Barion Pixel

Ester

Australian Cooking


« Vissza | Szerzők: Mat Lindsay, Pat Nourse
  2023. július 13. 17:25

Ester

Egy alapvető könyv a modern ausztrál ételekről egy vezető szakácstól, gondolkodótól és Ester alapítójától, Mat Lindsaytől.


Ester egy meghívó, hogy játssz az ételeddel és élvezd a kalandot. Egy névadó étteremből született Sydney belsejében, de büszkén nem éttermi könyv. Inkább úgy tekints rá, mint néhány új ötlet alapjára a konyhádban és az asztalodnál; felhasználásra, megosztásra írva, felolvasásra, esetleg „elégetésre”.

Mat Lindsay főzése ellenáll az egyszerű címkéknek. Minden bizonnyal ez egy sajátos, teljes ízű ausztrál étel: bőkezű, gondosan kiválasztott tenger gyümölcsei; sötétre karamellizált fatüzelésű kenyér; a megfelelően készre főtt zöldségek; hús, amelyet tisztelettel és gyakran idővel kezeltek; és a furcsa égett pavlova, igazi aláírás. Az Ester étterem a fatüzelésű kemencéjéről és az általa kölcsönzött varázslatról szól, de az alapok otthon sem változnak, és ebben a könyvben mindent finomra lehet készíteni, bárhol is élsz a világban.

Mat Lindsay Új-Dél-Wales központi partvidékén nőtt fel, és soha nem járt divatos éttermekben, amíg be nem sétált a Rockpoolba, Sydney legmenőbb éttermébe, és munkát keresett, hogy kifizesse a számlákat, miközben grafikai tervezést tanult.
Neil Perrynek, majd Kylie Kwongnak, Ausztrália két leghíresebb séfjének dolgozva a Wokpoolnál, a Rockpoolnál és a Billy Kwongnál tanult a alapanyagokról és a technikákról, az ízlelésről, valamint az ízek kialakításáról és egyensúlyáról.

Az Ester étterem, amelyet 2013-ban nyitott a sydney-i Chippendale-ben, a kortárs ausztrál étkezés zászlóvivőjévé vált, a Poly, a 2018-ban megnyitott borbár és a 2021-ben megnyitott A.P Bakery pedig ezt a hagyományt folytatja.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Mat Lindsay, Pat Nourse
Kiadó: Murdoch Books
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Hal-Tenger gyümölcsei / Fish-Seafood, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2023
Forgalmazás kezdete: 2023. október 03.
ISBN: 9781922616609
Nyelv: Angol
Méretek: 19 x 25 x 3 cm
Súly: 1.24 kg
Oldalszám: 344
Ár: 13 890 Ft
(13 229 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

Spill The Beans

Spill The Beans

Koffeintartalmú túra, amely bemutatja a kávékultúra gazdagságát, a kávészemek történetét, történeteket és recepteket a világ minden tájáról.


North

North

Példátlan betekintés Izland kultúrájába és ételeibe, az ország elsőrangú séfjétől, a Reykjavíki Dill étterem tulajdonosától. Izland közismerten a Föld egyik leggyönyörűbb és legérintetlenebb helye, mely egy bimbózó úticél azoknak az utazóknak, akiket elcsábított a meglepő táj és az élénk kultúra. Izland egészen egyedi és megnyerő ételek sorának ad otthont, melyet jellegzetes őshonos alapanyagok, hagyományos farmerek és kistermelők, valamint rendkívül kreatív séfek és éttermek tesznek különlegessé.

 

Szerzők: Gunnar Gislason

Jan - Labor der Liebe

Jan - Labor der Liebe

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.


The New Art of Coffee

The New Art of Coffee

Míg a kézműves koktélok népszerűsége és az otthoni bartendering segítette az embereket, kialakítani saját italvezérelt emlékeiket, addig a kávézás lehetőségei meglehetősen szelídek maradtak. 


Szerzők: Ryan Castelaz