Mexico The Cookbook
A mexikói konyha bibliája, mely több mint 650 autentikus, otthon is könnyedén elkészíthető receptet tartalmaz. Kulináris története 9000 évvel ezelőttire nyúlik vissza. A mexikói konyha friss, aromás hozzávalóiról, színes tálalásáról és merész ételpárosításairól híres - hatással volt az azték és maja indiai kultúrára is. A mexikói konyhát az egész világon nagyra becsülik.
Az ételek fajtái alapján rendszerezett szakácskönyv, melyben helyet kaptak utcai ételek “Street Food”, előételek, italok, hal és tengeri ételek, hús-szárnyas, zöldség, hüvelyesekből és rizsből készült ételek, végezetül az elengedhetetlen desszertekkel zárul. A Mexikó terjedelmes leírást tartalmaz a mexikói konyha történetéről, az alapanyagokról, technikákról, míg a Chef Menü részben inspiráló recepteket és menüket olvashatunk a világ néhány legjobb mexikói séfjétől. A Mexikóban született Margarita Carrillo Arronte 25 évet szentelt a mexikói konyha kutatására, tanulmányozására, tanításra és a főzésére.
1996-tól 2006-ig a mexikói mezőgazdasági miniszter séfje volt, mexikói ételfesztiválokat, gálavacsorákat szervezett Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában.
2010-ben kampányt vezetett azért, hogy a mexikói konyhát az UNESCO kulturális tulajdonának tekintsék. Amellett, hogy a mexikói konyháról tanít a Cucul Cultura Culinariaban és a National University of Mexicoban, Carillo Arronte egyben a Slow Food mozgalom egyik vezetője, étterem tulajdonos. Jelenleg Mexikóvárosban él.
Photo: Phaidon
Termékinformációk
Szerző: | Margarita Carrillo Arronte |
Kiadó: | Phaidon Press Ltd. |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2014 |
ISBN: | 9780714867526 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 19 x 28 x 6 cm |
Súly: | 2.33 kg |
Oldalszám: | 704 |
Ár: |
17 890 Ft (17 038 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
30 Indispensable Ice Creams
Ez a könyv nem pusztán egy kiváló szövetséges egy olyan jégkrém választék összeállításához, ami kitűnik a konkurens boltok kínálata közül. Minden receptet háttér információ kísér a termék eredetéről, technikai megjegyzésekkel a választott paraméterekről, tippekkel és trükkökkel.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.
The Curious Bartender's Gin Palace
A The Curious Bartender’s Gin Palace Tristan Stephenson italkeverő mester nagysikerű könyvsorozatának következő tagja.
Modernist Bread at Home
Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?).