Ester
Australian Cooking

Egy alapvető könyv a modern ausztrál ételekről egy vezető szakácstól, gondolkodótól és Ester alapítójától, Mat Lindsaytől.
Ester egy meghívó, hogy játssz az ételeddel és élvezd a kalandot. Egy névadó étteremből született Sydney belsejében, de büszkén nem éttermi könyv. Inkább úgy tekints rá, mint néhány új ötlet alapjára a konyhádban és az asztalodnál; felhasználásra, megosztásra írva, felolvasásra, esetleg „elégetésre”.
Mat Lindsay főzése ellenáll az egyszerű címkéknek. Minden bizonnyal ez egy sajátos, teljes ízű ausztrál étel: bőkezű, gondosan kiválasztott tenger gyümölcsei; sötétre karamellizált fatüzelésű kenyér; a megfelelően készre főtt zöldségek; hús, amelyet tisztelettel és gyakran idővel kezeltek; és a furcsa égett pavlova, igazi aláírás. Az Ester étterem a fatüzelésű kemencéjéről és az általa kölcsönzött varázslatról szól, de az alapok otthon sem változnak, és ebben a könyvben mindent finomra lehet készíteni, bárhol is élsz a világban.
Mat Lindsay Új-Dél-Wales központi partvidékén nőtt fel, és soha nem járt divatos éttermekben, amíg be nem sétált a Rockpoolba, Sydney legmenőbb éttermébe, és munkát keresett, hogy kifizesse a számlákat, miközben grafikai tervezést tanult.
Neil Perrynek, majd Kylie Kwongnak, Ausztrália két leghíresebb séfjének dolgozva a Wokpoolnál, a Rockpoolnál és a Billy Kwongnál tanult a alapanyagokról és a technikákról, az ízlelésről, valamint az ízek kialakításáról és egyensúlyáról.
Az Ester étterem, amelyet 2013-ban nyitott a sydney-i Chippendale-ben, a kortárs ausztrál étkezés zászlóvivőjévé vált, a Poly, a 2018-ban megnyitott borbár és a 2021-ben megnyitott A.P Bakery pedig ezt a hagyományt folytatja.
Termékinformációk
Szerzők: | Mat Lindsay, Pat Nourse |
Kiadó: | Murdoch Books |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Hal-Tenger gyümölcsei / Fish-Seafood, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books |
Kiadás éve: | 2023 |
Forgalmazás kezdete: | 2023. október 03. |
ISBN: | 9781922616609 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 19 x 25 x 3 cm |
Súly: | 1.24 kg |
Oldalszám: | 344 |
Ár: |
13 490 Ft (12 848 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
The Elements Of Pizza

Ebben a sokat várt szakácskönyvben Ken Forkish – a nagy népszerűségnek örvendő portland-i Artisan Pizza tulajdonosa, a Flour Water Salt Yeast c. könyv James Beard és IACP díjakkal kitüntetett írója, és az Egyesült Államok egyik legmegbízhatóbb szaktekintélye, ami a sütést illeti, bebizonyítja, hogy a fantasztikus pizza minden otthon számára elérhető.
Biotope - Pastorale

A két Michelin csillagos étterem tulajdonos-séf, Bart De Pooter májusban 51 éves lett, emellett szülőfalujában, Reetben található étteremének Pastorale 25. évfordulóját ünnepli.
Greece: The Cookbook

A Greece - The Cookbook a modern görög konyha gazdag és lenyűgöző világának meghatározó műve.
Mangal II - Stories and Recipes

A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.