Barion Pixel

My Cambodia - A Khmer Cookbook

by Nite Yun and Tien Nguyen


« Vissza | Szerzők: Nite Yun, Tien Nguyen | Új
  2025. október 31. 16:39

My Cambodia - A Khmer Cookbook

A khmer receptek és kulináris technikák hagyományosan szóban öröklődnek nemzedékről nemzedékre, és a My Cambodia című könyvben Nite különös gondot fordít arra, hogy ezeket az ételeket megőrizze az utókor számára.


A kötet tele van Kambodzsa aranykorának történelmi hátterével, kulturális érdekességekkel – például a „rizs szabályaival” – valamint személyes történetekkel, amelyek bemutatják, hogyan lehet az ételt kapocsként használni a közösség és az identitás megőrzésében.

A My Cambodia célja, hogy a khmer–amerikai konyhát mindenki számára hozzáférhetővé és érthetővé tegye.

A receptek Nite életének különböző időszakai és helyszínei szerint vannak rendezve, így ez a szakácskönyv egy utazásra hív – Nite gyermekkorától a kaliforniai Stocktonba, egészen Kambodzsáig, majd tovább a San Francisco-öböl térségében működő, népszerű éttermeihez, a Nyum Bai-hoz és a Lunette-hez.

Fedezd fel Nite különleges értelmezését olyan ikonikus ételekben, mint a Kuy Teav Phnom Penh – az illatos sertés- és tésztaleves, amellyel minden elkezdődött –, a Nom Pachok Somlar Khmer, egy finom, rusztikus leves rizstésztával, vagy az Amok, amelyben a halat kroeung fűszerkeverékkel és kókusztejjel készült illatos mártásba burkolják, majd addig párolják, amíg szuflészerűen meg nem emelkedik.

Desszertként ne hagyd ki a Nom Kongot sem – pálmacukor mázzal bevont, szezámmaggal megszórt fánkokat, amelyek a kambodzsai utcai édességek legfinomabb hagyományait idézik.

Akár most ismerkedsz a kambodzsai konyhával, akár minden reggel egy tál kuy teavval indítod a napot, a My Cambodia arra inspirál, hogy kapcsolódj a saját közösségedhez, és új, örömteli gasztronómiai alkotásokat hozz létre.

 

A szerzőkről

Nite Yun egy menekülttáborban született, miután szülei elmenekültek a háború sújtotta Kambodzsából. Családja végül Kaliforniába költözött, ahol Nite édesapja khmer rock ’n’ roll zenéjén nőtt fel, és édesanyjától tanulta meg a hagyományos kambodzsai ételek elkészítését.
Kambodzsai utazásai, amelyek során saját gyökereit kutatta, arra inspirálták, hogy hazahozza a kambodzsai konyha ízeit a San Francisco-öböl térségébe.
2018-ban Oaklandben megnyitotta első éttermét, a Nyum Bai-t, majd San Franciscóban a Lunette-et vezeti.

Nite számos elismerést kapott: bekerült a Time magazin 100 legbefolyásosabb embere közé, megválasztották a Food & Wine 2019-es Év Új Séfjének, elnyerte a Vilcek Foundation Prize for Creative Promise in Culinary Arts (2019) díjat, és 2024-ben szerepelt a Netflix Chef’s Table című sorozatában is. Jelenleg San Franciscóban él francia bulldogjával, Nolával, a kis királynővel.

Tien Nguyen gasztronómiai és kulturális újságíró, több szakácskönyv társszerzője, köztük a New York Times bestseller L.A. Son (Roy Choi séffel) és az IACP-díjra jelölt Sohn-Mat című könyveknek. Munkáját az Association of Food Journalists is elismerte.
A Dél-Kaliforniai Egyetemen (USC) tanít gasztronómiai újságírást, és Los Angelesben él.

 

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Nite Yun, Tien Nguyen
Kiadó: Random House Inc
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Aktualitások / Hírek, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2025
Forgalmazás kezdete: 2025. október 31.
ISBN: 9781984863379
Nyelv: Angol-Spanyol
Méretek: 21.1 x 26 x 2.5 cm
Súly: 1.04 kg
Oldalszám: 256
Ár: 10 990 Ft
(10 467 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Torte Moderne

Torte Moderne

A díjnyertes Davide Malizia „Modern Torte” ötödik kötete a francia cukrászat nagy klasszikusainak határait kutatja. (OLASZ - ANGOL KÉTNYELVŰ VERZIÓ)


Szerzők: Davide Malizia

Éclair by GARUHARU

Éclair by GARUHARU

A népszerű koreai cukrász Yun Eunyoung (Garuharu) monográfiai könyvet adott ki specialitásáról, az ÉCLAIR-ről. Yun feltárja elméleti és technológiai kulcsait, alapját a choux tészta elkészítéséhez.


Szerzők: Yun Eunyoung

Fish and Shellfish

Fish and Shellfish

6 séf, a dán (a Feröer-szigeteket is beleértve) csúcsgasztronómia állandó szereplőinek közreműködésével készült izgalmas, kortárs szakácskönyv. A modern és kifinomult receptek az északi óceánok környezetéből származó alapanyagokból, halakból és tengergyümölcseiből készültek. 


Sprout & Co Saladology

Sprout & Co Saladology

Jack és Theo Kirwan, az elismert dublini székhelyű éttermek, a Sprout társalapítói elkötelezettek abban, hogy megmutassák, milyen ízletes lehet egy saláta.