Crostate
Gianluca Fusto
A Tart, az egyik legnépszerűbb süteményfajta a hagyományos sütemények közül. Az eklektikus Gianluca Fusto szokatlanul újraértelmezi fogalmát, tartalmát, megjelenését, és mindezt a maga módján. Gianluca Fusto, mestercukrász, dedikált Valrhona oktató, szaktanácsadó a világ egyik legkreatívabb és szakmailag legfelkészültebb cukrászának tartják. A szerző legújabb könyvének témája a Tart (Crostate), a klasszikusok újraértelmezése kortárs szemlélettel…módon.
A könyv teljes tartalma a “Tart” témát dolgozza fel, melynek része a 60 kidolgozott, precíz recept, szakaszokra bontva, melyek között találjuk a gyümölcsös-, csokoládés-, klasszikus, édes és az “egy” adagos változatokat is. Mindezeket megelőzi egy kimerítő omlós tészta technológia, annak összetétele, használata, a fő összetevők ismertetése, fajtáinak bemutatása, sütési módozatai, és nem utolsó sorban az egyik legfontosabb, a tárolási instrukciók.
A receptek elkészítése előtt nagyon fontos az alapanyagok alapos ismerete. A cukrászkönyv ezen szövegrészében Gianluca végigvezeti az olvasót, hogyan is lehet a legprecízebben dolgozni a vajjal, a tojás sárgájával, a liszttel, vagyis megismerhetjük a szerző omlós tészta “szabályrendszerét”. A szerző egyéni szabályrendszere alaposan tesztelt, működőkepés, mely egycsapásra világhírűvé tette. Gianluca Fusto a tanárok pontosságával és alaposságával követi és ismerteti receptúráit, lépésről-lépésre. A Crostate lényegében egy gazdag útmutató mindazok számára, akik érintettek a Tart-ok készítésében, esetleg fejlesztésében, egy óriási szakmai “mankó” a legjobb tart megalkotásához. A cukrászkönyv kétnyelvű (olasz, a receptek és technológiák angol nyelven is elérhetők), így a kiadvány beltartalma szélesebb körben válik ismertté.
Személyes vélemény a szerzőről:
Szerencsésnek mondhatom magamat, hogy személyesen is találkozhattam, beszélhettem Gianluca séffel. Személyes varázsa rendkívüli, szakmaisága néhány perc után nyilvánvalóvá vált. Minden mozdulata kimért, professzionális, határozott és oktató célzatú. A szakmai bemutató teljes ideje alatt a hallgatóság folyamatos figyelmét élvezte, mely a felkészültségét és személyes varázsát bizonyítja.
Részletesen, pontról-pontra bemutatott technológiák megismerése élvezetes időtöltés volt minden szakmai hallgató számára. Stílusa, vizualitása hozzám közelálló, tiszteletre méltó.
Photo: Giaovanni Panarotto
Photo: Giaovanni Panarotto
Kapcsolódó videók
Termékinformációk
Szerző: | Gianluca Fusto |
Kiadó: | ItalianGourmet |
Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol-Olasz / English-Italian Books |
Kiadás éve: | 2014 |
ISBN: | 9788898675128 |
Nyelv: | Olasz-Angol |
Méretek: | 20 x 30 x 1.5 cm |
Súly: | 1.39 kg |
Oldalszám: | 256 |
Ár: |
28 990 Ft (27 610 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
The Lebanese Kitchen
A Lebanese Home Cooking a libanoni otthoni étkezés átfogó kalauza. Több mint 500 receptje mezzékre, levesekre, halra, húsra és zöldségekre, desszertekre, tortákra, kekszekre, befőttekre és italokra, lefedi a libanoni gasztronómia teljes skáláját.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.
Southern Ground
Úttörő túra a déli kézműves pékségekben, több mint 75 gazdag receptettel, a déli, hideg-kővel őrölt lisztmozgalom egyik vezetőjétől.