Barion Pixel

The Nordic Cookbook


« Vissza | Szerzők: Magnus Nilsson
  2015. szeptember 26. 12:47

The Nordic Cookbook

Magnus Nilsson, az egyik legnépszerűbb svéd séf,  szakácskönyve az Északi Konyha (Nordic Cookbook) egy példátlan gyűjtemény, mely 700 receptjével betekintést nyújt az északi régiók konyhaművészetébe. 


Magnus utazásai során gyűjtötte össze receptjeit, megörökítette az elkészült fogásokat, a természetet és a környék népeit, bejárta Dániát, a Feröer-Szigeteket, Finnországot, Grönlandot, Izlandot, Norvégiát és Svédországot, azok vidékeit. 

Magnus vezetésével mindenki elkészítheti a klasszikus északi ételeket és újakat fedezhet fel. Az Északi Szakácskönyv bemutatja az északi konyhaművészet ismert (húsgolyó, gravlax, vörösáfonya lekvár) és a kevésbé ismert (csipkebogyó levest, aszalt szilvás sertés sültet, boróka sört) részét egyaránt. Ételtípusonként rendszerezve az Északi szakácskönyv lefedi az északi ételek teljes skáláját, köztük a hús-, hal-, zöldségételeket, pékárukat, desszerteket. Ezek a receptek bármilyen főzési jártassággal rendelkező ember által elkészíthetőek, a mellékelt leírások az északi kulináris történelemről, hozzávalókról és technikákról, mint például a füstölés és otthoni tartósítás segítik az ételek elkészítését.

Kiegészítő leírásokkal felfedezhetjük a klasszikus skandináv ünnepi fogásokat, mint például a Szent Iván napi lakomát. A könyv a Phaidon nemzetközi konyha sorozatához kapcsolódik a mexikói, indiai, thaiföldi és perui konyhaművészetet bemutató kötetekkel együtt, és kijelenthetjük, ez az északi konyha legátfogóbb forrása.

A Szerzőről

Magnus Nillson egy 2 Michelin csillagos Faviken étterem séfje, tulajdonosa, az északi sarkhoz közeli területen. Ismert “kulináris” személyiség, több gasztronómiai műsor szereplője, a kiváló Faviken című könyv szerzője. Magnus egyedi szellemiséggel vezeti éttermét, mint konyhailag, mint a gazdaságilag. A kis csapatával igyekszik az alapanyagok tulajdonságát, jellegzetességét, természetességét a lehető legjobban megőrizni. Az összes étel kézzel, a legtermészetesebb módszerrel készül. Magnus Nilsson szakmai alázata, az összetevők a legtermészetesebb, legintuitívabb módon való használata ösztönözni fogja a szakácsokat, példamutató, követendő útirány lehet néhányuknak, és az is.

Photo: Phaidon

Photo: Phaidon


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Magnus Nilsson
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2015
ISBN: 9780714868721
Nyelv: Angol
Méretek: 18.5 x 28 x 6.5 cm
Súly: 2.47 kg
Oldalszám: 768
Ár: 17 990 Ft
(17 133 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Ester

Ester

Egy alapvető könyv a modern ausztrál ételekről egy vezető szakácstól, gondolkodótól és Ester alapítójától, Mat Lindsaytől.


The Italian Pantry

The Italian Pantry

A világhírű séf, Theo Randall megosztja 10 főtt összetevőjét (paradicsom, vargánya, parmezán, citrom, leveles zöldségek, ricotta, polenta, fenyőmag, méz és zsemlemorzsa), és felfedi kedvenc főzési módjait 100 mesés recepten keresztül. 


Szerzők: Theo Randall

Mangal II - Stories and Recipes

Mangal II - Stories and Recipes

A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.


India The Cookbook

India The Cookbook

Az India - The Cookbook az első átfogó kulináris útmutató, mely több mint 1000 receptet közöl, ezáltal részesei lehetünk India régiónkénti gazdag és színes gasztronómiai örökségének. Ellentétben sok más indiai szakácskönyvvel, ezt a szakácskönyvet az Indiai Kulináris Akadémia és számos olyan szerző szerkesztette akik Delhiben élnek. A kiadványban található autentikus receptek tükrözik India ízekben és fűszerekben gazdag hagyományos ételeit. 


Szerzők: Pushpesh Pant