Barion Pixel

Indian Kitchens - Treasured family recipes from across the land

by Roopa Gulati


« Vissza | Szerzők: Roopa Gulati
  2025. június 05. 17:04

Indian Kitchens - Treasured family recipes from across the land

Ebben az örömteli új könyvben Roopa Gulati beutazza Indiát, és ünnepli a nemzetet alkotó csodálatosan változatos ételeket nap mint nap betérve azokhoz az emberekhez, akik elkészítik azokat, az eredmény pedig több mint 100 finom, friss és élénk recept, amelyeket újra és újra meg akarsz majd főzni.


A „daloktól” és „masaláktól” kezdve a gyors vacsorákig és a tömeges lakomákig, a könnyen követhető receptek autentikus ízekkel teltek, a helyi szupermarketekben található alapanyagok felhasználásával.

A receptek között szerepel a padlizsános pakora hagymával és tamarind relish-sel; bengáli stílusú vajtök tamarinddal és jaggery-vel; goai chorizo ​​tekercs; tandoori tengeri sügér; házias pandzsábi csirke curry; kasmíri bárány sáfránnyal, kardamommal és piros chilivel; pisztáciás és kardamomos keksz, és még sok más, az ország minden szegletéből származó, legkedveltebb étel.

Kerala monszun által mosott holtágaitól Mumbai zsúfolt piacain át, Gujarat félreeső konyháitól Pondicherry régi francia negyedéig, ahol az ebédet frissen szedett banánleveleken szolgálják fel, ez a regionális konyha ünnepe elhozza India látványát, hangjait és ízeit az asztalodra.

Roopa Gulati arra törekszik, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az indiai fűszerekből a saját konyhájában. Cumbriában nőtt fel, kontinenseket szelt át, és szakácsként dolgozott Újdelhi konyháiban, ahol hatalmas szállodákban, utcai bazárokban, palotakonyhákban, tévéstúdiókban és tűzhelyeken főzött szerte Indiában. A jelenleg Londonban élő Roopa továbbra is recepteket alkot, ételekről ír, és megosztja tudását a regionális indiai konyha rajongóival. Az Indian Kitchens a második könyve.

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Roopa Gulati
Kiadó: Bloomsbury Publishing
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2025
Forgalmazás kezdete: 2025. június 05.
ISBN: 9781526642585
Nyelv: Angol
Méretek: 18.9 x 24.6 x 3 cm
Súly: 1.15 kg
Oldalszám: 320
Ár: 11 890 Ft
(11 324 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

On Vegetables

On Vegetables

Jeremy Fox kaliforniai séf érdeklődéssel várt első szakácskönyve, ami újraértelmezi a zöldségközpontú konyhát. Jeremy Fox, aki a szemléletváltó zöldségkonyhájáról ismert, a Michelin-csillagos Ubuntu (Napa-völgy, Kalifornia) étteremben szerzett nevet magának először.


Szerzők: Jeremy Fox

La pâtisserie de Jeffrey Cagnes

La pâtisserie de Jeffrey Cagnes

Vadonatúj cukrászkönyv Jeffrey Cagnes cukrász séftől! A közkedvelt szerző úgy képzelte el ezt a könyvet, mint egy közvetítő alkotást, egy felhívást, hogy egyszerű és hozzáférhető módon fedezze fel a cukrászatot, bemutatva az egyes receptek főbb lépéseit, a hozzájuk tartozó technikákat.


Szerzők: Jeffrey Cagnes

Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.


Szerzők: Yoo Siyeon

A New Way to Bake

A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.


Szerzők: Philip Khoury