Cresci

The art of leavened dough


« Vissza | Szerzők: Iginio Massari, Achille Zoia
  2019. november 24. 16:25

Cresci

Rendkívüli könyv a kelt tészta világáról, két tradicionális tésztakészítő mestertől Iginio Massari-tól és Achille Zoia-tól.


A „Cresci” címet (amelynek olasz jelentése szó szerint „növekszik”) a szerzők metaforának választották. Mind a (a kelttészta) felemelkedéséhez, mind pedig szakmailag fejlessze a professzionális pékeket-cukrászokat ezáltal javítsák szakmai készségeiket.
A könyv első kiadását Pavoni, (a forma gyártó) adta ki, és most az ItalianGourmet szerkesztette újjá, új elrendezéssel és gazdagított tartalommal, valamint angol nyelvű fordítással.
A több mint 90 recept, Vincenzo Lonati kiváló fotóival kerülnek bemutatásra. A könyv 12 fejezetre lett osztva (Panettone, Kranz, Pandoro, Colomba, Focaccia és Brioches, Krapfens, Kenyerek, stb.), valamint az alapanyagokra vonatkozó alapos műszaki magyarázatokkal is kiegészül: az élesztőről (mind az anya, mind kémiai szempontból), lisztekről, vízről, enzimekről, zsírokról és cukrokról is szó esik.
A pékek és cukrászok elismerik ezt a könyvet, hasznos eszközként szolgál a módszertani kutatásainak köszönhetően, nagy figyelmet fordít az erjesztésre, az elkészítési módszerek hatásaira, az anya élesztő karbantartására, annak módszerére.

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerzők: Iginio Massari, Achille Zoia
Kiadó: ItalianGourmet
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Technológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Aktualitások / Hírek, Nyelv - Angol-Olasz / English-Italian Books
Kiadás éve: 2015
ISBN: 9788898675302
Nyelv: Olasz-Angol
Méretek: 20.4 x 30.1 x 2.3 cm
Súly: 1.85 kg
Oldalszám: 288
Ár: 33 980 Ft