Barion Pixel

Mediterranean - Andreu Genestra

Mediterranean Revolution * Michelin


« Vissza | Szerzők: Andreu Genestra
  2022. június 17. 11:08

Mediterranean - Andreu Genestra

Mediterrán alkotások és a legkifinomultabb jelenlegi kulináris technikák. Több mint 50 alkotás, amelyek bejárják a Földközi-tengert egy 272 oldalas könyvben.

 


Andreu Genestra pályafutását egy napos, tengerparti hotel konyhájában kezdte, edényeket mosogatva, mindössze 15 évesen. 16 évesen kezdett tanulni a Baleár-szigeteki vendéglátó iskolájában. Tanulmányai befejezése után Mallorca különböző 5 csillagos szállodáinak konyhájában kezdett dolgozni. 19 évesen Barcelonába utazott és a Hotel Condes de Barcelona-ban, dolgozott egy évig. Visszatért a szigetre, és Marc Fosh séf irányítása alatt a Read's Hotelben folyatta inas éveit. Itt tanulta meg a főzés alapjait. A Read’s-től Son Brullhoz ment, ahol elsajátította a válogatott mallorcai konyha vízióját.

Mindig is Baszkföld volt az álma, és 21 évesen színpadra lépett a Mugaritzban és Juan Mari Arzak éttermében, azon a két helyen, amelyek nagyban befolyásolták karrierjét.

Barcelonában az Espai & Sucre étterem kreativitást hozott neki a desszertek világában, az egyik kedvenc tanárától, Jean Louis Neicheltől tanult. 2008-ban Ferran Adrià elBullijánál landolt. Két évig dolgozott a katalán séf megbízásából. Első beosztását főszakácsként egy emblematikus szállodában, a the Formentor-ban kapta meg. Genestra 3 szezonon keresztül vezette éttermét, az El Pi-t.
Andreu számára a gasztronómia nem ismer határokat, Londonban, Stockholmban, Brazíliában, Moszkvában, Párizsban, Miamiban és Kuvaitban is főzött az ország királyi családjának.

Miután visszatért a sivatagból, rájött, hogy itt az ideje, hogy új szakaszt kezdjen életében, és gyökeret verjen hazájában, Mallorcán. 2011 áprilisában magabiztos nemzetközi tapasztalatával úgy dönt, hogy saját éttermet nyit, és megnyitja az „Andreu Genestra”-t a Capdepera-i Predi Son Jaumell Hotel Ruralban. A jutalom 3 évet váratót magára és a kemény munka és áldozat után jött meg: a Michelin kalauz egy csillaggal, a „Repsol” éttermi kalauz pedig két Nappal jutalmazta az éttermet. A projektek folytatódnak, és 2014-ben nyitott egy bisztró éttermet Palmában.
Az Aromata klasszikus technikával kínál gasztronómiát egy régi, impozáns, 17. századi udvarban.
A Michelin kalauz 2018 óta Bib Gourmanddal, a „Repsol” kalauz pedig „Nappal” ismeri el.
2018 óta a Pálmai Hotel Es Princep gasztronómiai projektjeinek irányítója is egyben.
 

Photo: Mikel Ponce

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Andreu Genestra
Kiadó: Montagud Editores
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Nyelv - Angol-Spanyol / English-Spanish Books
Kiadás éve: 2022
Forgalmazás kezdete: 2022. június 14.
ISBN: 9788472121911
Nyelv: Angol-Spanyol
Méretek: 24 x 32 x 3 cm
Súly: 2.08 kg
Oldalszám: 336
Ár: 25 990 Ft
(24 752 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Disfrutar Vol2

Disfrutar Vol2

Az étterem többszörösen díjnyertes első könyvének megjelenése után, (Disfrutar Vol. 1), Oriol Castro, Eduard Xatruch és Mateu Casañas második kötete (Disfrutar Vol. 2) egy ambiciózus kiadói projekt folytatását kínálja, amelyet elismert barcelonai éttermüknek szenteltek, ezúttal a későbbi, a 2018-2020-as szakaszukat követve, egy személyes beszámoló kíséretében ezekről az évekről, egy tagadhatatlan kihívásokkal teli időszakról. 


Bread Ahead

Bread Ahead

Ez a lenyűgöző szakácskönyv célja, hogy tapasztalataitól függetlenül szakértő házi pékké alakítsa olvasóját.


Szerzők: Matthew Jones

The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash

The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.