Lebanese Baking - More Than 100 Recipes for Sweet and Savory Baked Goods
by Maureen Abood
Maureen Abood átfogó szakácskönyve a libanoni sütemények és péksütemények ínycsiklandó világát ünnepli, hagyományos receptekkel és libanoni–amerikai újításokkal. Élvezd a Baklawa Diamonds, a Triple Chocolate Baklawa vagy akár a Baklawa Cheesecake édes rétegeit.
Kóstold meg a Chocolate Pistachio Knafeh szeleteket, a Zalabia fánkot vagy a Narancsvirág-karamellás pekándiós tekercs különlegességeit. Merülj el a Mokka-kardamom snack torták, a Kurkuma-tea torta vagy a Gránátalma mousse tortában lime mázzal.
A könyvben olyan finomságok is helyet kaptak, mint a Fügés kiflik, a Málna–rózsavizes macaronok, a Fehér csokoládés pisztáciás cookie-k és a mázas Ka’ak omlós kekszek. A sós ételek kedvelői sem maradnak ki: próbáld ki a Kelkáposztás–fetás fatayert, a Muhammara manakeesh-t vagy a Za’atar croissantokat.
Abood megtanít egyszerűsíteni és időt spórolni – hasznos tippeket ad például a baklawa előkészítéséhez, valamint megmutatja, hogyan készíthetsz saj kenyeret (saj bread) dómkemence nélkül. A gyönyörű ételfotók Abood konyhájának melegségét idézik, míg a lépésről lépésre készült képek segítenek eligazodni a bonyolultabb technikákban. A receptek között vegán és diómentes változatok is találhatók, a gyűjteményt pedig egy hasznos szószedet és kiejtési útmutató teszi teljessé.
Maureen Abood:
Második generációs libanoni–amerikai, gasztronómiai oktató, író és receptfejlesztő, aki Michigan államban, Harbor Springsben és East Lansingben él.








Termékinformációk
| Szerzők: | Maureen Abood, Kristen Teig |
| Kiadó: | WW Norton Co |
| Kategória: | Cukrász Chef, Szakácskönyv, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books |
| Kiadás éve: | 2025 |
| Forgalmazás kezdete: | 2025. október 07. |
| ISBN: | 9781682688984 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 20.3 x 25.4 x 2.6 cm |
| Súly: | 1.27 kg |
| Oldalszám: | 304 |
| Ár: |
12 990 Ft (12 371 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
Boragó
A Boragó étterem nemzetközileg elismert sztárséfje, Rodolfo Guzman bepillantást enged a Chilei csúcsgasztronómia világába.
“Nem mindennapi dolog, hogy egy étteremtől leesik az ember álla, de a Boragó könnyedén teljesítette ezt a feladatot” – Financial Times
Bliss on Toast - 75 Simple Recipes
Mi lehet megnyugtatóbb és kielégítőbb a pirítósnál? És ha kiegészíted néhány ügyesen párosított hozzávalóval, teljes étkezés lehet, nem beszélve a tiszta boldogságról.
Mangal II - Stories and Recipes
A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.
Pierre Hermé’s Vegan Pastry
Alkotásai révén, vágyai és könyvei során Pierre Hermé szeret ott lenni, ahol a legkevésbé számítasz rá. És ez a helyzet ma ezzel az új, növényi alapú cukrászatnak szentelt könyvvel.