Mangal II - Stories and Recipes
Ferhat and Sertaç Dirik, with a foreword by Action Bronson

A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.
Fedezze fel a Mangal II ételeit és történeteit, London egyik legélénkebb étkezési célpontját a Dirik fivérek dinamikus víziójának köszönhetően. Édesapjuk, Ali Dirk török séf nyomdokaiba lépve, aki Londonba vándorolt be, és 1994-ben megnyitotta az Egyesült Királyság első ocakbasiját, a Mangal I-t, majd fiai modernizálták az anatóliai konyhát a 21. századra.
Az étterem ételeiről, kreativitásáról és hagyatékáról szóló szívhez szóló esszéken, valamint több mint 60 eredeti recepten keresztül az olvasók olyan ízletes recepteket fedezhetnek fel, mint a Cull Yaw Köfte grillezett almaszósszal, a grillezett csicseriborsó humusz, a kovászos pide, a gombás manti és a Tahini tart – mindezt Sertaç Dirik, generációja egyik legtehetségesebb szakácsa készítette.
Az Action Bronson előszava tovább meséli az egyedülálló gasztronómiai úti cél történetét, amelyet az odaadó helyiek és az étteremrajongók a világ minden tájáról szeretnek.
A szerzőkről
Ferhat Dirik, a Mangal II ügyvezető igazgatója, aki átvette a családi vállalkozás irányítását, és testvérével, Sertaç Dirikkel együtt újra definiálta az éttermet a kritikusok nagy elismerésére.
Sertaç-t máris az Egyesült Királyság egyik legizgalmasabb feltörekvő sztárjaként emlegetnek, hiszen „Az év fiatal szakácsa 2022” (Observer Food Monthly) és „London’s Brightest” (TimeOut, 2022) díjat kapott. Ariyan Arslani, szakmai nevén Action Bronson, amerikai rapper, dalszerző, séf, birkózó és televíziós műsorvezető.
A kiadó által tervezett megjelenési dátum és érkezés: 2024. október 17.
Rendelje elő / foglalja le saját példányát!
A folyamatosan változó szállítási díjak és devizaárfolyamok miatt a kiadvány végső ára a könyv raktárra érkezésének időpontjában kerül kikalkulálásra-véglegesítésre, az adott aktuális árfolyam alapján.
Termékinformációk
Szerzők: | Sertaç Dirik, Ferhat Dirik, Action Bronson |
Kiadó: | Phaidon Press Ltd. |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books |
Kiadás éve: | 2024 |
Forgalmazás kezdete: | 2024. október 17. |
ISBN: | 9781838668495 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 20.5 x 27 x 2.5 cm |
Súly: | 1.11 kg |
Oldalszám: | 248 |
Ár: |
15 290 Ft (14 562 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Umami

Egy szakácskönyv az umami-ról? Abszolút! Az ázsiai konyhából ismert ötödik íz, amely természetes része sok élelmiszernek.
La Pâtisserie de Yann Couvreur

Yann Couvreur, a párizsi cukrászat felemelkedő csillaga a Trianon Palotában, a Carré des Feuillants-ban és a Park Hyatt-ban végezte gyakorlati éveit. Főcukrász volt a burgundiai Eden Rock Saint-Barthélémy és a Prince de Galles luxushotelekben.
Desserts

Julien Duvernay-t az egyik legjobb svájci cukrásznak tekintik és Tanja Grandits, Stücki Basel 2 Michelin csillagos éttermében rendkívüli alkotásokat készít: „mindenkit lenyűgöz”, ahogy azt a GaultMillau étterem kalauz megemlíti.
Modernist Bread at Home

Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?).