Mexico The Cookbook

A mexikói konyha bibliája, mely több mint 650 autentikus, otthon is könnyedén elkészíthető receptet tartalmaz. Kulináris története 9000 évvel ezelőttire nyúlik vissza. A mexikói konyha friss, aromás hozzávalóiról, színes tálalásáról és merész ételpárosításairól híres - hatással volt az azték és maja indiai kultúrára is. A mexikói konyhát az egész világon nagyra becsülik.
Az ételek fajtái alapján rendszerezett szakácskönyv, melyben helyet kaptak utcai ételek “Street Food”, előételek, italok, hal és tengeri ételek, hús-szárnyas, zöldség, hüvelyesekből és rizsből készült ételek, végezetül az elengedhetetlen desszertekkel zárul. A Mexikó terjedelmes leírást tartalmaz a mexikói konyha történetéről, az alapanyagokról, technikákról, míg a Chef Menü részben inspiráló recepteket és menüket olvashatunk a világ néhány legjobb mexikói séfjétől. A Mexikóban született Margarita Carrillo Arronte 25 évet szentelt a mexikói konyha kutatására, tanulmányozására, tanításra és a főzésére.
1996-tól 2006-ig a mexikói mezőgazdasági miniszter séfje volt, mexikói ételfesztiválokat, gálavacsorákat szervezett Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában.
2010-ben kampányt vezetett azért, hogy a mexikói konyhát az UNESCO kulturális tulajdonának tekintsék. Amellett, hogy a mexikói konyháról tanít a Cucul Cultura Culinariaban és a National University of Mexicoban, Carillo Arronte egyben a Slow Food mozgalom egyik vezetője, étterem tulajdonos. Jelenleg Mexikóvárosban él.
Photo: Phaidon








Termékinformációk
Szerző: | Margarita Carrillo Arronte |
Kiadó: | Phaidon Press Ltd. |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2014 |
ISBN: | 9780714867526 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 19 x 28 x 6 cm |
Súly: | 2.33 kg |
Oldalszám: | 704 |
Ár: |
17 990 Ft (17 133 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
The Curious Bartender's Rum Revolution

Ismerje meg, miért vált a rum a világ egyik legnépszerűbb italává, a bestseller író és koktélkeverő mester Tristan Stephenson legújabb kiadványában.
The Nordic Baking Book

A séf, aki az Emmy-díjnyertes amerikai The Mind of a Chef című PBS sorozatban és a Netflix Chef”s Table sorozatában is szerepelt, felfedezi az északi régió gazdag sütési hagyományait - 450 csábító recept az otthoni konyháknak.
HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2

Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.
Passion et Tradition Boulangère

Ludovic Richard, Meilleur Ouvrier de France Boulanger (MOF), a Párizsi Bellouet Conseil iskola külsős oktatójának professzionális pékszakkönyve.