MÁS, Artisan toppings and marble decoration for the ice cream

Artisan toppings and marble decoration for the ice cream


« Vissza | Szerzők: Mario Masiá
  2019. március 30. 10:51

MÁS, Artisan toppings and marble decoration for the ice cream

Mario Masiá fagylaltkészítő mester debütáló könyve. A Más egy olyan kiadvány, ami újra alkotni szándékozik a fagylaltok feltéteit egy kisüzemi, kreatív szemszögből. A feltét, mint a jégkrém vitathatatlan szövetségese, nem csak kelendővé teszi a terméket, hanem egy összetettebb és vonzóbb ízélményt is kínál. A könyv tökéletes fagypont alatti ízpárosítások körülbelül 100 receptjét mutatja be, egészen különféle feltétekkel, fagylaltok és kézműves sorbet-k széles skálájával. 


Olyan kombinációkat ismerhetünk meg, amik a sokoldalúság tökéletes példái és a kiegészítőkkel való párosítás lehetőségét hordozzák magukban, amik sokkal lényegibb szerepre hivatottak a fagylalt világában.

A MÁS számtalan, a fagylalt és a feltét közötti szövetség kiindulópontja, azzal a kikötéssel, hogy van közös nevezőjük, felhasználásuknak kritériumokat szabnak és alkalmazásuk körülményeit előzetesen tanulmányozták. A kiadvány 4 fő fejezetre oszlik: Szilárd csokoládé (stracciatella) és Comtessa, a gyümölcs és a benne rejlő lehetőségek (a klasszikus Tutti-Fruttitól a nitrogénig), Márványozás és végül a Darabkák. Olyan általános cukrászelemekkel találkozhatunk, mint a ganache és a gianduja, kortárs zselésítőanyagokkal, liofilizált gyümölcsökkel, cseppfolyós nitrogénnal, megszokott műhelyeszközökkel, mint a szilikonformák, sütőlemezek, polietilén keretek, amik mindegyike a fagylaltkészítés új útjának építésében játszik szerepet.

Mario Masiá a 2011-es spanyol fagylaltbajnokság nyertese és annak a spanyol csapatnak a kapitánya, ami második helyen végzett a 2016-os Ice Cream World Cupon. A Masiá Heladeros Artesanos (Masiá Kézműves Fagylaltozók) vezetője, aminek 1963-ig visszanyúló története van és 5 üzlettel rendelkezik Sant Vicent del Raspeig-ben, Alicante-ban.

Photo: Vilbo

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Mario Masiá
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Technológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Fagylalt / Ice Cream / Gelato, Nyelv - Angol-Spanyol / English-Spanish Books
Kiadás éve: 2019
ISBN: 9788494632396
Nyelv: Angol-Spanyol
Méretek: 21 x 27 x 1.5 cm
Súly: 1.1 kg
Oldalszám: 182
Ár: 14 990 Ft

The Turkish Cookbook

The Turkish Cookbook

A tápláló és egészséges török konyha egyetemes szakácskönyve, Törökország páratlan gasztronómiai hagyományainak első számú szakértőjétől, Musa Dagdeviren-től, akit a Netflix dokumentumfilm-sorozatában, a Chef’s Table-ben is láthattunk.


Szerzők: Musa Dagdeviren

Breakfast: The Cookbook

Breakfast: The Cookbook

Induljon a napja a világ legeredetibb reggelijeinek meghatározó gyűjteményével.


The Bacon Bible

The Bacon Bible

A bacon Peter Sherman sarkcsillaga. 2014-ben nyitotta meg a BarBacon-t, egy bacon tematikájú gastropubot New York Cityben, ami pillanatok alatt gazdasági és közönségsiker lett, és Sherman a világ bacon-gurujává is vált sokak szemében.


Szerzők: Peter Sherman

Frozen Desserts - Francisco J. Migoya

Frozen Desserts - Francisco J. Migoya

Lényeges és átfogó ismeretekkel rendelkező cukrászkönyv a „fagyos” desszertek készítésének területén. A kiadvány biztosítja az összes alapvető szakmai és technológiai információkat, modern igényeket.