Barion Pixel

Japan - A Culinary Travel Diary

by Clémence Leleu and Anna Shoji


« Vissza | Szerzők: Clémence Leleu, Anna Shoji
  2025. szeptember 11. 15:18

Japan - A Culinary Travel Diary

Ez a gasztronómiai utazás Japánon keresztül kulturális érintkezési pontokat és autentikus recepteket ötvöz, hogy bemutassa azokat az ízeket, alapanyagokat és hagyományokat, amelyek felépítik a szigetország lenyűgöző ételkultúráját.


Fedezd fel Japán kulináris életét egy utazás során Tokión, Kansai-n, Kyushu-n, Hokkaido-n és Okinawa-n át – Japán jellegzetes földrajzi régióin, amelyek mindegyike egyedi gasztronómiai identitással rendelkezik.
Minden régió külön fejezetben jelenik meg, amelyet cikkek és ismertetők színesítenek a japán konyhához kapcsolódó témákról, valamint olyan receptekkel, amelyek tükrözik az adott területek egyedi ízeit.

A figyelemfelkeltő kötet, japán stílusban készült, bevonat nélküli művész papíron, borítóval és papír védőborítóval, bővelkedik fényképekben és illusztrációkban egyaránt. Rengeteg információt kínál sokféle témáról – a bento dobozok szimbolikájától Oszaka utcai ételcsodáin és Kyoto Nishiki piacán át a japán édességek ünnepléséig, a dashi mélyreható bemutatásáig és az Ainu nép megismertetéséig.

A kötet 60 receptet tartalmaz, amelyek a japán otthoni főzést a nyugati konyhákhoz igazítják, Európában és az Egyesült Államokban könnyen elérhető alapanyagok felhasználásával.

Tökéletes választás mindazoknak, akik otthon szeretnék kipróbálni a japán konyhát, valamint bárkinek, akit érdekel a japán kultúra.
Ez a kulináris utazási napló Japán konyhájának összetett történetét ünnepli, és azt, hogy miként fonódik össze az ország földrajzával, történelmével és a természet iránti tiszteletével.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Clémence Leleu, Anna Shoji
Kiadó: Prestel
Kategória: Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2025
Forgalmazás kezdete: 2025. szeptember 11.
ISBN: 9783791393001
Nyelv: Angol
Méretek: 22.1 x 30.4 x 2.9 cm
Súly: 1.48 kg
Oldalszám: 304
Ár: 12 990 Ft
(12 371 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Travel Cake by GARUHARU

Travel Cake by GARUHARU

Végül elkészült a GARUHARU MASTER BOOK SOROZAT 4. kiadása, a Travel Cake by Garuharu.


Szerzők: Yun Eunyoung

Padella - The first ever cookbook from the iconic pasta restaurant

Új
Padella - The first ever cookbook from the iconic pasta restaurant

A régóta várt első szakácskönyv a Padella étteremtől – a legendás tésztabártól, amely 2016 óta töretlen népszerűségnek örvend, és amely előtt nap mint nap kígyózó sorok állnak.


Szerzők: Tim Siadatan

Modernist Bread at Home

Modernist Bread at Home

Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?). 


Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.


Szerzők: Yoo Siyeon