The Nordic Cookbook

Magnus Nilsson, az egyik legnépszerűbb svéd séf, szakácskönyve az Északi Konyha (Nordic Cookbook) egy példátlan gyűjtemény, mely 700 receptjével betekintést nyújt az északi régiók konyhaművészetébe.
Magnus utazásai során gyűjtötte össze receptjeit, megörökítette az elkészült fogásokat, a természetet és a környék népeit, bejárta Dániát, a Feröer-Szigeteket, Finnországot, Grönlandot, Izlandot, Norvégiát és Svédországot, azok vidékeit.
Magnus vezetésével mindenki elkészítheti a klasszikus északi ételeket és újakat fedezhet fel. Az Északi Szakácskönyv bemutatja az északi konyhaművészet ismert (húsgolyó, gravlax, vörösáfonya lekvár) és a kevésbé ismert (csipkebogyó levest, aszalt szilvás sertés sültet, boróka sört) részét egyaránt. Ételtípusonként rendszerezve az Északi szakácskönyv lefedi az északi ételek teljes skáláját, köztük a hús-, hal-, zöldségételeket, pékárukat, desszerteket. Ezek a receptek bármilyen főzési jártassággal rendelkező ember által elkészíthetőek, a mellékelt leírások az északi kulináris történelemről, hozzávalókról és technikákról, mint például a füstölés és otthoni tartósítás segítik az ételek elkészítését.
Kiegészítő leírásokkal felfedezhetjük a klasszikus skandináv ünnepi fogásokat, mint például a Szent Iván napi lakomát. A könyv a Phaidon nemzetközi konyha sorozatához kapcsolódik a mexikói, indiai, thaiföldi és perui konyhaművészetet bemutató kötetekkel együtt, és kijelenthetjük, ez az északi konyha legátfogóbb forrása.
A Szerzőről
Magnus Nillson egy 2 Michelin csillagos Faviken étterem séfje, tulajdonosa, az északi sarkhoz közeli területen. Ismert “kulináris” személyiség, több gasztronómiai műsor szereplője, a kiváló Faviken című könyv szerzője. Magnus egyedi szellemiséggel vezeti éttermét, mint konyhailag, mint a gazdaságilag. A kis csapatával igyekszik az alapanyagok tulajdonságát, jellegzetességét, természetességét a lehető legjobban megőrizni. Az összes étel kézzel, a legtermészetesebb módszerrel készül. Magnus Nilsson szakmai alázata, az összetevők a legtermészetesebb, legintuitívabb módon való használata ösztönözni fogja a szakácsokat, példamutató, követendő útirány lehet néhányuknak, és az is.
Photo: Phaidon
Photo: Phaidon
Termékinformációk
Szerző: | Magnus Nilsson |
Kiadó: | Phaidon Press Ltd. |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2015 |
ISBN: | 9780714868721 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 18.5 x 28 x 6.5 cm |
Súly: | 2.47 kg |
Oldalszám: | 768 |
Ár: |
17 990 Ft (17 133 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
KitchenAid Mix with the Best

Szükséged van Tiramisúra? 12 főre? 32 Canellonira vagy 120 Meringue-re? A vacsorapartik előkészületei gyerekjátéknak tűnnek az extra nagy méretű és erőteljes KitchenAid Stand Mixer-rel és 6.9 literes keverőtáljával.
Flavorama

Ismerje meg Arielle Johnsont – ő íztudós (annyira szereti az ízeket, hogy doktori fokozatot szerzett a témában). Ideje nagy részét azzal tölti, hogy segít a szakácsoknak abban, hogy jobban megértsék, mi történik az „ízek alatt”, és finom, új ételeket készítsenek.
The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.
Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.