Ivan Ramen
Love, Obsession, and Recipes from Tokyo's Most Unlikely Noodle Joint
2007-ben Ivan Orkin, egy középkorú zsidó fickó Long Island-ről valami őrültséget csinált. Az étel-fanatikus Tokyo világvárosában ramen-boltot nyitott. Egy gaijin (külföldi) volt, aki megpróbált nevet szerezni magának egy olyan helyen, ami makacs véleménnyel van a ramenről.
Először kíváncsiságból jöttek a vendégek, de gyorsan terjedt a hír Ivan kézzel készített tésztájáról, tiszta és komplex ízű leveséről, és átgondolt feltéteiről. Elég hamar Ivan híresség lett - Japán tv-műsorok rendszeres szereplője és saját bestseller instant-ramen márkájának arca. Ivan megnyitotta második éttermét is Tokióban és visszatért New York City-be, hogy két további helyet is nyisson az Egyesült Államokban.
Az Ivan Ramen lényegében két könyv egyben: emlékirat és szakácskönyv. Ezeken az oldalakon Ivan elmeséli felemelkedésének történetét – hogyan lett az önfejű ifjúból a Tokyo-i éttermi színtér csillaga. Több mint 40 receptet is megoszt, többek között a címerételének számító Shio Ramen teljes, részletes receptjét, kreatív ötleteket extra ramen alapanyagok használatára és néhányat legnépszerűbb ramen variációja közül. Egyenlő rész elfogulatlansággal, humorral, hálával és tiszteletlenséggel megírva, az Ivan Ramen az egyetlen angol nyelvű könyv, ami betekintést enged a japán ramenkészítés kultusz-szerű világába. Arra ihlet, hogy saját utunk kovácsai legyünk, bepillantást ad a japán kultúrába és átadja a megbecsülés érzését az iránt, ami látszólag egy tál egyszerű tésztába kerül.
Photo: Ten Speed Press
Termékinformációk
Szerző: | Ivan Orkin |
Kiadó: | Ten Speed Press |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2013 |
ISBN: | 9781472911674 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 18.9 x 24.8 x 2.4 cm |
Súly: | 0.87 kg |
Oldalszám: | 224 |
Ár: |
11 490 Ft (10 943 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Pâtisseries et Gourmandises, tendances et traditions
Stéphane Glacier utolsó két könyvének (Noël de bûches en bûches és a Petits Gâteaux, Tartes et Entremets) sikere után nemrég bemutatta új, szintén professzionális cukrászkönyvét, a Pâtisseries et Gourmandises / trendek és hagyományok/ címmel.
A francia-angol kétnyelvű cukrászkönyv arra törekszik hogy bemutassa a Glacier féle kézműves cukrászatot: mely lényegét tekintve egyszerű, hatékony, nagyvonalú, modorosságtól mentes és a legtöbb cukrászkonyhán odafigyeléssel, gyakorlással elkészíthető.
Seasoning - How to cook and celebrate the seasons
Egy zseniális és gyönyörű könyv, amelyet mindenkinek birtokolnia kell, aki szeret főzni." – STANLEY TUCCI
Hozd be konyhádba az évszakok ritmusát ezzel az időtlen főzési útmutatóval és az alapanyagok ünneplésével egész évben.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.
Mangal II - Stories and Recipes
A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.