltóként használt alapvető probiotikumok alkímiáját mutatják be.
A könyv fő része Franciaország 45 A.O.P. minősítésű sajtja előtt tiszteleg – mint a Brie de Meaux, a Maroilles, a Morbier, a Munster, a Rocquefort vagy a Valençay – amik megkapták az eredetet és tipikusságot garantáló appellation d'origine protégée minősítést. Minden egyes profilt egy teljes oldalas fotó kísér a terroir, az eredet, a válogatás, kóstolás, bemutatás, tálalás és borpárosítások részletes leírásával.
Az íróról
Dominique Bouchait gyerekként ornitológus akart lenni, de sajtvállalkozása szenvedéllyé vált, amit a szakma csúcsáig vitt azzal, hogy Franciaország egyik sajtmestere lett a 2011-es Meilleur Ouvrier de France (MOF) cím elnyerésével. Több mint 30 éve kézműves sajtkészítő, Délnyugat-Franciaországban él és dolgozik, ahol családja az 1960-as évek óta sajt-és élelmiszerboltot üzemeltet. Fontos sajtkereskedő, cége, a ”Les Fromages du Mont Royal” 1991 óta működik.




Termékinformációk
| Szerző: | Dominique Bouchait MOF |
| Kiadó: | Rizzoli International Publications |
| Kategória: | Chef, Konyhatechnológia, Alapanyag, MOF/Meilleur Ouvrier de France, Nyelv - Angol / English Books |
| Kiadás éve: | 2019 |
| ISBN: | 9780847866731 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 15.6 x 20.3 x 2.6 cm |
| Súly: | 1.18 kg |
| Oldalszám: | 240 |
| Ár: |
13 890 Ft (13 229 + ÁFA) |
| Státusz: | Előrendelhető |
Keresés
A New Way to Bake
Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.
The Sommelier's Atlas of Taste
Az első meghatározó referenciakönyv, amely régiónként mutatja be, milyen érzékszervi jegyeket kellene hordozniuk Európa nagy borainak.
Mangal II - Stories and Recipes
A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.