Basque Country
A Culinary Journey Through a Food Lover's Paradise

Spanyolország északnyugati sarkában eldugva, Baszkföld nem csak több egy főre jutó Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhet, mint bármely más régió a világon, de tengereinek és hegyeinek, értékeinek és hagyományainak egyedi találkozása hatással van lélekkel teli konyhájára, legyen az egy pohár bor mellé elfogyasztott pintxo vagy az asztalra tett könyékkel elfogyasztott étel a legendás gasztronómiai klubok egyikében.
Ennek ellenére, Baszkföld több mint nehezen megközelíthető – egy egyedi nyelv és különleges kultúra védelmezi, ami talány a legtöbb kívülállónak. Eddig. Marti Buckley, amerikai séf, újságíró és szenvedélyes, tiszteletbeli baszk, felfedi ennek a kulináris világnak a rejtelmeit, erősen alapanyag-központú receptjeit a baszk szokásokkal és a baszk konyha történeteivel párosítva, ételek és tájak élettel teli fotóival illusztrálva. És a meglepetés: mind olyan ételekkel találkozhatunk, amiket szívesen elfogyasztanánk és könnyen elkészíthetünk. Ez nem az exotikus alapanyagokról vagy az ámulatba ejtő technikákról szól, hanem a gondolkodásmódról – hogyan érjünk hozzá a pont legkiválóbb minőségű halhoz vagy húshoz, érettsége csúcsán lévő paradicsomhoz és hogyan emeljük ki a bennük rejlő ízek mélységét. Ez az egyszerűség és kifinomultság házassága, családoknak és barátoknak való főzés öröme.
Photo: Artisan Publishing / Simon Bajada.
Termékinformációk
Szerző: | Marti Buckley |
Kiadó: | Artisan |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2018 |
ISBN: | 9781579657772 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 19.1 x 26.7 x 2.6 cm |
Súly: | 1.32 kg |
Oldalszám: | 320 |
Ár: |
10 990 Ft (10 467 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető |
Keresés
The Art & Science of Foodpairing

A Foodpairing (ételpárosítás) egy módszer arra, hogy azonosítsuk mely ételek működnek jól együtt, olyan úttörő tudományos kutatásokon alapulva, amik a neurogasztronómiát (annak tudománya, ahogy az agy értelmezi az ízeket) az ételek kémiai felépítéséből származó aromaprofilok elemzésével ötvözi.
Project Fire

Ahol füst van, ott tűz is. És ahol tűz van, ott van Steven Raichlen. A Project Smoke, „Best Seller” könyvét, továbbá a Barbecue Bible-t már elhozta az új generáció számára - kitörő sikerét követve, jelent meg a Project Fire, a kortárs grillezés megragadó, teljes terjedelmében színes lexikona, a nyílt tűzőn sütés amerikai mestereitől.
Mangal II - Stories and Recipes

A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.
Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.