Barion Pixel

Japan - A Culinary Travel Diary

by Clémence Leleu and Anna Shoji


« Vissza | Szerzők: Clémence Leleu, Anna Shoji
  2025. szeptember 11. 15:18

Japan - A Culinary Travel Diary

Ez a gasztronómiai utazás Japánon keresztül kulturális érintkezési pontokat és autentikus recepteket ötvöz, hogy bemutassa azokat az ízeket, alapanyagokat és hagyományokat, amelyek felépítik a szigetország lenyűgöző ételkultúráját.


Fedezd fel Japán kulináris életét egy utazás során Tokión, Kansai-n, Kyushu-n, Hokkaido-n és Okinawa-n át – Japán jellegzetes földrajzi régióin, amelyek mindegyike egyedi gasztronómiai identitással rendelkezik.
Minden régió külön fejezetben jelenik meg, amelyet cikkek és ismertetők színesítenek a japán konyhához kapcsolódó témákról, valamint olyan receptekkel, amelyek tükrözik az adott területek egyedi ízeit.

A figyelemfelkeltő kötet, japán stílusban készült, bevonat nélküli művész papíron, borítóval és papír védőborítóval, bővelkedik fényképekben és illusztrációkban egyaránt. Rengeteg információt kínál sokféle témáról – a bento dobozok szimbolikájától Oszaka utcai ételcsodáin és Kyoto Nishiki piacán át a japán édességek ünnepléséig, a dashi mélyreható bemutatásáig és az Ainu nép megismertetéséig.

A kötet 60 receptet tartalmaz, amelyek a japán otthoni főzést a nyugati konyhákhoz igazítják, Európában és az Egyesült Államokban könnyen elérhető alapanyagok felhasználásával.

Tökéletes választás mindazoknak, akik otthon szeretnék kipróbálni a japán konyhát, valamint bárkinek, akit érdekel a japán kultúra.
Ez a kulináris utazási napló Japán konyhájának összetett történetét ünnepli, és azt, hogy miként fonódik össze az ország földrajzával, történelmével és a természet iránti tiszteletével.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Clémence Leleu, Anna Shoji
Kiadó: Prestel
Kategória: Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2025
Forgalmazás kezdete: 2025. szeptember 11.
ISBN: 9783791393001
Nyelv: Angol
Méretek: 22.1 x 30.4 x 2.9 cm
Súly: 1.48 kg
Oldalszám: 304
Ár: 12 990 Ft
(12 371 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

The Beer Brewing Guide

The Beer Brewing Guide

Ez a könyv a végső útmutató egy kis sörfőzde működtetéséhez, szem előtt tartva a mindennapi működés magas színvonalának javítását és fenntartását. A 29 országot és több mint 10 000 sörfőzdét képviselő Európai Sörgyártó Szövetséggel együttműködve írták. 


The Coffee Dictionary

The Coffee Dictionary

A kávé A-tól Z-ig, a termesztéstől és pörköléstől a készítésig és kóstolásig. Egy A-Z-ig terjedő összefoglaló mindenről, amit tudnod kell a kávéról, egy bajnok barista-tól elsőkézből. A kávé népszerűbb, mint valaha – és komplexebb is. 


The Turkish Cookbook

The Turkish Cookbook

A tápláló és egészséges török konyha egyetemes szakácskönyve, Törökország páratlan gasztronómiai hagyományainak első számú szakértőjétől, Musa Dagdeviren-től, akit a Netflix dokumentumfilm-sorozatában, a Chef’s Table-ben is láthattunk.


Szerzők: Musa Dagdeviren

The Turkish Cookbook

The Turkish Cookbook

A tápláló és egészséges török konyha egyetemes szakácskönyve, Törökország páratlan gasztronómiai hagyományainak első számú szakértőjétől, Musa Dagdeviren-től, akit a Netflix dokumentumfilm-sorozatában, a Chef’s Table-ben is láthattunk.


Szerzők: Musa Dagdeviren