The Vegan Pastry Bible
Fundemantals of Vegan Pastry and Viennoiserie by Toni Rodriguez

Toni Rodríguez a modern vegán cukrászat és péksütemények úttörője, „a vegán macaron atyja”, Európa első vegán cukrászdájának alapítója.
Ezzel a munkával, amely tapasztalatának, kiterjedt kutatásának és fejlesztésének, valamint a növényi alapú összetevőkkel végzett folyamatos munkájának az eredménye, Toni megosztja a modern vegán cukrászat és péksütemények alapjait.
A több mint 100 növényi alapú recepttel, 500 lépésről-lépésre fotóval, a szakember tippjeivel és technikáival The Vegan Pastry Bible könyvvel Toni 320 oldalon mindent megad, amit a modern növényi alapú cukrászatról tudni kell.
Célja, hogy a vegán cukrászat hozzáférhetővé, meglepővé, etikussá, kreatívvá és szórakoztatóvá tegye elkészítésüket, minden sütni vágyónak és szakembernek egyaránt..
Ezzel a könyvvel a kezében soha nem kell kompromisszumot kötnie növényi alapú desszertjei ízében, állagában és kialakításában.
A Vegán süteménybiblia 10 részre tagolódik:
1. Elmélet az összetevők megértésével és vegán kidolgozásokkal: az összetevők és a vegán kidolgozások szerepének magyarázata.
2. Alapkészítmények: házi krémmargarin receptje lépésről-lépésre, tejszínhab, „vaj” krém, cukrászkrém, angol krém, gluténmentes lisztkeverék, házi praliné stb.
3. Piskóták: diós brownie, citromtorta, márványtorta, gluténmentes barackos torta, banánkenyér, muffin, financier, stb.
4. Viennoiserie: briós, fahéjas tekercs, babka, stollen, fánk, croissant, berliner, millefeuille, gallette des rois, ensaimada, stb.
5. Reggeli és snack: gofri, áfonyás scones, flapjack, ánizsos tekercs, stb.
6. Cookie és omlós tészta: különböző típusú cookie-k (mézes, csokoládés, gianduja-s, zabpelyhes), különböző omlós tészta receptek (sima, csokoládés, cukormentes, gluténmentes), pasta frolla, bourdalou tarte, crostata, pastiera, polvoron, alma pite, pekán pite, citromos pite, csokoládé tarte, gateaux basques, stb.
7. Macaron és petit-four: olasz és francia habcsók macaronok, különféle töltelékek (csokoládé és málna, vanília, pisztácia stb.), tuilles, canneles
8. Csokoládé: fehér csokoládé, "tej" csokoládé, csokikrém, bounty, rocher, truffles.
9. Cukrászsütemények – lépésről lépésre receptek, mono desszertek és torták: Földimogyoró bombatorta, Répatorta, Coulant, Opera, Sacher, Medovik, Rafaello, Cannoli, Plaisir Sucre, Pisztácia-málna Dacquoise, Sajttorta, Német csokitorta, Málnás tekercs, Buche de Noel, Cseresznyés Galette.
10. Krémek, flanok és mousse-ok: Tiramisu, katalán krém, Pastéis de Belém, klasszikus flan, párizsi flan, mogyorós flan, csokis mousse.
Photo: Becky Lawton
Termékinformációk
Szerző: | Toni Rodriguez |
Kiadó: | ICEP |
Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Vegan / Vegetarian / Lactose-Free, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2023 |
Forgalmazás kezdete: | 2023. február 16. |
ISBN: | 9786069529386 |
Nyelv: | Angol-Spanyol |
Méretek: | 23.5 x 28.5 x 2.4 cm |
Súly: | 1.6 kg |
Oldalszám: | 320 |
Ár (AKCIÓS): |
|
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Encyclopedia of Chocolate

A szerkesztő (Frédéric Bau / École du Grand Chocolat Valrhona) könyve részletes és alapvető ismeretekkel látja el a sütni vágyókat a csokoládé konyhai használatáról a mindennapokban. A könyv 100 technikát mutat be lépésről-lépésre: a csokoládé felhasználásának alapjait (temperálás, ganache és pralinék készítése stb.) az édességek töltési módjait, dekorációkat, tésztákat, mousse-okat, fagylaltokat, sorbet-kat és a különböző önteteket. Minden egyes eljárás folyamatábrákkal és magyarázó szöveggel egészül ki, így segíti a helyes technikák elsajátítását.
Modernist Bread at Home

Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?).
Yogurt & Whey

A sokak által kedvelt The White Moustache Yogurt cég alapítójaként Homa Dashtaki ugyanazokat a hagyományos iráni joghurtkészítési módszereket alkalmazza, amelyeket családja generációk óta használ konyhájában.
First Generation

A Little Fat Boy mögött álló blogger 80 olyan receptet mutat be, amely az első generációs tajvani-amerikai gyermekkorában gyökerezik a közép-nyugaton felnövő tajvani amerikaiként.