Mexico The Cookbook
!['Mexico The Cookbook Mexico The Cookbook](/static/content/books/cover_img/0/288.jpg?213082664137412)
A mexikói konyha bibliája, mely több mint 650 autentikus, otthon is könnyedén elkészíthető receptet tartalmaz. Kulináris története 9000 évvel ezelőttire nyúlik vissza. A mexikói konyha friss, aromás hozzávalóiról, színes tálalásáról és merész ételpárosításairól híres - hatással volt az azték és maja indiai kultúrára is. A mexikói konyhát az egész világon nagyra becsülik.
Az ételek fajtái alapján rendszerezett szakácskönyv, melyben helyet kaptak utcai ételek “Street Food”, előételek, italok, hal és tengeri ételek, hús-szárnyas, zöldség, hüvelyesekből és rizsből készült ételek, végezetül az elengedhetetlen desszertekkel zárul. A Mexikó terjedelmes leírást tartalmaz a mexikói konyha történetéről, az alapanyagokról, technikákról, míg a Chef Menü részben inspiráló recepteket és menüket olvashatunk a világ néhány legjobb mexikói séfjétől. A Mexikóban született Margarita Carrillo Arronte 25 évet szentelt a mexikói konyha kutatására, tanulmányozására, tanításra és a főzésére.
1996-tól 2006-ig a mexikói mezőgazdasági miniszter séfje volt, mexikói ételfesztiválokat, gálavacsorákat szervezett Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában.
2010-ben kampányt vezetett azért, hogy a mexikói konyhát az UNESCO kulturális tulajdonának tekintsék. Amellett, hogy a mexikói konyháról tanít a Cucul Cultura Culinariaban és a National University of Mexicoban, Carillo Arronte egyben a Slow Food mozgalom egyik vezetője, étterem tulajdonos. Jelenleg Mexikóvárosban él.
Photo: Phaidon
![](/static/content/ckfiles/0/3/mexico_the_cookbook_Margarita_Carrillo_Arronte_cookbooks_hu_mexikoi_konyha_receptek_1.jpg)
![](/static/content/ckfiles/0/3/mexico_the_cookbook_Margarita_Carrillo_Arronte_cookbooks_hu_mexikoi_konyha_receptek_2.jpg)
![](/static/content/ckfiles/0/3/mexico_the_cookbook_Margarita_Carrillo_Arronte_cookbooks_hu_mexikoi_konyha_receptek_3.jpeg)
![](/static/content/ckfiles/0/3/mexico_the_cookbook_Margarita_Carrillo_Arronte_cookbooks_hu_mexikoi_konyha_receptek_4.jpg)
![](/static/content/ckfiles/0/3/mexico_the_cookbook_Margarita_Carrillo_Arronte_cookbooks_hu_mexikoi_konyha_receptek_5.jpeg)
![](/static/content/ckfiles/0/3/mexico_the_cookbook_Margarita_Carrillo_Arronte_cookbooks_hu_mexikoi_konyha_receptek_6.jpeg)
![](/static/content/ckfiles/0/3/mexico_the_cookbook_Margarita_Carrillo_Arronte_cookbooks_hu_mexikoi_konyha_receptek_7.jpg)
![](/static/content/ckfiles/0/3/mexico_the_cookbook_Margarita_Carrillo_Arronte_cookbooks_hu_mexikoi_konyha_receptek_8.jpg)
Termékinformációk
Szerző: | Margarita Carrillo Arronte |
Kiadó: | Phaidon Press Ltd. |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2014 |
ISBN: | 9780714867526 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 19 x 28 x 6 cm |
Súly: | 2.33 kg |
Oldalszám: | 704 |
Ár: |
17 890 Ft (17 038 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Japanese Pickled Vegetables
!['Japanese Pickled Vegetables Japanese Pickled Vegetables](/static/content/books/cover_img/1000//thumb/1037.jpg?763382607155733)
Tápanyagokban gazdag, olcsó és hihetetlenül ízletes – az egyszerű házi készítésű japán tsukemono (savanyúság) a mindennapi étkezés szerves részét képezi Japánban. Minden japán családnak megvannak a saját tsukemonó receptjei, amelyeket generációkon át öröklődnek.
Decoration by GARUHARU
!['Decoration by GARUHARU Decoration by GARUHARU](/static/content/books/cover_img/0//thumb/703.jpg?922798695113131)
Megjelent a Yun Eunyoung / Garuharu Decoration, a reprezentatív koreai cukrász harmadik professzionális cukrászkönyve. Ebben a könyvben kortárs és kreatív dekorációs technikákat ismerhetjük meg, beleértve a különféle kifejezéseket, folyamatok és technikák használatát, a csokoládé tulajdonságait, dekorációk készítését professzionális eszközökkel, valamint a cukortésztából, meringue-ből, tuile és nugát, isomalt, valamint diófélékből készült dekorációkat egyaránt.
Fish Butchery
!['Fish Butchery Fish Butchery](/static/content/books/cover_img/0//thumb/972.jpg?343011586141803)
A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében.
A New Way to Bake
!['A New Way to Bake A New Way to Bake](/static/content/books/cover_img/0//thumb/976.jpg?256113686199222)
Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.