Barion Pixel

Mediterranean - Andreu Genestra

Mediterranean Revolution * Michelin


« Vissza | Szerzők: Andreu Genestra
  2022. június 17. 11:08

Mediterranean - Andreu Genestra

Mediterrán alkotások és a legkifinomultabb jelenlegi kulináris technikák. Több mint 50 alkotás, amelyek bejárják a Földközi-tengert egy 272 oldalas könyvben.

 


Andreu Genestra pályafutását egy napos, tengerparti hotel konyhájában kezdte, edényeket mosogatva, mindössze 15 évesen. 16 évesen kezdett tanulni a Baleár-szigeteki vendéglátó iskolájában. Tanulmányai befejezése után Mallorca különböző 5 csillagos szállodáinak konyhájában kezdett dolgozni. 19 évesen Barcelonába utazott és a Hotel Condes de Barcelona-ban, dolgozott egy évig. Visszatért a szigetre, és Marc Fosh séf irányítása alatt a Read's Hotelben folyatta inas éveit. Itt tanulta meg a főzés alapjait. A Read’s-től Son Brullhoz ment, ahol elsajátította a válogatott mallorcai konyha vízióját.

Mindig is Baszkföld volt az álma, és 21 évesen színpadra lépett a Mugaritzban és Juan Mari Arzak éttermében, azon a két helyen, amelyek nagyban befolyásolták karrierjét.

Barcelonában az Espai & Sucre étterem kreativitást hozott neki a desszertek világában, az egyik kedvenc tanárától, Jean Louis Neicheltől tanult. 2008-ban Ferran Adrià elBullijánál landolt. Két évig dolgozott a katalán séf megbízásából. Első beosztását főszakácsként egy emblematikus szállodában, a the Formentor-ban kapta meg. Genestra 3 szezonon keresztül vezette éttermét, az El Pi-t.
Andreu számára a gasztronómia nem ismer határokat, Londonban, Stockholmban, Brazíliában, Moszkvában, Párizsban, Miamiban és Kuvaitban is főzött az ország királyi családjának.

Miután visszatért a sivatagból, rájött, hogy itt az ideje, hogy új szakaszt kezdjen életében, és gyökeret verjen hazájában, Mallorcán. 2011 áprilisában magabiztos nemzetközi tapasztalatával úgy dönt, hogy saját éttermet nyit, és megnyitja az „Andreu Genestra”-t a Capdepera-i Predi Son Jaumell Hotel Ruralban. A jutalom 3 évet váratót magára és a kemény munka és áldozat után jött meg: a Michelin kalauz egy csillaggal, a „Repsol” éttermi kalauz pedig két Nappal jutalmazta az éttermet. A projektek folytatódnak, és 2014-ben nyitott egy bisztró éttermet Palmában.
Az Aromata klasszikus technikával kínál gasztronómiát egy régi, impozáns, 17. századi udvarban.
A Michelin kalauz 2018 óta Bib Gourmanddal, a „Repsol” kalauz pedig „Nappal” ismeri el.
2018 óta a Pálmai Hotel Es Princep gasztronómiai projektjeinek irányítója is egyben.
 

Photo: Mikel Ponce

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Andreu Genestra
Kiadó: Montagud Editores
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Nyelv - Angol-Spanyol / English-Spanish Books
Kiadás éve: 2022
Forgalmazás kezdete: 2022. június 14.
ISBN: 9788472121911
Nyelv: Angol-Spanyol
Méretek: 24 x 32 x 3 cm
Súly: 2.08 kg
Oldalszám: 336
Ár: 25 990 Ft
(24 752 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Fleisch

Fleisch

Ludwig Maurer chef, organikus Wagyu tenyésztő, food stylist és bevallása szerint a hús szerelmese. Értelmezése alapján az egész állat egy ritka, különleges alapanyag, és nem csak a filé és rib eye. Ő arra törekszik, hogy a legtöbb húsrészt fel lehessen használni, mert mindegyiknek megvan a sajátossága, élvezeti értéke. Kreatív, modern, egyedi megközelítéssel technológiákkal alkotja ételeit, néha vad ötletek is felmerülnek, mindettől függetlenül az óvatosság, a természetesség jellemzi.


Szerzők: Ludwig Maurer

Bliss on Toast - 75 Simple Recipes

Bliss on Toast - 75 Simple Recipes

Mi lehet megnyugtatóbb és kielégítőbb a pirítósnál? És ha kiegészíted néhány ügyesen párosított hozzávalóval, teljes étkezés lehet, nem beszélve a tiszta boldogságról. 


Szerzők: Prue Leith

The Rotisserie Grilling Cookbook

The Rotisserie Grilling Cookbook

Szinte bárki grillezhet hamburgerhúst vagy steaket szakácskönyv nélkül, de a Rotisserie grillezés trükkös. A Rotisserie Grilling Cookbook a titkos fegyvered.


The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.