Barion Pixel

The Nordic Cookbook


« Vissza | Szerzők: Magnus Nilsson
  2015. szeptember 26. 12:47

The Nordic Cookbook

Magnus Nilsson, az egyik legnépszerűbb svéd séf,  szakácskönyve az Északi Konyha (Nordic Cookbook) egy példátlan gyűjtemény, mely 700 receptjével betekintést nyújt az északi régiók konyhaművészetébe. 


Magnus utazásai során gyűjtötte össze receptjeit, megörökítette az elkészült fogásokat, a természetet és a környék népeit, bejárta Dániát, a Feröer-Szigeteket, Finnországot, Grönlandot, Izlandot, Norvégiát és Svédországot, azok vidékeit. 

Magnus vezetésével mindenki elkészítheti a klasszikus északi ételeket és újakat fedezhet fel. Az Északi Szakácskönyv bemutatja az északi konyhaművészet ismert (húsgolyó, gravlax, vörösáfonya lekvár) és a kevésbé ismert (csipkebogyó levest, aszalt szilvás sertés sültet, boróka sört) részét egyaránt. Ételtípusonként rendszerezve az Északi szakácskönyv lefedi az északi ételek teljes skáláját, köztük a hús-, hal-, zöldségételeket, pékárukat, desszerteket. Ezek a receptek bármilyen főzési jártassággal rendelkező ember által elkészíthetőek, a mellékelt leírások az északi kulináris történelemről, hozzávalókról és technikákról, mint például a füstölés és otthoni tartósítás segítik az ételek elkészítését.

Kiegészítő leírásokkal felfedezhetjük a klasszikus skandináv ünnepi fogásokat, mint például a Szent Iván napi lakomát. A könyv a Phaidon nemzetközi konyha sorozatához kapcsolódik a mexikói, indiai, thaiföldi és perui konyhaművészetet bemutató kötetekkel együtt, és kijelenthetjük, ez az északi konyha legátfogóbb forrása.

A Szerzőről

Magnus Nillson egy 2 Michelin csillagos Faviken étterem séfje, tulajdonosa, az északi sarkhoz közeli területen. Ismert “kulináris” személyiség, több gasztronómiai műsor szereplője, a kiváló Faviken című könyv szerzője. Magnus egyedi szellemiséggel vezeti éttermét, mint konyhailag, mint a gazdaságilag. A kis csapatával igyekszik az alapanyagok tulajdonságát, jellegzetességét, természetességét a lehető legjobban megőrizni. Az összes étel kézzel, a legtermészetesebb módszerrel készül. Magnus Nilsson szakmai alázata, az összetevők a legtermészetesebb, legintuitívabb módon való használata ösztönözni fogja a szakácsokat, példamutató, követendő útirány lehet néhányuknak, és az is.

Photo: Phaidon

Photo: Phaidon


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Magnus Nilsson
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2015
ISBN: 9780714868721
Nyelv: Angol
Méretek: 18.5 x 28 x 6.5 cm
Súly: 2.47 kg
Oldalszám: 768
Ár: 17 990 Ft
(17 133 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

The Secrets of Ice Cream, Ice Cream without Secrets

The Secrets of Ice Cream, Ice Cream without Secrets

„A fagylalt titka, a fagylalt nem titok” Angelo Corvitto. Egy fagylaltkészítő mester javaslatai egy presztízs szakkiadvány formájában. A cukrászkönyv ismerteti, megmagyarázza a mesterfogalmakat, úgy, mint az AFP, SP, stb. Angelo Corvitto egész pályafutása a tökéletes fagylalt készítése körül forog.


Szerzők: Angelo Corvitto

Quay

Quay

Peter Gilmore az ausztrál szakácszseni, a világ egyik legtehetségesebb szakácsa. Étterme a Quay jelenleg a The World's 50 Best Restaurant ranglistáján, az 58-ik helyén található. Az előkelő hely bizonyítja, hogy bizony gazdag beltartalommal rendelkező könyvről van szó.


Szerzők: Peter Gilmore

The Pain d'Avignon Baking Book

The Pain d'Avignon Baking Book

Egy jó kenyér képes összehozni – és összetartani az embereket, bárhol is legyenek. A háború kezdetén Belgrádban indult, majd Amerikában folytatódó utazás során négy barát a végletekig próbára tette ezt a filozófiát: új életet kezdtek, és együtt nyitottak egy apró pékséget Cape Codon. 


Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.


Szerzők: Yoo Siyeon