Barion Pixel

Ivan Ramen

Love, Obsession, and Recipes from Tokyo's Most Unlikely Noodle Joint


« Vissza | Szerzők: Ivan Orkin
  2019. augusztus 09. 18:03

Ivan Ramen

2007-ben Ivan Orkin, egy középkorú zsidó fickó Long Island-ről valami őrültséget csinált. Az étel-fanatikus Tokyo világvárosában ramen-boltot nyitott. Egy gaijin (külföldi) volt, aki megpróbált nevet szerezni magának egy olyan helyen, ami makacs véleménnyel van a ramenről. 


Először kíváncsiságból jöttek a vendégek, de gyorsan terjedt a hír Ivan kézzel készített tésztájáról, tiszta és komplex ízű leveséről, és átgondolt feltéteiről. Elég hamar Ivan híresség lett - Japán tv-műsorok rendszeres szereplője és saját bestseller instant-ramen márkájának arca. Ivan megnyitotta második éttermét is Tokióban és visszatért New York City-be, hogy két további helyet is nyisson az Egyesült Államokban.
Az Ivan Ramen lényegében két könyv egyben: emlékirat és szakácskönyv. Ezeken az oldalakon Ivan elmeséli felemelkedésének történetét – hogyan lett az önfejű ifjúból a Tokyo-i éttermi színtér csillaga. Több mint 40 receptet is megoszt, többek között a címerételének számító Shio Ramen teljes, részletes receptjét, kreatív ötleteket extra ramen alapanyagok használatára és néhányat legnépszerűbb ramen variációja közül. Egyenlő rész elfogulatlansággal, humorral, hálával és tiszteletlenséggel megírva, az Ivan Ramen az egyetlen angol nyelvű könyv, ami betekintést enged a japán ramenkészítés kultusz-szerű világába. Arra ihlet, hogy saját utunk kovácsai legyünk, bepillantást ad a japán kultúrába és átadja a megbecsülés érzését az iránt, ami látszólag egy tál egyszerű tésztába kerül.

Photo: Ten Speed Press

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Ivan Orkin
Kiadó: Ten Speed Press
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2013
ISBN: 9781472911674
Nyelv: Angol
Méretek: 18.9 x 24.8 x 2.4 cm
Súly: 0.87 kg
Oldalszám: 224
Ár: 11 490 Ft
(10 943 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Pâtisseries et Gourmandises, tendances et traditions

Pâtisseries et Gourmandises, tendances et traditions

Stéphane Glacier utolsó két könyvének (Noël de bûches en bûches és a Petits Gâteaux, Tartes et Entremets) sikere után nemrég bemutatta új, szintén professzionális cukrászkönyvét, a Pâtisseries et Gourmandises / trendek és hagyományok/ címmel.

A francia-angol kétnyelvű cukrászkönyv arra törekszik hogy bemutassa a Glacier féle kézműves cukrászatot: mely lényegét tekintve egyszerű, hatékony, nagyvonalú, modorosságtól mentes és a legtöbb cukrászkonyhán odafigyeléssel, gyakorlással elkészíthető. 


Seasoning - How to cook and celebrate the seasons

Seasoning - How to cook and celebrate the seasons

Egy zseniális és gyönyörű könyv, amelyet mindenkinek birtokolnia kell, aki szeret főzni." – STANLEY TUCCI

Hozd be konyhádba az évszakok ritmusát ezzel az időtlen főzési útmutatóval és az alapanyagok ünneplésével egész évben.


Szerzők: Angela Clutton

The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash

Mangal II - Stories and Recipes

Mangal II - Stories and Recipes

A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.