Barion Pixel

Mastering Stocks and Broths

A Comprehensive Culinary Approach Using Traditional Techniques and No-Waste Methods


« Vissza | Szerzők: Rachael Mamane
  2020. június 17. 11:02

Mastering Stocks and Broths

Az alaplevek és levesek a jó konyha alapkövei, a használatukról szóló információ azonban mégis a szakácskönyvek bevezetőibe és függelékeibe vannak száműzve. Eddig nem létezett az alaplevekről írt átfogó kulináris kalauz, mint olyan, az itt-ott megjelent töredékeket leszámítva. 


Nehéz elhinni, hiszen a legtöbb szenvedélyes otthon főző és hivatásos szakács is tudja, hogy az alaplevek és levesek – önmagukban is és egy recept részeként is – egy közepesen ízes ételt is mesterművé varázsolnak.

A Mastering Stocks and Broths az a teljeskörű útmutató, amire a szenvedélyes otthonfőzők és innovatív séfek vártak.
Rachael Mamane, autodidakta szakács és a Brooklyn Bouillon nevű alaplékészítő cég tulajdonosa M.F.K Fisher-re, Patience Gray-re és Julia Childra emlékeztet. Kulináris utazásra visz minket az alaplevek mögötti tudományba, a jól megalkotott csontlevesek titkaiba, több mint 100 komplex és egyedi recepten át, amik fő alkotóelemei levesek és alaplevek.

A Mastering Stocks and Broths-ban kulináris történetüket is megismerhetjük a klasszikus francia technikák alapján és a világ más kultúráinak lencséin keresztül. Az olvasók megtanulják a minőségi alapanyagok kiválasztásának fontosságát, a levesek gyakorlati és élettani hatásait és részletes módszertant megalkotásukhoz, tárolásukhoz és felhasználásukhoz.
A receptek különleges hangsúlyt fektetnek a zero-waste értékrendre, az elhasznált csontokból, zöldségmaradékokból és állati zsírokból hasznos háztartási termékek készülnek. Az olvasók bizalommal fordulhatnak ehhez a könyvhöz, amikor tanácstalanok, mit kezdjenek a boltban vett grillcsirke csontjaival és meg akarják tanulni, hogyan használják a zöldségek minden centijét.

Talán a legfontosabb figyelemben tartani: a jó alapléhez idő kell. Ez az élvezet része – az alaplékészítés meditatív és jelentőségteljes, ha engedi magát elmerülni a folyamatban. Egy alaplé felépítése gyakran a háttérben zajlik – egy illat, ami bejárja a teret, egy gyengéd melegség, ami a konyhából árad. Az olvasókat meg fogja ihletni Mamane valóban lassú konyhai megközelítése és az ételek iránti pezsgő szeretete.

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Rachael Mamane
Kiadó: Chelsea Green Publishing
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9781603586566
Nyelv: Angol
Méretek: 17.8 x 22.9 x 3.3 cm
Súly: 0.91 kg
Oldalszám: 400
Ár: 11 990 Ft
(11 419 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

The Chocolatier's Shop

The Chocolatier's Shop

Ha Ön igazi csokoládészakértő, akkor a The Chocolatier’s Shop az Ön professzionális bibliája. Ebben a könyvben választ talál minden kérdésre, amellyel elindíthatja vagy bővítheti csokoládéboltját: Hogyan építsem fel, vagy bővítsem tovább a márkám? 


Szerzők: Callebaut Chefs

Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.


Szerzők: Yoo Siyeon

Mangal II - Stories and Recipes

Mangal II - Stories and Recipes

A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.


Modernist Bread at Home

Modernist Bread at Home

Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?).