Barion Pixel

Lune - Croissants All Day, All Night (Special Edition)

A végső útmutató a világ legkedveltebb péksüteményének sütéséhez


« Vissza | Szerzők: Kate Reid
  2022. október 28. 14:52

Lune - Croissants All Day, All Night (Special Edition)

A Lune – Special Edition, a világhírű ausztráliai Croissant pékség debütáló szakácskönyvének különleges, limitált kiadása. A speciális kiadás egy 272 oldalas szakácskönyvből és egy exkluzív, 48 oldalas évfordulós albumból áll, mely a Lune első 10 évét mutatja be. Mindkét keménykötésű kötet holografikus fóliával bevont és lenyűgöző színes fényképeket tartalmaz.


A Lune Croissanterie az egyik legtöbbet emlegetett pékség a világon. Nigella Lawson, Yotam Ottolenghi, René Redzepi és Rachel Khoo dicsérő kritikáitól kezdve, de például a New York Times és a The Guardian által készített interjúkig, a Lune-t 2012-es megnyitása óta a „világ legjobb Croissantjaként” tartják számon.
A vásárlók már a kora óráktól kezdve sorba állnak a háztömb körül, hogy elfogyasszák a LUNE péksüteményeit, de az teszi ezt a könyvet olyan különlegessé, ahogy Kate Reid a croissant-tésztát a klasszikus reggeli alapanyagból a reggelit, ebédet és vacsorát kifinomult élménnyé teszi.
A lépésről-lépésre a croissant tekerés és a formázás technikáival, majd „a nap minden órájában receptekkel”, valamint azzal, hogy mit kell csinálni a maradékkal, és hogyan lehet egy croissant-t különleges alkalommá tenni, ez a végső útmutató a világ legkedveltebb péksüteményéhez.

A szerzőről

Kate Reid nem volt mindig pék – sőt, távolról sem. Az Aerospace Engineering egyetemi tanulmányait követően a Forma-1-es versenyzés iránti életre szóló szenvedélyét követte, és a 2000-es évek közepén a Williams F1-es csapatának aerodinamikusa lett az Egyesült Királyságban.
2008-ban visszatért szülőhazájába, Melbourne-be, hogy megtalálja az új rést – a péksüteményt. Miután Melbourne kávézóiban és pékségeiben, majd Párizsban dolgozott, tudta, hogy valami örök népszerűséget szeretne alkotni, és tudását új szintre emelni, így megszületett Lune Croissanterie.
A Lune 2012-es megnyitása óta kultikus, globális követőkre tett szert, hírességek híveivel és 258 ezer Instagram-követőjével. Az egyszemélyes show-ból egy öt telephelyes pékség lett, ahol hajnaltól sorban állnak, ahol Kate és 120 fős csapata rendszeresen változó recepteket dolgozz ki az elvihető reggelitől a croissant menükön keresztül.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Kate Reid
Kiadó: Hardie Grant Books
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Nyelv - Angol / English Books, Album / Album
Kiadás éve: 2022
Forgalmazás kezdete: 2022. november 02.
ISBN: 9781784886226
Nyelv: Angol
Méretek: 21 x 28 x 5 cm
Súly: 2.54 kg
Oldalszám: 304
Ár: 26 990 Ft
(25 705 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Vadak és Halak

Vadak és Halak

A Vadak és halak hiánypótló kiadvány a magyar gasztronómia palettáján. Több, mint szakácskönyv; a receptúrák közlésén túl az is célja, hogy bemutassa a magyar vadak gasztronómiában betöltött szerepét. 


Fish Butchery

Fish Butchery

A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében. 


Szerzők: Josh Niland

The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash

A New Way to Bake

A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.


Szerzők: Philip Khoury