Arzak Secrets

Juan Mari Arzak az Arzak Restaurant tulajdonos-séfje San Sebastianban, Spanyolországban és az első spanyol séfek egyike, akik elérték a 3 Michelin csillagot. Az étterme jelenleg a megtisztelő 17-ik helyezett a világ legjobb éttermei között és Juan lányát, Elenát, aki apjával együtt főz, a világ legjobb női séfjének választották 2012-ben.
Mindketten napjaik legnagyobb séfjeivel tanultak együtt – Juan Franciaországban Paul Bocuse és a Troisgros testvérek társaságában, Elena pedig Ducasse, Ferran Adrìa és Pierre Gagnaire társaságában. „Amit eszünk és ahogy eszünk, a kultúránk része” – mondta Elena „a védjegyünk a baszk”.
Innen származik az ízlésünk. Itt születtünk. Önkéntelenül főzünk ezzel az identitással.” Arzakot az új baszk konyha legbefolyásosabb személyiségeként tartják számon. Egyre nagyobb hatása van a nemzetközi konyhaművészetre, különösen, hogy olyan világszinten elismert séfek, mint például Ferran Adrìa is alkalmazzák és újabb magasságokba emelik az általa kifejlesztette technikákat.
Eredetileg spanyol nyelven íródott és már angolulis elérhető a világhírű éttermek kulisszatitkait és receptjeit bemutató kötet. Lélegzetelállító fényképekkel enged bepillantást a fogások mögött megbújó szakértelembe, melyek híressé tették az éttermet és a séfet.
Arzak konyhája az ízek, az illatok és a textúrák laboratóriuma. Könyve, lenyűgöző ételeit és technikáit mutatja be, melyek nemcsak a szakértőknek inspiráló, hanem bármely gasztronómia iránt elkötelezett olvasó számára is, így érthetővé teszi a kivételes ételek mögötti kreatív fejlesztést és az innováció folyamatát.
Termékinformációk
Szerző: | Juan Mari Arzak |
Kiadó: | Grub Street Publishing |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2015 |
ISBN: | 9781910690086 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 22 x 28 x 3 cm |
Súly: | 1.54 kg |
Oldalszám: | 278 |
Ár: |
9 990 Ft (9 514 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
So Good Magazine #32

Minden új So Good… magazin egy kis darabka a legjobb süteményekből, amit teljes szeretettel szolgálunk fel. Pillanatkép a szakma nemzetközi szintű valóságáról, annak minden árnyalatával és egyediségével együtt.
Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.
JAN - Laboratory of love

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.
Pierre Hermé’s Vegan Pastry

Alkotásai révén, vágyai és könyvei során Pierre Hermé szeret ott lenni, ahol a legkevésbé számítasz rá. És ez a helyzet ma ezzel az új, növényi alapú cukrászatnak szentelt könyvvel.