Essence - The importance of aromas in the creation of new ice creams and desserts
by Jesús Escalera

Essence by Jesús Escalera - Az aromák jelentősége új fagylaltok és desszertek létrehozásában.
Egy másik kézikönyv, tele praktikus kulcsokkal, amelyek segítségével a fagylalt, a sütemény és általában az édes „konyhák” szakemberei sikeres és meglepő ízkombinációkat hozhatnak létre.
Tudtad, hogy a vanília aromája megtalálható különféle gyümölcsökben, például banánban vagy fügében, fűszerekben, például tonka babban, édesköménymagban és likőrben, például bourbon-ban vagy néhány érlelt rumban?
Egyre több tanulmány emeli ki az aromák nagy jelentőségét a gasztronómiában. De hogyan lehet elsajátítani őket? Lehet-e olyan fagylaltokat és desszerteket készíteni, amelyekből kiindulópont az aroma, mint például a vanília? Jesús Escalera mestercukrász évek óta demonstrálja a guadalajarai (Mexikó) Postreríában, hogy ez valóban lehetséges.
Miért szükséges?
- Elmerülni egy új és lenyűgöző kreatív módszerben, az összetevők aromás profiljából kiindulva.
- Technikai és teljes megközelítést hozni a fagylalt világába a fagylaltkészítők és a cukrászok számára egyaránt.
- Rávilágítani a fagylaltban rejlő lehetőségekre a gasztronómiában.
- Fedezze fel az aromák egyszerű és praktikus osztályozását, amely a fagylalt-, cukrász - és konyhai szakemberek igényeihez igazodik.
- Felfedezni Jesús Escalera, az egyik legsokoldalúbb és világhírű cukrászmester kimeríthetetlen kreativitását.
A könyv egy első elméleti részből áll, amely:
- Felfedi a jó fagylalt kulcsait
- Megtanít tervezni, gyakorlatiasan gondolkodni.
- Elmagyarázza, mi az az íz, és hogyan lehet fokozni
- Egyszerűen osztályozza a fő aromákat
- A desszertek és fagylaltok készítésének új módját mutatja be.
A második rész 45 nagyon eltérő aromás profilú fagylaltreceptet, valamint több mint 30 desszertet és elkészítési javaslatot kínál. Minden ajánlat tökéletesen kontextusba illeszkedik, így minden szakember alaposan megismerheti a Jesús Escalera által követett kreatív folyamatot.
Tartalmi jegyzék:
GENERAL THEORY OF ICE CREAM
THEORY OF FLAVOR
THEORY OF AROMAS
RECIPES
GREEN AROMAS
FLORAL AROMAS
REFRESHING AROMAS
PASTRY AROMAS
WARM AROMAS
ROASTED ANIMAL + CHEMICAL + UNPLEASANT AROMAS
Termékinformációk
Szerző: | Jesús Escalera |
Kiadó: | Vilbo Editores |
Kategória: | Chef, Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Fagylalt / Ice Cream / Gelato, Nyelv - Angol / English Books, Nyelv - Angol-Spanyol / English-Spanish Books, Ízpárosítás / Flavor Pairing, Új könyvek / New Books |
Kiadás éve: | 2024 |
Forgalmazás kezdete: | 2024. május 09. |
ISBN: | 9788412842111 |
Nyelv: | Angol-Spanyol |
Méretek: | 24 x 28.5 x 3 cm |
Súly: | 2.4 kg |
Oldalszám: | 440 |
Ár: |
29 990 Ft (28 562 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Ramón Freixa

Több mint 350 oldal, közel 60, az egyes folyamatokban részletezett, kreatív megoldásokkal kísért alkotás, 145 fénykép, az étellel azonos relevanciával felruházott termékek gondos választéka...
Petits Fours et Mignardises, Élégance, Saveurs et Tradition

A Petit Fours minden aspektusa kiderül ebből az új Stéphane Glacier könyvből. Az oldalakon bemutatott receptek fejezetekre vannak felosztva, minden alkalomra és a nap minden szakára egyaránt.
Petits Fours et Mignardises, Élégance, Saveurs et Tradition

A Petit Fours minden aspektusa kiderül ebből az új Stéphane Glacier könyvből. Az oldalakon bemutatott receptek fejezetekre vannak felosztva, minden alkalomra és a nap minden szakára egyaránt.
JAN - Laboratory of love

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.