Indian Kitchens - Treasured family recipes from across the land
by Roopa Gulati

Ebben az örömteli új könyvben Roopa Gulati beutazza Indiát, és ünnepli a nemzetet alkotó csodálatosan változatos ételeket nap mint nap betérve azokhoz az emberekhez, akik elkészítik azokat, az eredmény pedig több mint 100 finom, friss és élénk recept, amelyeket újra és újra meg akarsz majd főzni.
A „daloktól” és „masaláktól” kezdve a gyors vacsorákig és a tömeges lakomákig, a könnyen követhető receptek autentikus ízekkel teltek, a helyi szupermarketekben található alapanyagok felhasználásával.
A receptek között szerepel a padlizsános pakora hagymával és tamarind relish-sel; bengáli stílusú vajtök tamarinddal és jaggery-vel; goai chorizo tekercs; tandoori tengeri sügér; házias pandzsábi csirke curry; kasmíri bárány sáfránnyal, kardamommal és piros chilivel; pisztáciás és kardamomos keksz, és még sok más, az ország minden szegletéből származó, legkedveltebb étel.
Kerala monszun által mosott holtágaitól Mumbai zsúfolt piacain át, Gujarat félreeső konyháitól Pondicherry régi francia negyedéig, ahol az ebédet frissen szedett banánleveleken szolgálják fel, ez a regionális konyha ünnepe elhozza India látványát, hangjait és ízeit az asztalodra.
Roopa Gulati arra törekszik, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az indiai fűszerekből a saját konyhájában. Cumbriában nőtt fel, kontinenseket szelt át, és szakácsként dolgozott Újdelhi konyháiban, ahol hatalmas szállodákban, utcai bazárokban, palotakonyhákban, tévéstúdiókban és tűzhelyeken főzött szerte Indiában. A jelenleg Londonban élő Roopa továbbra is recepteket alkot, ételekről ír, és megosztja tudását a regionális indiai konyha rajongóival. Az Indian Kitchens a második könyve.
Termékinformációk
Szerző: | Roopa Gulati |
Kiadó: | Bloomsbury Publishing |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books |
Kiadás éve: | 2025 |
Forgalmazás kezdete: | 2025. június 05. |
ISBN: | 9781526642585 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 18.9 x 24.6 x 3 cm |
Súly: | 1.15 kg |
Oldalszám: | 320 |
Ár: |
11 890 Ft (11 324 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
LEON Big Salads

A LEON azon az iker-elvre épült, hogy az ételek ízletesek és jót is tesznek. Vadonatúj sorozata első könyvében Rebecca Seal író és gasztro-újságíró ezt bizonyítja több mint 100 ínycsiklandó ötlettel, kiadós-egészséges salátákkal, amelyek bármilyen alkalomra ideálisak.
Punto MX

Alapok, alapanyagok, technikák és alkotások. Egyszerre ősiek és kortársak. Ugyanolyan pezsgők, mint gyengédek. Ételek és koktélok. Egy három pillérre alapozott konyhai koncepció olyan étteremmel, ami a gasztrotörténelem része lett, mint az első mexikói étterem Európában, ami Michelin-csillagot kapott.
A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.
Latinísimo

Egy enciklopédikus szakácskönyv, amely a latin-amerikai otthoni főzést ünnepli – az első, amely mind a huszonegy nemzet napi otthoni főzésével foglalkozik – a téma egyik legelismertebb szaktekintélyétől.