Barion Pixel

Wine Simple - Perfect Pairings

An Ingenious Guide to Enjoying Food with Wine


« Vissza | Szerzők: Christine Muhlke, Aldo Sohm
  2025. július 22. 09:26

Wine Simple - Perfect Pairings

Találd meg a tökéletes bort bármilyen alkalomra – akár étteremben vacsorázol, akár otthon maradsz – azáltal, hogy megtanulsz sommelier-fejjel gondolkodni, a világhírű borszakértő és a Wine Simple című könyv szerzőjének segítségével.


Aldo Sohm sommelier pontosan tudja, hogy egy jól megválasztott bor emelheti, vagy akár el is ronthatja az étkezés élményét. A három Michelin-csillagos New York-i Le Bernardin étterem borigazgatójaként évtizedes tapasztalatát kamatoztatja, amikor vendégeit segíti eligazodni a gondosan összeállított borlapok világában, és kiválasztani az ételhez legjobban illő bort. A tökéletes párosítás valódi átváltozást hozhat: a bor kiemeli az étel ízeit, az étel pedig még karakteresebbé teszi a bort – ez a szinergia egy új dimenzióba emeli a gasztronómiai élményt. De ha valaki nem szakember, a bor-étel párosítás világa ijesztőnek tűnhet. Itt jön képbe a Perfect Pairings.

Akár egy étterem végtelen hosszú borlapján böngészel, akár egy vacsorára keresel palackot, a Perfect Pairings megtanít arra, hogyan válassz bort az adott pillanathoz. Aldo hatalmas tudásanyagát egy szórakoztató, praktikus útmutatóvá formálta, amelyhez bármikor bátran fordulhatsz. A legtöbb borpárosítási könyv csupán felsorolja, hogy melyik ételhez milyen bort ajánlott inni – a Wine Simple: Perfect Pairings azonban ennél sokkal többet nyújt: megtanít úgy gondolkodni, mint egy sommelier, és saját magad is képes leszel harmonikus párosításokat létrehozni. Először megismerkedsz az alapvető borkategóriákkal, majd megtanulod, hogyan érdemes az ételek egyes elemeit figyelembe venni – ezek kombinációjából születik meg Aldo egyedülálló módszertana a bor-étel párosításra. A könyvben bőségesen találhatóak vizuális segédletek, puskák és lépésről lépésre vezető útmutatók, amelyek végig kísérnek az úton.

Aldo gyakorlati tanácsai segítségével megtalálod majd a tökéletes bort a pikáns thai vörös curryhez (száraz rizling), vagy akár egy klasszikus hamburgerhez sült krumplival és ketchuppal (cabernet franc). Legyél akár kezdő a borpárosítás világában, akár haladó, aki szeretné elmélyíteni tudását – a Perfect Pairings nélkülözhetetlen társad lesz az étkezésekhez leginkább illő bor kiválasztásában.

 

Rendelje elő / foglalja le saját példányát!

A folyamatosan változó szállítási díjak és devizaárfolyamok miatt a végső ár a könyv beérkezésének időpontjában kerül kikalkulálásra-véglegesítésre, az adott aktuális árfolyamok, díjak alapján!

 

 

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Christine Muhlke, Aldo Sohm
Kiadó: Clarkson Potter
Kategória: Alapanyag, Sommelier, Bor / Wine, Nyelv - Angol / English Books, Ízpárosítás / Flavor Pairing, Felszolgálás technika / Service, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2025
Forgalmazás kezdete: 2025. november 18.
ISBN: 9780593796955
Nyelv: Angol
Méretek: 17.8 x 25.4 x 2.5 cm
Súly: 0.57 kg
Oldalszám: 288
Ár: 12 990 Ft
(12 371 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

Eleven Madison Park - The Plant-Based Chapter

Eleven Madison Park - The Plant-Based Chapter

Kitűnően elkészített könyvkészlet, amely megörökíti az Eleven Madison Park „az egyik legbőségesebben dicsért” amerikai étterem (New York Times) átalakulását az első olyan növényi konyhává, amely három Michelin-csillagot kapott.


Szerzők: Daniel Humm

Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.


The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.


A New Way to Bake

A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.


Szerzők: Philip Khoury