Arzak Secrets
Juan Mari Arzak az Arzak Restaurant tulajdonos-séfje San Sebastianban, Spanyolországban és az első spanyol séfek egyike, akik elérték a 3 Michelin csillagot. Az étterme jelenleg a megtisztelő 17-ik helyezett a világ legjobb éttermei között és Juan lányát, Elenát, aki apjával együtt főz, a világ legjobb női séfjének választották 2012-ben.
Mindketten napjaik legnagyobb séfjeivel tanultak együtt – Juan Franciaországban Paul Bocuse és a Troisgros testvérek társaságában, Elena pedig Ducasse, Ferran Adrìa és Pierre Gagnaire társaságában. „Amit eszünk és ahogy eszünk, a kultúránk része” – mondta Elena „a védjegyünk a baszk”.
Innen származik az ízlésünk. Itt születtünk. Önkéntelenül főzünk ezzel az identitással.” Arzakot az új baszk konyha legbefolyásosabb személyiségeként tartják számon. Egyre nagyobb hatása van a nemzetközi konyhaművészetre, különösen, hogy olyan világszinten elismert séfek, mint például Ferran Adrìa is alkalmazzák és újabb magasságokba emelik az általa kifejlesztette technikákat.
Eredetileg spanyol nyelven íródott és már angolulis elérhető a világhírű éttermek kulisszatitkait és receptjeit bemutató kötet. Lélegzetelállító fényképekkel enged bepillantást a fogások mögött megbújó szakértelembe, melyek híressé tették az éttermet és a séfet.
Arzak konyhája az ízek, az illatok és a textúrák laboratóriuma. Könyve, lenyűgöző ételeit és technikáit mutatja be, melyek nemcsak a szakértőknek inspiráló, hanem bármely gasztronómia iránt elkötelezett olvasó számára is, így érthetővé teszi a kivételes ételek mögötti kreatív fejlesztést és az innováció folyamatát.






Termékinformációk
| Szerző: | Juan Mari Arzak |
| Kiadó: | Grub Street Publishing |
| Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
| Kiadás éve: | 2015 |
| ISBN: | 9781910690086 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 22 x 28 x 3 cm |
| Súly: | 1.54 kg |
| Oldalszám: | 278 |
| Ár: |
9 990 Ft (9 514 + ÁFA) |
| Státusz: | Előrendelhető |
Keresés
Padella - The first ever cookbook from the iconic pasta restaurant
A régóta várt első szakácskönyv a Padella étteremtől – a legendás tésztabártól, amely 2016 óta töretlen népszerűségnek örvend, és amely előtt nap mint nap kígyózó sorok állnak.
The Pain d'Avignon Baking Book
Egy jó kenyér képes összehozni – és összetartani az embereket, bárhol is legyenek. A háború kezdetén Belgrádban indult, majd Amerikában folytatódó utazás során négy barát a végletekig próbára tette ezt a filozófiát: új életet kezdtek, és együtt nyitottak egy apró pékséget Cape Codon.
A New Way to Bake
Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.