Barion Pixel

Mastering Stocks and Broths

A Comprehensive Culinary Approach Using Traditional Techniques and No-Waste Methods


« Vissza | Szerzők: Rachael Mamane
  2020. június 17. 11:02

Mastering Stocks and Broths

Az alaplevek és levesek a jó konyha alapkövei, a használatukról szóló információ azonban mégis a szakácskönyvek bevezetőibe és függelékeibe vannak száműzve. Eddig nem létezett az alaplevekről írt átfogó kulináris kalauz, mint olyan, az itt-ott megjelent töredékeket leszámítva. 


Nehéz elhinni, hiszen a legtöbb szenvedélyes otthon főző és hivatásos szakács is tudja, hogy az alaplevek és levesek – önmagukban is és egy recept részeként is – egy közepesen ízes ételt is mesterművé varázsolnak.

A Mastering Stocks and Broths az a teljeskörű útmutató, amire a szenvedélyes otthonfőzők és innovatív séfek vártak.
Rachael Mamane, autodidakta szakács és a Brooklyn Bouillon nevű alaplékészítő cég tulajdonosa M.F.K Fisher-re, Patience Gray-re és Julia Childra emlékeztet. Kulináris utazásra visz minket az alaplevek mögötti tudományba, a jól megalkotott csontlevesek titkaiba, több mint 100 komplex és egyedi recepten át, amik fő alkotóelemei levesek és alaplevek.

A Mastering Stocks and Broths-ban kulináris történetüket is megismerhetjük a klasszikus francia technikák alapján és a világ más kultúráinak lencséin keresztül. Az olvasók megtanulják a minőségi alapanyagok kiválasztásának fontosságát, a levesek gyakorlati és élettani hatásait és részletes módszertant megalkotásukhoz, tárolásukhoz és felhasználásukhoz.
A receptek különleges hangsúlyt fektetnek a zero-waste értékrendre, az elhasznált csontokból, zöldségmaradékokból és állati zsírokból hasznos háztartási termékek készülnek. Az olvasók bizalommal fordulhatnak ehhez a könyvhöz, amikor tanácstalanok, mit kezdjenek a boltban vett grillcsirke csontjaival és meg akarják tanulni, hogyan használják a zöldségek minden centijét.

Talán a legfontosabb figyelemben tartani: a jó alapléhez idő kell. Ez az élvezet része – az alaplékészítés meditatív és jelentőségteljes, ha engedi magát elmerülni a folyamatban. Egy alaplé felépítése gyakran a háttérben zajlik – egy illat, ami bejárja a teret, egy gyengéd melegség, ami a konyhából árad. Az olvasókat meg fogja ihletni Mamane valóban lassú konyhai megközelítése és az ételek iránti pezsgő szeretete.

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Rachael Mamane
Kiadó: Chelsea Green Publishing
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9781603586566
Nyelv: Angol
Méretek: 17.8 x 22.9 x 3.3 cm
Súly: 0.91 kg
Oldalszám: 400
Ár: 11 990 Ft
(11 419 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

KitchenAid - The Cookbook

KitchenAid - The Cookbook

KitchenAid Food Processor egy általános konyhai aprító / ezermester. Ennek a nagy múltú konyhai eszköz használatához nyújt segítséget Veerle De Pooter szakácskönyve. 


The Cocktail Cabinet

The Cocktail Cabinet

A THE COCKTAIL CABINET-ben Zoe Burgess ízszakértő demisztifikálja a koktélokat, elmagyarázza és feltárja a szerkezeteket, az ízprofilokat és az alkalmazott technikákat.


Szerzők: Zoe Burgess

The Art & Craft of Coffee Cocktails

The Art & Craft of Coffee Cocktails

Merüljön el az élet nyújtotta két legnagyobb élvezetben – a kávé és az alkohol világában – ezzel a tökéletes kávékoktélok keverésével foglalkozó összefogó kalauzzal. A világklasszis bartender Jason Clark a bárpult mögül oktat, megihlet, lelkesít a kávéalapú koktélok mesterkurzusán.


Szerzők: Jason Clark

The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.