Barion Pixel

Basque Country

A Culinary Journey Through a Food Lover's Paradise


« Vissza | Szerzők: Marti Buckley
  2018. december 14. 21:40

Basque Country

Spanyolország északnyugati sarkában eldugva, Baszkföld nem csak több egy főre jutó Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhet, mint bármely más régió a világon, de tengereinek és hegyeinek, értékeinek és hagyományainak egyedi találkozása hatással van lélekkel teli konyhájára, legyen az egy pohár bor mellé elfogyasztott pintxo vagy az asztalra tett könyékkel elfogyasztott étel a legendás gasztronómiai klubok egyikében. 


Ennek ellenére, Baszkföld több mint nehezen megközelíthető – egy egyedi nyelv és különleges kultúra védelmezi, ami talány a legtöbb kívülállónak. Eddig. Marti Buckley, amerikai séf, újságíró és szenvedélyes, tiszteletbeli baszk, felfedi ennek a kulináris világnak a rejtelmeit, erősen alapanyag-központú receptjeit a baszk szokásokkal és a baszk konyha történeteivel párosítva, ételek és tájak élettel teli fotóival illusztrálva. És a meglepetés: mind olyan ételekkel találkozhatunk, amiket szívesen elfogyasztanánk és könnyen elkészíthetünk. Ez nem az exotikus alapanyagokról vagy az ámulatba ejtő technikákról szól, hanem a gondolkodásmódról – hogyan érjünk hozzá a pont legkiválóbb minőségű halhoz vagy húshoz, érettsége csúcsán lévő paradicsomhoz és hogyan emeljük ki a bennük rejlő ízek mélységét. Ez az egyszerűség és kifinomultság házassága, családoknak és barátoknak való főzés öröme.


Photo: Artisan Publishing / Simon Bajada.


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Marti Buckley
Kiadó: Artisan
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2018
ISBN: 9781579657772
Nyelv: Angol
Méretek: 19.1 x 26.7 x 2.6 cm
Súly: 1.32 kg
Oldalszám: 320
Ár: 10 990 Ft
(10 467 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

Break! by Eric Ortuno

Break! by Eric Ortuno

Sablé, ostyatekercs, leveles tészta, aprósütemény, ropogós, keksz, carquinyolis (katalán keksz), ostya, speculoos keksz, baklava, linzer, cigarellos, grissini: Mi a közös ezekben a különlegességekben? Nos, eltörnek, szuggesztív hangot adnak ki, olyan ropogást, amely finom textúrájukról árulkodik. Ez az angol „break” szó első jelentése.


Szerzők: Eric Ortuño

Ekstedt

Ekstedt

„Egyenlő rész nyírfával és szenvedéllyel tápláljuk a tüzet. Minden hozzávalót nyílt tűzön készítünk el. A faszén és a füst a legerősebb eszközeink. Nincs elektromos grill, gáztűzhely – csak természetes hő, korom, hamu, füst és tűz. A főzés ősi módja iránt érzett tiszteletből választottuk ezeket a módszereket. Az Ekstedt-ben a lángok a kifogástalanok.”


Szerzők: Niklas Ekstedt

Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.


Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.