Barion Pixel

Essence - The importance of aromas in the creation of new ice creams and desserts

by Jesús Escalera


« Vissza | Szerzők: Jesús Escalera
  2024. május 09. 17:12

Essence - The importance of aromas in the creation of new ice creams and desserts

Essence by Jesús Escalera - Az aromák jelentősége új fagylaltok és desszertek létrehozásában.
Egy másik kézikönyv, tele praktikus kulcsokkal, amelyek segítségével a fagylalt, a sütemény és általában az édes „konyhák” szakemberei sikeres és meglepő ízkombinációkat hozhatnak létre.


Tudtad, hogy a vanília aromája megtalálható különféle gyümölcsökben, például banánban vagy fügében, fűszerekben, például tonka babban, édesköménymagban és likőrben, például bourbon-ban vagy néhány érlelt rumban?
Egyre több tanulmány emeli ki az aromák nagy jelentőségét a gasztronómiában. De hogyan lehet elsajátítani őket? Lehet-e olyan fagylaltokat és desszerteket készíteni, amelyekből kiindulópont az aroma, mint például a vanília? Jesús Escalera mestercukrász évek óta demonstrálja a guadalajarai (Mexikó) Postreríában, hogy ez valóban lehetséges.

Miért szükséges?
- Elmerülni egy új és lenyűgöző kreatív módszerben, az összetevők aromás profiljából kiindulva.
- Technikai és teljes megközelítést hozni a fagylalt világába a fagylaltkészítők és a cukrászok számára egyaránt.
- Rávilágítani a fagylaltban rejlő lehetőségekre a gasztronómiában.
- Fedezze fel az aromák egyszerű és praktikus osztályozását, amely a fagylalt-, cukrász - és konyhai szakemberek igényeihez igazodik.
- Felfedezni Jesús Escalera, az egyik legsokoldalúbb és világhírű cukrászmester kimeríthetetlen kreativitását.
A könyv egy első elméleti részből áll, amely:

- Felfedi a jó fagylalt kulcsait
- Megtanít tervezni, gyakorlatiasan gondolkodni.
- Elmagyarázza, mi az az íz, és hogyan lehet fokozni
- Egyszerűen osztályozza a fő aromákat
- A desszertek és fagylaltok készítésének új módját mutatja be.
A második rész 45 nagyon eltérő aromás profilú fagylaltreceptet, valamint több mint 30 desszertet és elkészítési javaslatot kínál. Minden ajánlat tökéletesen kontextusba illeszkedik, így minden szakember alaposan megismerheti a Jesús Escalera által követett kreatív folyamatot.

Tartalmi jegyzék:

GENERAL THEORY OF ICE CREAM
THEORY OF FLAVOR
THEORY OF AROMAS
RECIPES
GREEN AROMAS
FLORAL AROMAS
REFRESHING AROMAS
PASTRY AROMAS
WARM AROMAS
ROASTED ANIMAL + CHEMICAL + UNPLEASANT AROMAS

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Jesús Escalera
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Chef, Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Fagylalt / Ice Cream / Gelato, Nyelv - Angol / English Books, Nyelv - Angol-Spanyol / English-Spanish Books, Ízpárosítás / Flavor Pairing, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2024
Forgalmazás kezdete: 2024. május 09.
ISBN: 9788412842111
Nyelv: Angol-Spanyol
Méretek: 24 x 28.5 x 3 cm
Súly: 2.4 kg
Oldalszám: 440
Ár: 29 990 Ft
(28 562 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető

The Flavour Thesaurus - More Flavours

The Flavour Thesaurus - More Flavours

Niki Segnit mérföldkőnek számító globális bestsellerének, a The Flavor Thesaurusnak a várva várt folytatása.


Szerzők: Niki Segnit

The Art & Science of Foodpairing

The Art & Science of Foodpairing

A Foodpairing (ételpárosítás) egy módszer arra, hogy azonosítsuk mely ételek működnek jól együtt, olyan úttörő tudományos kutatásokon alapulva, amik a neurogasztronómiát (annak tudománya, ahogy az agy értelmezi az ízeket) az ételek kémiai felépítéséből származó aromaprofilok elemzésével ötvözi.


Pierre Hermé’s Vegan Pastry

Pierre Hermé’s Vegan Pastry

Alkotásai révén, vágyai és könyvei során Pierre Hermé szeret ott lenni, ahol a legkevésbé számítasz rá. És ez a helyzet ma ezzel az új, növényi alapú cukrászatnak szentelt könyvvel.


Mangal II - Stories and Recipes

Mangal II - Stories and Recipes

A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.