The Nordic Cookbook
Magnus Nilsson, az egyik legnépszerűbb svéd séf, szakácskönyve az Északi Konyha (Nordic Cookbook) egy példátlan gyűjtemény, mely 700 receptjével betekintést nyújt az északi régiók konyhaművészetébe.
Magnus utazásai során gyűjtötte össze receptjeit, megörökítette az elkészült fogásokat, a természetet és a környék népeit, bejárta Dániát, a Feröer-Szigeteket, Finnországot, Grönlandot, Izlandot, Norvégiát és Svédországot, azok vidékeit.
Magnus vezetésével mindenki elkészítheti a klasszikus északi ételeket és újakat fedezhet fel. Az Északi Szakácskönyv bemutatja az északi konyhaművészet ismert (húsgolyó, gravlax, vörösáfonya lekvár) és a kevésbé ismert (csipkebogyó levest, aszalt szilvás sertés sültet, boróka sört) részét egyaránt. Ételtípusonként rendszerezve az Északi szakácskönyv lefedi az északi ételek teljes skáláját, köztük a hús-, hal-, zöldségételeket, pékárukat, desszerteket. Ezek a receptek bármilyen főzési jártassággal rendelkező ember által elkészíthetőek, a mellékelt leírások az északi kulináris történelemről, hozzávalókról és technikákról, mint például a füstölés és otthoni tartósítás segítik az ételek elkészítését.
Kiegészítő leírásokkal felfedezhetjük a klasszikus skandináv ünnepi fogásokat, mint például a Szent Iván napi lakomát. A könyv a Phaidon nemzetközi konyha sorozatához kapcsolódik a mexikói, indiai, thaiföldi és perui konyhaművészetet bemutató kötetekkel együtt, és kijelenthetjük, ez az északi konyha legátfogóbb forrása.
A Szerzőről
Magnus Nillson egy 2 Michelin csillagos Faviken étterem séfje, tulajdonosa, az északi sarkhoz közeli területen. Ismert “kulináris” személyiség, több gasztronómiai műsor szereplője, a kiváló Faviken című könyv szerzője. Magnus egyedi szellemiséggel vezeti éttermét, mint konyhailag, mint a gazdaságilag. A kis csapatával igyekszik az alapanyagok tulajdonságát, jellegzetességét, természetességét a lehető legjobban megőrizni. Az összes étel kézzel, a legtermészetesebb módszerrel készül. Magnus Nilsson szakmai alázata, az összetevők a legtermészetesebb, legintuitívabb módon való használata ösztönözni fogja a szakácsokat, példamutató, követendő útirány lehet néhányuknak, és az is.
Photo: Phaidon













Photo: Phaidon
Termékinformációk
| Szerző: | Magnus Nilsson |
| Kiadó: | Phaidon Press Ltd. |
| Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Nyelv - Angol / English Books |
| Kiadás éve: | 2015 |
| ISBN: | 9780714868721 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 18.5 x 28 x 6.5 cm |
| Súly: | 2.47 kg |
| Oldalszám: | 768 |
| Ár: |
17 990 Ft (17 133 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
The Rye Baker
Az igazi rozskenyér, amely az észak- és kelet európai étkezési kultúra középpontjában áll sokkal több, mint egy bolti szelíd kenyér.
Saucen - Exzellente Rezepte, Grundlagen und Profiwissen
Bár a tányéron gyakran szerényen jelennek meg, a szószok a főzés igazi mesterművei. Jens Rittmeyer egész szenvedélyét ennek a témának szentelte, és megalkotta ezt a csodálatos szószkönyvet, több mint 80 kiváló recepttel.
A New Way to Bake
Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.
The Complete Franklin Barbecue Collection Boxed Set - Franklin Barbecue, Franklin Steak, and Franklin Smoke
A marhaszegytől a steakig, az élő tűzön történő füstölésig – itt mindent megtalálsz, amit a hús elkészítéséről tudni érdemes. Ez a díszdobozos kiadás az austini Franklin Barbecue mögött álló, nagyra becsült tűzmester három ikonikus könyvének exkluzív puhakötésű változatát tartalmazza: Franklin Barbecue, Franklin Steak és Franklin Smoke.