Barion Pixel

Mediterranean - Andreu Genestra

Mediterranean Revolution * Michelin


« Vissza | Szerzők: Andreu Genestra
  2022. június 17. 11:08

Mediterranean - Andreu Genestra

Mediterrán alkotások és a legkifinomultabb jelenlegi kulináris technikák. Több mint 50 alkotás, amelyek bejárják a Földközi-tengert egy 272 oldalas könyvben.

 


Andreu Genestra pályafutását egy napos, tengerparti hotel konyhájában kezdte, edényeket mosogatva, mindössze 15 évesen. 16 évesen kezdett tanulni a Baleár-szigeteki vendéglátó iskolájában. Tanulmányai befejezése után Mallorca különböző 5 csillagos szállodáinak konyhájában kezdett dolgozni. 19 évesen Barcelonába utazott és a Hotel Condes de Barcelona-ban, dolgozott egy évig. Visszatért a szigetre, és Marc Fosh séf irányítása alatt a Read's Hotelben folyatta inas éveit. Itt tanulta meg a főzés alapjait. A Read’s-től Son Brullhoz ment, ahol elsajátította a válogatott mallorcai konyha vízióját.

Mindig is Baszkföld volt az álma, és 21 évesen színpadra lépett a Mugaritzban és Juan Mari Arzak éttermében, azon a két helyen, amelyek nagyban befolyásolták karrierjét.

Barcelonában az Espai & Sucre étterem kreativitást hozott neki a desszertek világában, az egyik kedvenc tanárától, Jean Louis Neicheltől tanult. 2008-ban Ferran Adrià elBullijánál landolt. Két évig dolgozott a katalán séf megbízásából. Első beosztását főszakácsként egy emblematikus szállodában, a the Formentor-ban kapta meg. Genestra 3 szezonon keresztül vezette éttermét, az El Pi-t.
Andreu számára a gasztronómia nem ismer határokat, Londonban, Stockholmban, Brazíliában, Moszkvában, Párizsban, Miamiban és Kuvaitban is főzött az ország királyi családjának.

Miután visszatért a sivatagból, rájött, hogy itt az ideje, hogy új szakaszt kezdjen életében, és gyökeret verjen hazájában, Mallorcán. 2011 áprilisában magabiztos nemzetközi tapasztalatával úgy dönt, hogy saját éttermet nyit, és megnyitja az „Andreu Genestra”-t a Capdepera-i Predi Son Jaumell Hotel Ruralban. A jutalom 3 évet váratót magára és a kemény munka és áldozat után jött meg: a Michelin kalauz egy csillaggal, a „Repsol” éttermi kalauz pedig két Nappal jutalmazta az éttermet. A projektek folytatódnak, és 2014-ben nyitott egy bisztró éttermet Palmában.
Az Aromata klasszikus technikával kínál gasztronómiát egy régi, impozáns, 17. századi udvarban.
A Michelin kalauz 2018 óta Bib Gourmanddal, a „Repsol” kalauz pedig „Nappal” ismeri el.
2018 óta a Pálmai Hotel Es Princep gasztronómiai projektjeinek irányítója is egyben.
 

Photo: Mikel Ponce

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Andreu Genestra
Kiadó: Montagud Editores
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Nyelv - Angol-Spanyol / English-Spanish Books
Kiadás éve: 2022
Forgalmazás kezdete: 2022. június 14.
ISBN: 9788472121911
Nyelv: Angol-Spanyol
Méretek: 24 x 32 x 3 cm
Súly: 2.08 kg
Oldalszám: 336
Ár: 25 990 Ft
(24 752 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

The Champagne Guide Edition VII

The Champagne Guide Edition VII

A Champagne Guide Edition VII, a végső útmutató mindenhez, amit tudni kell a pezsgő termesztéséről és elkészítéséről, betekintést nyerhet a legjobb termelők kulisszái mögé és a legjobb vételeket minden ár fekvésben, mindezt egy üveg pezsgő áráért!


Szerzők: Tyson Stelzer

The Hand & Flowers Cookbook

The Hand & Flowers Cookbook

Tom Kerridge 2 Michelin-csillagos pubjának régóta várt szakácskönyve.


Szerzők: Tom Kerridge

Rosé - Understanding the Pink Wine Revolution

Rosé - Understanding the Pink Wine Revolution

Az elmúlt huszonöt évben a rozé borok értékesítése hatalmas fellendülést mutatott. Különösen a fiatalabb fogyasztok körében népszerű, reflektorfénybe kerülése a rózsaszín divat divatjának része.


JAN - Laboratory of love

JAN - Laboratory of love

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.