Basque Country
A Culinary Journey Through a Food Lover's Paradise
Spanyolország északnyugati sarkában eldugva, Baszkföld nem csak több egy főre jutó Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhet, mint bármely más régió a világon, de tengereinek és hegyeinek, értékeinek és hagyományainak egyedi találkozása hatással van lélekkel teli konyhájára, legyen az egy pohár bor mellé elfogyasztott pintxo vagy az asztalra tett könyékkel elfogyasztott étel a legendás gasztronómiai klubok egyikében.
Ennek ellenére, Baszkföld több mint nehezen megközelíthető – egy egyedi nyelv és különleges kultúra védelmezi, ami talány a legtöbb kívülállónak. Eddig. Marti Buckley, amerikai séf, újságíró és szenvedélyes, tiszteletbeli baszk, felfedi ennek a kulináris világnak a rejtelmeit, erősen alapanyag-központú receptjeit a baszk szokásokkal és a baszk konyha történeteivel párosítva, ételek és tájak élettel teli fotóival illusztrálva. És a meglepetés: mind olyan ételekkel találkozhatunk, amiket szívesen elfogyasztanánk és könnyen elkészíthetünk. Ez nem az exotikus alapanyagokról vagy az ámulatba ejtő technikákról szól, hanem a gondolkodásmódról – hogyan érjünk hozzá a pont legkiválóbb minőségű halhoz vagy húshoz, érettsége csúcsán lévő paradicsomhoz és hogyan emeljük ki a bennük rejlő ízek mélységét. Ez az egyszerűség és kifinomultság házassága, családoknak és barátoknak való főzés öröme.
Photo: Artisan Publishing / Simon Bajada.
Termékinformációk
Szerző: | Marti Buckley |
Kiadó: | Artisan |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2018 |
ISBN: | 9781579657772 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 19.1 x 26.7 x 2.6 cm |
Súly: | 1.32 kg |
Oldalszám: | 320 |
Ár: |
10 990 Ft (10 467 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
The Art & Science of Foodpairing
A Foodpairing (ételpárosítás) egy módszer arra, hogy azonosítsuk mely ételek működnek jól együtt, olyan úttörő tudományos kutatásokon alapulva, amik a neurogasztronómiát (annak tudománya, ahogy az agy értelmezi az ízeket) az ételek kémiai felépítéséből származó aromaprofilok elemzésével ötvözi.
La Pâtisserie de Yann Couvreur
Yann Couvreur, a párizsi cukrászat felemelkedő csillaga a Trianon Palotában, a Carré des Feuillants-ban és a Park Hyatt-ban végezte gyakorlati éveit. Főcukrász volt a burgundiai Eden Rock Saint-Barthélémy és a Prince de Galles luxushotelekben.
Mangal II - Stories and Recipes
A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.
JAN - Laboratory of love
Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.