Barion Pixel

The Nordic Cookbook


« Vissza | Szerzők: Magnus Nilsson
  2015. szeptember 26. 12:47

The Nordic Cookbook

Magnus Nilsson, az egyik legnépszerűbb svéd séf,  szakácskönyve az Északi Konyha (Nordic Cookbook) egy példátlan gyűjtemény, mely 700 receptjével betekintést nyújt az északi régiók konyhaművészetébe. 


Magnus utazásai során gyűjtötte össze receptjeit, megörökítette az elkészült fogásokat, a természetet és a környék népeit, bejárta Dániát, a Feröer-Szigeteket, Finnországot, Grönlandot, Izlandot, Norvégiát és Svédországot, azok vidékeit. 

Magnus vezetésével mindenki elkészítheti a klasszikus északi ételeket és újakat fedezhet fel. Az Északi Szakácskönyv bemutatja az északi konyhaművészet ismert (húsgolyó, gravlax, vörösáfonya lekvár) és a kevésbé ismert (csipkebogyó levest, aszalt szilvás sertés sültet, boróka sört) részét egyaránt. Ételtípusonként rendszerezve az Északi szakácskönyv lefedi az északi ételek teljes skáláját, köztük a hús-, hal-, zöldségételeket, pékárukat, desszerteket. Ezek a receptek bármilyen főzési jártassággal rendelkező ember által elkészíthetőek, a mellékelt leírások az északi kulináris történelemről, hozzávalókról és technikákról, mint például a füstölés és otthoni tartósítás segítik az ételek elkészítését.

Kiegészítő leírásokkal felfedezhetjük a klasszikus skandináv ünnepi fogásokat, mint például a Szent Iván napi lakomát. A könyv a Phaidon nemzetközi konyha sorozatához kapcsolódik a mexikói, indiai, thaiföldi és perui konyhaművészetet bemutató kötetekkel együtt, és kijelenthetjük, ez az északi konyha legátfogóbb forrása.

A Szerzőről

Magnus Nillson egy 2 Michelin csillagos Faviken étterem séfje, tulajdonosa, az északi sarkhoz közeli területen. Ismert “kulináris” személyiség, több gasztronómiai műsor szereplője, a kiváló Faviken című könyv szerzője. Magnus egyedi szellemiséggel vezeti éttermét, mint konyhailag, mint a gazdaságilag. A kis csapatával igyekszik az alapanyagok tulajdonságát, jellegzetességét, természetességét a lehető legjobban megőrizni. Az összes étel kézzel, a legtermészetesebb módszerrel készül. Magnus Nilsson szakmai alázata, az összetevők a legtermészetesebb, legintuitívabb módon való használata ösztönözni fogja a szakácsokat, példamutató, követendő útirány lehet néhányuknak, és az is.

Photo: Phaidon

Photo: Phaidon


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Magnus Nilsson
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2015
ISBN: 9780714868721
Nyelv: Angol
Méretek: 18.5 x 28 x 6.5 cm
Súly: 2.47 kg
Oldalszám: 768
Ár: 15 990 Ft
(15 229 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

La Tasquita De Enfrente

La Tasquita De Enfrente

Juanjo López 20 éve vette át a madridi La Tasquita de Enfrente vezetését. Attól a pillanattól fogva, a séf a legnagyobb tiszteletnek örvend, az őszintesége, a dolgok esszenciájának megragadása, és az időtlen luxusról kialakított sajátos képe miatt. A legjobb séfek és legigényesebb ínyencek az ízek védelmezőjeként dicsőítik.


Szerzők: Juanjo López

The Real Japanese Izakaya Cookbook

The Real Japanese Izakaya Cookbook

Hozd haza a bulit ezzel a japán „pub” ihletésű szakácskönyvvel. Az Izakaya főzés lényege, hogy kiadós és ízletes japán ételeket kóstoljon italokkal és barátokkal a helyi társalgóban. 


The Italian Cookery Course

The Italian Cookery Course

Katie Caldesi az olasz konyha e mára ikonikus gyűjteményében receptek százait gyűjti össze országszerte, a hegyvidéki északi részektől a déli napsütötte Földközi-tengerig. 


Szerzők: Katie Caldesi

The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash