Barion Pixel

Lanka Food

Serendipity & Spice


« Vissza | Szerzők: O Tama Carey
  2022. június 17. 16:01

Lanka Food

A Lanka Food egy átfogó útmutató a Srí Lanka-i főzésről az elismert ausztrál séftől O Tama Carey-től


Az Indiai-óceán szélén, közvetlenül India alatt ül egy apró, könnycsepp alakú sziget, amelyet Sri Lankának hívnak – a Lanka szanszkrit jelentése sziget, ami tamilul azt jelenti, hogy „az, ami csillog”. Ez egy ellentmondásokkal teli ország, és Srí Lanka ételeit ugyanilyen nehéz meghatározni. Míg az ételek lassan nemzetközi elismerést nyernek, a Srí Lanka-i konyha alapjai és építőkövei összetettek. Tükrözik azt a sokféle népet, történelmet, ízvilágot és ötletet, amelyek átfedték egymást, hogy egy különálló, de nehezen meghatározható konyhát hozzanak létre.

O Tamát a függőséget okozó, palacsintaszerű Srí Lanka-i tölcsérek iránti szeretete késztette arra, hogy professzionálisan elkezdje főzni a fiatal korából, örökségéből és utazásaiból származó ételeket. A Lanka Foodban a Lanka Filling Station tulajdonosa összehozza tudását olyan receptekkel, amelyek tisztázzák a zöldségben domináns curryt, tölcsért, valamint a Srí Lanka-i ételeket élénkítő fűszerek és curryporok teljes választékát.

A konyhát tovább kontextualizáló esszékkel ez a szakácskönyv útmutató azoknak, akik mélyebben szeretnék megérteni a kultúrát és az ételek központi helyét, és csodálatos kiindulópontként szolgál a főzéshez és a Srí Lanka-i lakomák megosztásához otthoni barátaival és családjával.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: O Tama Carey
Kiadó: Hardie Grant Books
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2022
Forgalmazás kezdete: 2022. június 15.
ISBN: 9781743797259
Nyelv: Angol
Méretek: 20.1 x 25.3 x 3.3 cm
Súly: 1.3 kg
Oldalszám: 240
Ár: 10 990 Ft
(10 467 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Break! by Eric Ortuno

Break! by Eric Ortuno

Sablé, ostyatekercs, leveles tészta, aprósütemény, ropogós, keksz, carquinyolis (katalán keksz), ostya, speculoos keksz, baklava, linzer, cigarellos, grissini: Mi a közös ezekben a különlegességekben? Nos, eltörnek, szuggesztív hangot adnak ki, olyan ropogást, amely finom textúrájukról árulkodik. Ez az angol „break” szó első jelentése.


Szerzők: Eric Ortuño

Grist

Grist

A Grist az egyetlen a gabonákra és hüvelyesekre összpontosító szakácskönyv, amire szüksége van. Abra Berens, az Outstanding Chef - Great Lakes, James Beard elődöntőse és a Ruffage szerzője számtalan receptet és variációt oszt meg, valamint jelentős referenciainformációkat, amelyek segítenek felfedezni a nagyszerű gabonákat és hüvelyeseket. 


The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.


Friuli Food and Wine

Friuli Food and Wine

Látványos felfedezés Olaszország egyedülálló régiójában, amely áthidalja az Alpokat és az Adriai-tengert, és 80 receptet és borpárosítást mutat be egy sommelier mestertől és James Beard-díjas séftől.


Szerzők: Josiah Citrin