Barion Pixel

Manresa

An Edible Reflection


« Vissza | Szerzők: David Kinch
  2013. november 25. 13:20

Manresa

Manresa, egy régóta várt szakácskönyv, a San Francisco-i öböl sztárséfjének „DavidKinch” a szakácskönyve. A Chef forradalmasította a régió éttermi kultúráját, és bevezette a „Farm to-Table” kifejezést, melynek lényege, hogy a közvetlen közelben található farmon termesztett minőségi, lehetőleg bió alapanyagokat használja, továbbá előnyben részesíti a térség „Észak-Kalifornia” tengerpartja által szolgáltatott tengeri élővilágot.
 


Az étterem 2002-es megnyitása óta Los Gatos egyik legjobb éttermévé nőtte ki magát, 2 Michelin csillagos és számos, a régió által kapott kitüntetéssel rendelkezik. A kiadványban szereplő receptek, az étterem gondolatébresztő, emblematikus /Signature Dish/ ételei, melyek közel 13 év alatt születtek meg, és folyamatosan csiszolódtak. A szerző stílusára jellemző a szokatlan ízpárosítás, a hagyományos és modern technikák együttes használata, alapanyag maximalizmus. A csodásan fényképezett szakácskönyvet kitűnő élmény lapozni, szinte életre kel minden étel, és a szerző által sokat emlegetett természet, melyből folyamatosan inspirációt gyűjt.

Love Apple Farms

Az étterem által felhasznált  zöldségeket és gyümölcsöket kizárólag  Cynthia Sandberg által működtetett Love Apple farm biztosítja, mely a közeli Santa Cruz-hegység lábánál található. A farm eredetileg a nemes és sok fajta, minőségi paradicsom választékáról vált ismertté. Cynthia Sandberg tulajdonos bió és ökológiai elvek alapján gazdálkodik. A farm tizenöt percre található az étteremtől, mely szorosan, több szezonnal előre együttműködik az étteremmel, a könnyebb termeszthetőség, kezelhetőség és zökkenőmentes alapanyag felhasználhatóság érdekében. Az étteremben fel nem használt zöldség-gyümölcs maradékot, szerves komposztként visszaszolgáltatják a farm részére, ezáltal biztosítják az örök körforgást.

A Chef nem mindennapi filozófiájának, természetszeretetének, szakmaiságának, kitartásának köszönhetően, az étterem az 52-ik helyen található a San Pellegrino World Best Restaurants 2013-as listáján.



Kapcsolódó videók







Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: David Kinch
Kiadó: Ten Speed Press
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2013
ISBN: 9781607743972
Nyelv: Angol
Méretek: 25.2 x 29 x 4.3 cm
Súly: 2.27 kg
Oldalszám: 336
Ár: 18 990 Ft
(18 086 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Manu / Signed Edition

Manu / Signed Edition

Latin-Amerika legjobb női séfjének (2022) és az ő névadó Curitibai éttermének története, inspirációja és receptjei.


Signature

Signature

A l’École Bellouet tehetséges cukrász professzora, Johan Martin 350 ínyenc oldalon át buzdít arra, hogy felfedezzük a nagy cukrászmesterek titkait. 


Szerzők: Johan Martin

HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2

HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2

Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.


Szerzők: Eric Kim

The Bean Book - 100 Recipes for Cooking with All Kinds of Beans, from the Rancho Gordo Kitchen

The Bean Book - 100 Recipes for Cooking with All Kinds of Beans, from the Rancho Gordo Kitchen

A NEW YORK TIMES BESTSELLERE • A nagyra értékelt Rancho Gordo babvállalat alapítójától származó, 50 babfajtát bemutató hiteles útmutató, amely 100 klasszikus és modern recept segítségével vezeti be az olvasót a babfőzés világába.