Prisma
Frank Haasnoot
’Mindig azt mondom magamnak, hogy nyitott, körültekintő és játékos legyek’
Az ismert és neves holland, világbajnok cukrász, Frank Haasnoot ebben a szellemiségben dolgozik a cukrász szakmában fiatalkora óta, szakadatlanul, közel negyed évszázada. És ilyen gondolatisággal vitte véghez csillogó karrierének egyik legizgalmasabb projektjét, ennek a könyvek a megvalósítását.
Haasnoot egyike a kiválasztottaknak, egyike azoknak, akik elérték, hogy amikor megpillantják egy alkotását, azonnal tudják, hogy saját keze munkája, vagy csak egy utánzójáé. Stílusa tehetségéből és képzeletéből épül fel, azzal a nemes szándékkal, hogy olyat tervezzen, amit még senki nem csinált előtte, kezeivel és a rendelkezésére álló eszközeivel. Mialatt áttekintette az elmúlt évei termékeny munkáját, Haasnoot ráébredt, hogy a színek világa jelen van majdnem minden alkotásában. És megkérdezte önmagát: miért ne használja ezt könyve vezérfonalául?
A következő lépés azoknak a színeknek a meghatározása volt, amik palettájának részei lesznek, és hogyan kombinálja ezeket az ízekkel. 6 szín, 6 fejezet. A fehér az egyensúly, az elegancia, a könnyedség. A sárga az ötletek és a spontaneitás színe. A piros képviseli azt a szenvedélyt, ami egy cukrász szakmájához elengedhetetlen. A zöld a természet és a frissesség. A lila a varázslat, a képzelet, az ihlet és a kreativitás. És végül a fekete, józansága és nemessége miatt.
Ezután címet kellett találni. A ’Rainbow’ (szivárvány) és a ’Colourful’ (színpompás) hamar el lettek vetve, túl gyerekesen hangzottak. És felbukkant a ’prisma’ szó, egy kifejezés, ami a spanyol és a holland nyelv is használ, és egy olyan tárgyat jelent, ami képes megtörni, visszatükrözni és szétbontani a fényt a szivárvány színeire. ’Erőteljes szó és a tény, hogy mindegyik színt magában foglalja, helyes választásnak tűnt.’ – mesél az író a könyv címéről.
A megkapó logót, a fejezetek színeivel tervezték meg. Ki kell mondani, hogy Haasnoot felelősségteljesen bánik a színekkel, eleganciával és jó ízléssel, anélkül, hogy harsány vagy indokolatlan lenne és felesleges túlzásokba esne. Prizmáján keresztül, Frank Haasnoot bemutatja legikonikusabb alkotásait és olyanokat, amik eddig sehol nem jelentek meg, frissek, szuggesztívek és tele vannak élettel. Ez a könyv egy Alkotó munkája, nagy A-betűvel, amiben megmutatja cukrászata szépségét, megosztja receptjeit, technikáit és erőforrásait. Azt vallja, ha valami nem a terv szerint megy, nem probléma
’Ha valami véletlen történik, nézd meg, hogy fordíthatod a javadra.’







Termékinformációk
| Szerző: | Frank Haasnoot |
| Kiadó: | Vilbo Editores |
| Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Csokoládé / Chocolate |
| Kiadás éve: | 2019 |
| ISBN: | 9788494632389 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 23.5 x 28 x 3 cm |
| Súly: | 2.4 kg |
| Oldalszám: | 332 |
| Ár: |
31 890 Ft (30 371 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
Fine Chocolates Gold
A most megjelent kiadvány egy teljes és átfogó technológia ismertető a csokoládéról, a bonbon készítésről, a nemzetközi viszonylatban is Best-Seller-nek számító Fine Chocolates 1,2,3 és 4, egy kötetben való összefoglalása. A könyv szerzője Jean Perre Wybaw a világ egyik legelismertebb csokoládékészítője, bonbon szakértője, aki több tucat kiváló, eredeti recepttel és profi tippel örvendezteti meg olvasóját.
Cuba
Íme, a legújabb kötet a Phaidon nemzetközi konyhákat bemutató bestseller-sorozatából: a Cuba: The Cookbook a Mexico: The Cookbook-kal és a Peru: The Cookbook-kal karöltve fedezi fel Latin-amerika nagy kulináris hagyományait.
HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2
Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.
Complete Asian Cookbook - New, updated edition
Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.