Ivan Ramen
Love, Obsession, and Recipes from Tokyo's Most Unlikely Noodle Joint

2007-ben Ivan Orkin, egy középkorú zsidó fickó Long Island-ről valami őrültséget csinált. Az étel-fanatikus Tokyo világvárosában ramen-boltot nyitott. Egy gaijin (külföldi) volt, aki megpróbált nevet szerezni magának egy olyan helyen, ami makacs véleménnyel van a ramenről.
Először kíváncsiságból jöttek a vendégek, de gyorsan terjedt a hír Ivan kézzel készített tésztájáról, tiszta és komplex ízű leveséről, és átgondolt feltéteiről. Elég hamar Ivan híresség lett - Japán tv-műsorok rendszeres szereplője és saját bestseller instant-ramen márkájának arca. Ivan megnyitotta második éttermét is Tokióban és visszatért New York City-be, hogy két további helyet is nyisson az Egyesült Államokban.
Az Ivan Ramen lényegében két könyv egyben: emlékirat és szakácskönyv. Ezeken az oldalakon Ivan elmeséli felemelkedésének történetét – hogyan lett az önfejű ifjúból a Tokyo-i éttermi színtér csillaga. Több mint 40 receptet is megoszt, többek között a címerételének számító Shio Ramen teljes, részletes receptjét, kreatív ötleteket extra ramen alapanyagok használatára és néhányat legnépszerűbb ramen variációja közül. Egyenlő rész elfogulatlansággal, humorral, hálával és tiszteletlenséggel megírva, az Ivan Ramen az egyetlen angol nyelvű könyv, ami betekintést enged a japán ramenkészítés kultusz-szerű világába. Arra ihlet, hogy saját utunk kovácsai legyünk, bepillantást ad a japán kultúrába és átadja a megbecsülés érzését az iránt, ami látszólag egy tál egyszerű tésztába kerül.
Photo: Ten Speed Press
Termékinformációk
Szerző: | Ivan Orkin |
Kiadó: | Ten Speed Press |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2013 |
ISBN: | 9781472911674 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 18.9 x 24.8 x 2.4 cm |
Súly: | 0.87 kg |
Oldalszám: | 224 |
Ár: |
11 490 Ft (10 943 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
CHOCOLAT by Maja Vase

Maja Vase CHOCOLAT című könyve két népszerű, Chocolate Entremets & Chocolate Tarts című e-könyvének fúziója keményfedeles formátumban.
Pierre Hermé’s Vegan Pastry

Alkotásai révén, vágyai és könyvei során Pierre Hermé szeret ott lenni, ahol a legkevésbé számítasz rá. És ez a helyzet ma ezzel az új, növényi alapú cukrászatnak szentelt könyvvel.
Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.
HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2

Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.