Barion Pixel

Ester

Australian Cooking


« Vissza | Szerzők: Mat Lindsay, Pat Nourse
  2023. július 13. 17:25

Ester

Egy alapvető könyv a modern ausztrál ételekről egy vezető szakácstól, gondolkodótól és Ester alapítójától, Mat Lindsaytől.


Ester egy meghívó, hogy játssz az ételeddel és élvezd a kalandot. Egy névadó étteremből született Sydney belsejében, de büszkén nem éttermi könyv. Inkább úgy tekints rá, mint néhány új ötlet alapjára a konyhádban és az asztalodnál; felhasználásra, megosztásra írva, felolvasásra, esetleg „elégetésre”.

Mat Lindsay főzése ellenáll az egyszerű címkéknek. Minden bizonnyal ez egy sajátos, teljes ízű ausztrál étel: bőkezű, gondosan kiválasztott tenger gyümölcsei; sötétre karamellizált fatüzelésű kenyér; a megfelelően készre főtt zöldségek; hús, amelyet tisztelettel és gyakran idővel kezeltek; és a furcsa égett pavlova, igazi aláírás. Az Ester étterem a fatüzelésű kemencéjéről és az általa kölcsönzött varázslatról szól, de az alapok otthon sem változnak, és ebben a könyvben mindent finomra lehet készíteni, bárhol is élsz a világban.

Mat Lindsay Új-Dél-Wales központi partvidékén nőtt fel, és soha nem járt divatos éttermekben, amíg be nem sétált a Rockpoolba, Sydney legmenőbb éttermébe, és munkát keresett, hogy kifizesse a számlákat, miközben grafikai tervezést tanult.
Neil Perrynek, majd Kylie Kwongnak, Ausztrália két leghíresebb séfjének dolgozva a Wokpoolnál, a Rockpoolnál és a Billy Kwongnál tanult a alapanyagokról és a technikákról, az ízlelésről, valamint az ízek kialakításáról és egyensúlyáról.

Az Ester étterem, amelyet 2013-ban nyitott a sydney-i Chippendale-ben, a kortárs ausztrál étkezés zászlóvivőjévé vált, a Poly, a 2018-ban megnyitott borbár és a 2021-ben megnyitott A.P Bakery pedig ezt a hagyományt folytatja.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Mat Lindsay, Pat Nourse
Kiadó: Murdoch Books
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Hal-Tenger gyümölcsei / Fish-Seafood, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2023
Forgalmazás kezdete: 2023. október 03.
ISBN: 9781922616609
Nyelv: Angol
Méretek: 19 x 25 x 3 cm
Súly: 1.24 kg
Oldalszám: 344
Ár: 13 490 Ft
(12 848 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Senses in Sucrose

Senses in Sucrose

Eddigi 18 éves pályafutása során Roberto Cortez elmondhatta magáról, hogy a Microsoft-vezér Paul Allen és egyéb olyan hírességek magánszakácsaként is dolgozott, mint Antonio Banderas, Melanie Griffith és Eddie Murphy. Cortez klasszikus kiképzést kapott Franciaországban a l’École Lenôtre, a Ritz Hotel l’École de Escoffier, a Bellouet Conseil, a Le Cordon Bleu és a l’Amandiers Écolde de Soleil falai között. 


Szerzők: Roberto Cortez

A New Way to Bake

A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.


Szerzők: Philip Khoury

HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2

HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2

Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.


Szerzők: Eric Kim

Fish Butchery

Fish Butchery

A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében. 


Szerzők: Josh Niland