Mexico The Cookbook
A mexikói konyha bibliája, mely több mint 650 autentikus, otthon is könnyedén elkészíthető receptet tartalmaz. Kulináris története 9000 évvel ezelőttire nyúlik vissza. A mexikói konyha friss, aromás hozzávalóiról, színes tálalásáról és merész ételpárosításairól híres - hatással volt az azték és maja indiai kultúrára is. A mexikói konyhát az egész világon nagyra becsülik.
Az ételek fajtái alapján rendszerezett szakácskönyv, melyben helyet kaptak utcai ételek “Street Food”, előételek, italok, hal és tengeri ételek, hús-szárnyas, zöldség, hüvelyesekből és rizsből készült ételek, végezetül az elengedhetetlen desszertekkel zárul. A Mexikó terjedelmes leírást tartalmaz a mexikói konyha történetéről, az alapanyagokról, technikákról, míg a Chef Menü részben inspiráló recepteket és menüket olvashatunk a világ néhány legjobb mexikói séfjétől. A Mexikóban született Margarita Carrillo Arronte 25 évet szentelt a mexikói konyha kutatására, tanulmányozására, tanításra és a főzésére.
1996-tól 2006-ig a mexikói mezőgazdasági miniszter séfje volt, mexikói ételfesztiválokat, gálavacsorákat szervezett Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában.
2010-ben kampányt vezetett azért, hogy a mexikói konyhát az UNESCO kulturális tulajdonának tekintsék. Amellett, hogy a mexikói konyháról tanít a Cucul Cultura Culinariaban és a National University of Mexicoban, Carillo Arronte egyben a Slow Food mozgalom egyik vezetője, étterem tulajdonos. Jelenleg Mexikóvárosban él.
Photo: Phaidon









Termékinformációk
| Szerző: | Margarita Carrillo Arronte |
| Kiadó: | Phaidon Press Ltd. |
| Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Nyelv - Angol / English Books |
| Kiadás éve: | 2014 |
| ISBN: | 9780714867526 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 19 x 28 x 6 cm |
| Súly: | 2.33 kg |
| Oldalszám: | 704 |
| Ár: |
17 990 Ft (17 133 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
KitchenAid - The Cookbook
KitchenAid Food Processor egy általános konyhai aprító / ezermester. Ennek a nagy múltú konyhai eszköz használatához nyújt segítséget Veerle De Pooter szakácskönyve.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.
Eataly: Contemporary Italian Cooking
A legjobb modern olasz receptek a világ legnagyobb és legtekintélyesebb olasz vásárcsarnokából. Olaszország legnagyobb ételipari márkájának számító Eataly-val együttműködésben készült, szemet gyönyörködtető szakácskönyv, amely 300 mérföldkőnek számító receptet tartalmaz, amik kihangsúlyozzák napjaink olasz házias konyhájának legjavát.