Barion Pixel

Prisma

Frank Haasnoot


« Vissza | Szerzők: Frank Haasnoot
  2019. január 05. 11:36

Prisma

’Mindig azt mondom magamnak, hogy nyitott, körültekintő és játékos legyek’
Az ismert és neves holland, világbajnok cukrász, Frank Haasnoot ebben a szellemiségben dolgozik a cukrász szakmában fiatalkora óta, szakadatlanul, közel negyed évszázada. És ilyen gondolatisággal vitte véghez csillogó karrierének egyik legizgalmasabb projektjét, ennek a könyvek a megvalósítását.


Haasnoot egyike a kiválasztottaknak, egyike azoknak, akik elérték, hogy amikor megpillantják egy alkotását, azonnal tudják, hogy saját keze munkája, vagy csak egy utánzójáé. Stílusa tehetségéből és képzeletéből épül fel, azzal a nemes szándékkal, hogy olyat tervezzen, amit még senki nem csinált előtte, kezeivel és a rendelkezésére álló eszközeivel. Mialatt áttekintette az elmúlt évei termékeny munkáját, Haasnoot ráébredt, hogy a színek világa jelen van majdnem minden alkotásában. És megkérdezte önmagát: miért ne használja ezt könyve vezérfonalául?

A következő lépés azoknak a színeknek a meghatározása volt, amik palettájának részei lesznek, és hogyan kombinálja ezeket az ízekkel.  6 szín, 6 fejezet. A fehér az egyensúly, az elegancia, a könnyedség. A sárga az ötletek és a spontaneitás színe. A piros képviseli azt a szenvedélyt, ami egy cukrász szakmájához elengedhetetlen. A zöld a természet és a frissesség. A lila a varázslat, a képzelet, az ihlet és a kreativitás. És végül a fekete, józansága és nemessége miatt.

Ezután címet kellett találni. A ’Rainbow’ (szivárvány) és a ’Colourful’ (színpompás) hamar el lettek vetve, túl gyerekesen hangzottak. És felbukkant a ’prisma’ szó, egy kifejezés, ami a spanyol és a holland nyelv is használ, és egy olyan tárgyat jelent, ami képes megtörni, visszatükrözni és szétbontani a fényt a szivárvány színeire. ’Erőteljes szó és a tény, hogy mindegyik színt magában foglalja, helyes választásnak tűnt.’ – mesél az író a könyv címéről.

A megkapó logót, a fejezetek színeivel tervezték meg. Ki kell mondani, hogy Haasnoot felelősségteljesen bánik a színekkel, eleganciával és jó ízléssel, anélkül, hogy harsány vagy indokolatlan lenne és felesleges túlzásokba esne. Prizmáján keresztül, Frank Haasnoot bemutatja legikonikusabb alkotásait és olyanokat, amik eddig sehol nem jelentek meg, frissek, szuggesztívek és tele vannak élettel. Ez a könyv egy Alkotó munkája, nagy A-betűvel, amiben megmutatja cukrászata szépségét, megosztja receptjeit, technikáit és erőforrásait. Azt vallja, ha valami nem a terv szerint megy, nem probléma

’Ha valami véletlen történik, nézd meg, hogy fordíthatod a javadra.’

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Frank Haasnoot
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Csokoládé / Chocolate
Kiadás éve: 2019
ISBN: 9788494632389
Nyelv: Angol
Méretek: 23.5 x 28 x 3 cm
Súly: 2.4 kg
Oldalszám: 332
Ár: 31 890 Ft
(30 371 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

My Culinary Ikigai

My Culinary Ikigai

Meghívás a Schloss Elmau csillagos konyhájába. Aki valaha is élvezte Christoph Rainer konyhaművészetét a Luce D'Oro ínyenc étteremben, az nem fogja egyhamar elfelejteni ezt a kulináris élményt. 


My Culinary Ikigai

My Culinary Ikigai

Meghívás a Schloss Elmau csillagos konyhájába. Aki valaha is élvezte Christoph Rainer konyhaművészetét a Luce D'Oro ínyenc étteremben, az nem fogja egyhamar elfelejteni ezt a kulináris élményt. 


Mangal II - Stories and Recipes

Mangal II - Stories and Recipes

A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.


Sunny Days, Taco Nights - A Cookbook by Enrique Olvera

Új
Sunny Days, Taco Nights - A Cookbook by Enrique Olvera

A neves mexikói séf, Enrique Olvera bemutatja a taco elkészítésének és élvezetének tökéletes bennfentes útmutatóját.