Barion Pixel

Mexico The Cookbook


« Vissza | Szerzők: Margarita Carrillo Arronte
  2016. június 18. 22:05

Mexico The Cookbook

A mexikói konyha bibliája, mely több mint 650 autentikus, otthon is könnyedén elkészíthető receptet tartalmaz. Kulináris története 9000 évvel ezelőttire nyúlik vissza. A mexikói konyha friss, aromás hozzávalóiról, színes tálalásáról és merész ételpárosításairól híres - hatással volt az azték és maja indiai kultúrára is. A mexikói konyhát az egész világon nagyra becsülik.


Az ételek fajtái alapján rendszerezett szakácskönyv, melyben helyet kaptak utcai ételek “Street Food”, előételek, italok, hal és tengeri ételek, hús-szárnyas, zöldség, hüvelyesekből és rizsből készült ételek, végezetül az elengedhetetlen desszertekkel zárul. A Mexikó terjedelmes leírást tartalmaz a mexikói konyha történetéről, az alapanyagokról, technikákról, míg a Chef Menü részben inspiráló recepteket és menüket olvashatunk a világ néhány legjobb mexikói séfjétől. A Mexikóban született Margarita Carrillo Arronte 25 évet szentelt a mexikói konyha kutatására, tanulmányozására, tanításra és a főzésére. 

1996-tól 2006-ig a mexikói mezőgazdasági miniszter séfje volt, mexikói ételfesztiválokat, gálavacsorákat szervezett Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában. 

2010-ben kampányt vezetett azért, hogy a mexikói konyhát az UNESCO kulturális tulajdonának tekintsék. Amellett, hogy a mexikói konyháról tanít a Cucul Cultura Culinariaban és a National University of Mexicoban, Carillo Arronte egyben a Slow Food mozgalom egyik vezetője, étterem tulajdonos. Jelenleg Mexikóvárosban él.

Photo: Phaidon

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Margarita Carrillo Arronte
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2014
ISBN: 9780714867526
Nyelv: Angol
Méretek: 19 x 28 x 6 cm
Súly: 2.33 kg
Oldalszám: 704
Ár: 17 890 Ft
(17 038 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Japanese Pickled Vegetables

Japanese Pickled Vegetables

Tápanyagokban gazdag, olcsó és hihetetlenül ízletes – az egyszerű házi készítésű japán tsukemono (savanyúság) a mindennapi étkezés szerves részét képezi Japánban. Minden japán családnak megvannak a saját tsukemonó receptjei, amelyeket generációkon át öröklődnek.

 


Szerzők: Machiko Tateno

Decoration by GARUHARU

Decoration by GARUHARU

Megjelent a Yun Eunyoung / Garuharu Decoration, a reprezentatív koreai cukrász harmadik professzionális cukrászkönyve. Ebben a könyvben kortárs és kreatív dekorációs technikákat ismerhetjük meg, beleértve a különféle kifejezéseket, folyamatok és technikák használatát, a csokoládé tulajdonságait, dekorációk készítését professzionális eszközökkel, valamint a cukortésztából, meringue-ből, tuile és nugát, isomalt, valamint diófélékből készült dekorációkat egyaránt. 


Szerzők: Yun Eunyoung

Fish Butchery

Fish Butchery

A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében. 


Szerzők: Josh Niland

A New Way to Bake

A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.


Szerzők: Philip Khoury