Mastering Stocks and Broths

A Comprehensive Culinary Approach Using Traditional Techniques and No-Waste Methods


« Vissza | Szerzők: Rachael Mamane
  2020. június 17. 11:02

Mastering Stocks and Broths

Az alaplevek és levesek a jó konyha alapkövei, a használatukról szóló információ azonban mégis a szakácskönyvek bevezetőibe és függelékeibe vannak száműzve. Eddig nem létezett az alaplevekről írt átfogó kulináris kalauz, mint olyan, az itt-ott megjelent töredékeket leszámítva. 


Nehéz elhinni, hiszen a legtöbb szenvedélyes otthon főző és hivatásos szakács is tudja, hogy az alaplevek és levesek – önmagukban is és egy recept részeként is – egy közepesen ízes ételt is mesterművé varázsolnak.

A Mastering Stocks and Broths az a teljeskörű útmutató, amire a szenvedélyes otthonfőzők és innovatív séfek vártak.
Rachael Mamane, autodidakta szakács és a Brooklyn Bouillon nevű alaplékészítő cég tulajdonosa M.F.K Fisher-re, Patience Gray-re és Julia Childra emlékeztet. Kulináris utazásra visz minket az alaplevek mögötti tudományba, a jól megalkotott csontlevesek titkaiba, több mint 100 komplex és egyedi recepten át, amik fő alkotóelemei levesek és alaplevek.

A Mastering Stocks and Broths-ban kulináris történetüket is megismerhetjük a klasszikus francia technikák alapján és a világ más kultúráinak lencséin keresztül. Az olvasók megtanulják a minőségi alapanyagok kiválasztásának fontosságát, a levesek gyakorlati és élettani hatásait és részletes módszertant megalkotásukhoz, tárolásukhoz és felhasználásukhoz.
A receptek különleges hangsúlyt fektetnek a zero-waste értékrendre, az elhasznált csontokból, zöldségmaradékokból és állati zsírokból hasznos háztartási termékek készülnek. Az olvasók bizalommal fordulhatnak ehhez a könyvhöz, amikor tanácstalanok, mit kezdjenek a boltban vett grillcsirke csontjaival és meg akarják tanulni, hogyan használják a zöldségek minden centijét.

Talán a legfontosabb figyelemben tartani: a jó alapléhez idő kell. Ez az élvezet része – az alaplékészítés meditatív és jelentőségteljes, ha engedi magát elmerülni a folyamatban. Egy alaplé felépítése gyakran a háttérben zajlik – egy illat, ami bejárja a teret, egy gyengéd melegség, ami a konyhából árad. Az olvasókat meg fogja ihletni Mamane valóban lassú konyhai megközelítése és az ételek iránti pezsgő szeretete.

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Rachael Mamane
Kiadó: Chelsea Green Publishing
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Technológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9781603586566
Nyelv: Angol
Méretek: 17.8 x 22.9 x 3.3 cm
Súly: 0.91 kg
Oldalszám: 400
Ár: 10 190 Ft