Barion Pixel

Ester

Australian Cooking


« Vissza | Szerzők: Mat Lindsay, Pat Nourse
  2023. július 13. 17:25

Ester

Egy alapvető könyv a modern ausztrál ételekről egy vezető szakácstól, gondolkodótól és Ester alapítójától, Mat Lindsaytől.


Ester egy meghívó, hogy játssz az ételeddel és élvezd a kalandot. Egy névadó étteremből született Sydney belsejében, de büszkén nem éttermi könyv. Inkább úgy tekints rá, mint néhány új ötlet alapjára a konyhádban és az asztalodnál; felhasználásra, megosztásra írva, felolvasásra, esetleg „elégetésre”.

Mat Lindsay főzése ellenáll az egyszerű címkéknek. Minden bizonnyal ez egy sajátos, teljes ízű ausztrál étel: bőkezű, gondosan kiválasztott tenger gyümölcsei; sötétre karamellizált fatüzelésű kenyér; a megfelelően készre főtt zöldségek; hús, amelyet tisztelettel és gyakran idővel kezeltek; és a furcsa égett pavlova, igazi aláírás. Az Ester étterem a fatüzelésű kemencéjéről és az általa kölcsönzött varázslatról szól, de az alapok otthon sem változnak, és ebben a könyvben mindent finomra lehet készíteni, bárhol is élsz a világban.

Mat Lindsay Új-Dél-Wales központi partvidékén nőtt fel, és soha nem járt divatos éttermekben, amíg be nem sétált a Rockpoolba, Sydney legmenőbb éttermébe, és munkát keresett, hogy kifizesse a számlákat, miközben grafikai tervezést tanult.
Neil Perrynek, majd Kylie Kwongnak, Ausztrália két leghíresebb séfjének dolgozva a Wokpoolnál, a Rockpoolnál és a Billy Kwongnál tanult a alapanyagokról és a technikákról, az ízlelésről, valamint az ízek kialakításáról és egyensúlyáról.

Az Ester étterem, amelyet 2013-ban nyitott a sydney-i Chippendale-ben, a kortárs ausztrál étkezés zászlóvivőjévé vált, a Poly, a 2018-ban megnyitott borbár és a 2021-ben megnyitott A.P Bakery pedig ezt a hagyományt folytatja.

 

Előrendelés, foglalja le saját példányát!

Megjelenés: 2023. Október vége, november eleje.

A folyamatosan változó devizaárfolyamok és logisztikai költségek miatt, a feltüntetett ár változhat, a végleges ár a kiadvány megjelenésének és beérkezésének időpontjában kerül véglegesítésre és számlázásra!

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Mat Lindsay, Pat Nourse
Kiadó: Murdoch Books
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Hal-Tenger gyümölcsei / Fish-Seafood, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2023
Forgalmazás kezdete: 2023. október 03.
ISBN: 9781922616609
Nyelv: Angol
Oldalszám: 344
Ár: 13 890 Ft
(13 229 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

The French Laundry, Per Se

The French Laundry, Per Se

Amikor a The French Laundry szakácskönyvet 1999-ben kiadták (öt évvel az étterem megnyitása után) megtörte az összes korábbi szakácskönyvet, azóta sokan úgy gondolják, hogy a legfontosabb szakácskönyv, amely valaha megjelent. A több mint 600 000 példányban nyomtatott szakácskönyv úttörő volt, kezdve az otthoni szakácsoktól az ambiciózus szakemberekig. Most, 20 évvel később, a The French Laundry - Per Se úgy áll, hogy hasonló célzattal jelenteti meg új szakácskönyvét. 


Szerzők: Thomas Keller

The Irish Cookbook

The Irish Cookbook

A „The Irish Cookbook” bemutatja az ír konyha valódi mélységét, hozzávalóit és lenyűgöző történelmét, úgy, mint még soha.


Szerzők: Jp McMahon

The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash

A New Way to Bake

A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.


Szerzők: Philip Khoury