Mediterranean - Andreu Genestra
Mediterranean Revolution * Michelin

Mediterrán alkotások és a legkifinomultabb jelenlegi kulináris technikák. Több mint 50 alkotás, amelyek bejárják a Földközi-tengert egy 272 oldalas könyvben.
Andreu Genestra pályafutását egy napos, tengerparti hotel konyhájában kezdte, edényeket mosogatva, mindössze 15 évesen. 16 évesen kezdett tanulni a Baleár-szigeteki vendéglátó iskolájában. Tanulmányai befejezése után Mallorca különböző 5 csillagos szállodáinak konyhájában kezdett dolgozni. 19 évesen Barcelonába utazott és a Hotel Condes de Barcelona-ban, dolgozott egy évig. Visszatért a szigetre, és Marc Fosh séf irányítása alatt a Read's Hotelben folyatta inas éveit. Itt tanulta meg a főzés alapjait. A Read’s-től Son Brullhoz ment, ahol elsajátította a válogatott mallorcai konyha vízióját.
Mindig is Baszkföld volt az álma, és 21 évesen színpadra lépett a Mugaritzban és Juan Mari Arzak éttermében, azon a két helyen, amelyek nagyban befolyásolták karrierjét.
Barcelonában az Espai & Sucre étterem kreativitást hozott neki a desszertek világában, az egyik kedvenc tanárától, Jean Louis Neicheltől tanult. 2008-ban Ferran Adrià elBullijánál landolt. Két évig dolgozott a katalán séf megbízásából. Első beosztását főszakácsként egy emblematikus szállodában, a the Formentor-ban kapta meg. Genestra 3 szezonon keresztül vezette éttermét, az El Pi-t.
Andreu számára a gasztronómia nem ismer határokat, Londonban, Stockholmban, Brazíliában, Moszkvában, Párizsban, Miamiban és Kuvaitban is főzött az ország királyi családjának.
Miután visszatért a sivatagból, rájött, hogy itt az ideje, hogy új szakaszt kezdjen életében, és gyökeret verjen hazájában, Mallorcán. 2011 áprilisában magabiztos nemzetközi tapasztalatával úgy dönt, hogy saját éttermet nyit, és megnyitja az „Andreu Genestra”-t a Capdepera-i Predi Son Jaumell Hotel Ruralban. A jutalom 3 évet váratót magára és a kemény munka és áldozat után jött meg: a Michelin kalauz egy csillaggal, a „Repsol” éttermi kalauz pedig két Nappal jutalmazta az éttermet. A projektek folytatódnak, és 2014-ben nyitott egy bisztró éttermet Palmában.
Az Aromata klasszikus technikával kínál gasztronómiát egy régi, impozáns, 17. századi udvarban.
A Michelin kalauz 2018 óta Bib Gourmanddal, a „Repsol” kalauz pedig „Nappal” ismeri el.
2018 óta a Pálmai Hotel Es Princep gasztronómiai projektjeinek irányítója is egyben.
Photo: Mikel Ponce
Termékinformációk
Szerző: | Andreu Genestra |
Kiadó: | Montagud Editores |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Nyelv - Angol-Spanyol / English-Spanish Books |
Kiadás éve: | 2022 |
Forgalmazás kezdete: | 2022. június 14. |
ISBN: | 9788472121911 |
Nyelv: | Angol-Spanyol |
Méretek: | 24 x 32 x 3 cm |
Súly: | 2.08 kg |
Oldalszám: | 336 |
Ár: |
25 990 Ft (24 752 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
The Silver Spoon - Recipes for Babies

Teljeskörű kalauz ahhoz, hogyan főzzünk kisbabáinknak és gyermekeinknek, átadva a jó ételek élethosszig tartó szeretetét – olasz módra!
PastryClass Book

12 világhírű séf: Ramon Morató, Cédric Grolet, Jordi Roca, Frank Haasnoot, Pierre Hermé, Toni Rodríguez, Johan Martin, Christophe Adam, Thomas Haas, Ksenia Penkina és Mankoo Sisters.
PastryClass Book

12 világhírű séf: Ramon Morató, Cédric Grolet, Jordi Roca, Frank Haasnoot, Pierre Hermé, Toni Rodríguez, Johan Martin, Christophe Adam, Thomas Haas, Ksenia Penkina és Mankoo Sisters.
Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.