All About Croissant

LIMITED EDITION


« Vissza | Szerzők: Jean-Marie Lanio, Jérémy Ballester
  2020. október 07. 20:06

All About Croissant

Minden, amit valaha tudni akartál a Croissant-ról és a laminálás technikájáról, itt bemutatásra kerül. Az All About Croissant egy lépésről lépésre, amely elmagyarázza a croissant készítését. 


Az angol nyelvű technológiai könyvben 15 Croissant receptet talál, a klasszikus vajas croissant-tól kezdve és folytatva a sokkal eredetibb-egyedibb Croissant-ig, mint például a mangó / passiógyümölcs-krémmel töltött egzotikus Croissant. Minden szenvedélyes pék számára kötelező!

Jeremy Ballester & Jean-Marie Lanio a könyvről:

Úgy döntöttünk, hogy lefordítjuk a Croissant-ról szóló könyvünket, amely 2020 januárjában jelent meg Dél-Koreában. Két nagyon szenvedélyes pék vagyunk, akik szeretik megosztani munkáikat. Ezért úgy döntöttünk, hogy világszerte elérhetővé tesszük egy angol verzióval. Reméljük, hogy tetszeni fog és nagyon hasznosnak találja. Igyekeztünk minél több tippet és részletet megadni. Remélhetőleg a közeljövőben további könyvekkel érkezünk ebből a gyűjteményből.

Jeremy Ballester

Gyermekként, anyja körül érdeklődve lépett be a sütés világába, ahogy kreatív tésztákat készített az asztalon lévő lisztből.
Amikor komolyan kezdett érdeklődni a sütés iránt, 15 évesen belépett a lyoni Compagnons du Devoir (Francia kézművesek szervezete) szervezetbe, és 17 évesen megszerezte a KAP-ot. A kenyér iránti kíváncsisága számos kalandhoz vezette Párizsban, Brüsszelben, Oslóban, Új-Zélandon, Dubaiban és az Egyesült Királyságban, ahol új és értékes tapasztalatokat szerzett.

Szöulba költözött egy hölgyért, aki ellopta a szívét Dubajban, akit nem sokkal később feleségül vett. Jelenlegi szenvedélye, hogy francia pék programokat tervez az SPC Culinary Academy-n és tanítja a hallgatókat. Szakmai szomja arra készteti, hogy jobb pék legyen, és képzést szerezzen az INBP-n, majd megszerezze a BP-t és a BM-t. Egy fiú büszke apja, és reméli, hogy Theo is pék lesz.


Jean-Marie Lanio

Dédapja molnár volt, de Jean - Marie soha nem gondolta, hogy ő maga is pék lesz. Az iskolai szünetekben gyakran látogatott egy helyi boulangerie-t, ahol először tanult meg sütni, a középiskolában pedig egy boulangerie-ben kezdte meg gyakornoki idejét.

Később megszerezte a CAP-t (Certificat d'Aptitude Professionnelle, szakképzési bizonyítványt), BEP-t (Brevet d'Etudes Professionnelles, szakképzési bizonyítványt), BP-t (Brevet Professionnelles, szakmai bizonyítványt), majd 2010-ben BM-t (Brevet de Maîtrise; mesteri bizonyítványt) a Rouen INBP-nél (Institut National de la Boulangerie - Pâtisserie; Nemzeti Pékség és Cukrászati Intézet). Ezután szenvedélyes és komoly tanulókat tanított az INBP oktatócsoportjának tagjaként.

2012-ben Thomas Marie / MOF (Meilleur Ouvrier de France) boulanger javaslata alapján három évig dolgozott az EHL Lausanne Hotel School professzoraként, majd 2015-ben felkészült a MOF-ra. Most Koreában él, és négy éve oktatja az INBP Master Class-ot az SPC Culinary Academy-n. 2017 júniusában a Le Grand Livre de la Boulangerie könyv társszerzője volt Thomas Marie és Patrice Mitaille társaságában.

A kiadvány egyenesen Koreából érkezik, korlátozott példányszámban, így a sorrendben beérkezett előrendelések alapján kerülnek lefoglalásra. A kiadvány várható beérkezése október vége, november eleje! Figyelem! Az árfolyamváltozás miatt kisebb mértékben változhat a kiadvány ára!

 

Pic by Authors:

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerzők: Jean-Marie Lanio, Jérémy Ballester
Kiadó: BnCWolrld
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Technológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Tankönyvek / Oktatás / Education, Dedikált Könyvek, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2020
ISBN: 9788995775585
Nyelv: Angol
Méretek: 2 x 2.5 x 1.5 cm
Oldalszám: 142
Ár: 12 790 Ft