Barion Pixel

MOTA's Creations

Gastronomic experiences in Geopark Odsherred


« Vissza | Szerzők: Claes Bech-Poulsen, Claus Henriksen, Helle Nordgaard
  2024. szeptember 13. 17:49

MOTA's Creations

Egy maggal kezdődik, de nem akármilyen maggal. A menü új ötleteinek magvával, egy ragadós név... aztán indulunk is. A Geopark Odsherred Claus Henriksen (Mota) séffel együttműködve, a MOTA étterem ételuniverzuma alapján egy új könyvsorozattal hívja meg Önt, egy gasztronómiai utazásról képekben és szavakban.


Az első kötet megjelent. A könyvben Claus Henriksen mesterségéhez való hozzáállására és a helyi és fenntartható alapanyagok konyhai felhasználására összpontosítunk egész évben. Meglátogatjuk a MOTA étterem néhány termelőjét, bemutatjuk a termesztési, betakarítási és feldolgozási folyamatokat. Röviden, képet adunk az odsherredi gasztronómiai kultúráról, amely ezekben az években új, innovatív termelőkkel erősödik, és a helyi termékek és alapanyagok iránti tiszteletről, amelyet Claus Henriksen fenségesen ural.

„Az én inspirációm mindaz, ami itt, Odsherredben nő körülöttem.

A jó összetevők, a természetből származó növények és az emberek, akik hozzám hasonlóan szenvedélyesek a minőség megteremtésében, az elfogyasztott ételekben” – mondja Claus Henriksen.

A könyvben számos receptet és tippet is kapsz arra vonatkozóan, hogyan lehet a természet és a Geopark Odsherred termelőitől származó, szezonális friss alapanyagokat felhasználni, új módszerekkel elkészíteni és meglepő ízélményekké varázsolni.

Claus Henriksen számára ez a minőségről, a játékról és a kísérletezésről szól, hogy valami újat hozzunk létre az étlapon, és lépést tartsunk az egész gasztronómiai terület fejlődésével.

 

Egy csillaghalmaz közepén...

Amikor a MOTA 2021 novemberében megnyílt az Anneberg Kulturparkban, a Michelin-csillag nem volt azonnal a legfontosabb vagy a kívánságlista tetején. Claus Henriksen szeretett volna egy új éttermet magas gasztronómiai szintre építeni, és olyan mindennapokat teremteni, ahol büszke és boldog a munkájára.

Ennek ellenére a MOTA Étterem fennállásának első két évében záporoztak a díjak és jelölések.

Mindössze nyolc hónap elteltével a MOTA Étterem Michelin-csillagot kapott, és rekordidő alatt bekerült a Michelin kalauzba.

A Danish Food Guide a MOTA-t az 2022-es Év Éttermének, és a 2022-es Év desszertje díjjal jutalmazták, 2022-ben pedig Claus Henriksent a Séfek séfjeként díjjal tüntette ki a Dán Gasztronómiai Alapítvány. A 2023-as Sol over Gudhjem desszertversenyen újabb nyertes díjat gyűjtöttek be, és legutóbb a MOTA-t a Nordic White Guide "Az év fenntarthatója 2023" címmel tüntették ki.

 

Összességében elég elismerést szereztek ahhoz, hogy büszkék és boldogok legyünk Clausra és csapatára. Még akkor is, ha a Michelin-csillag és az árak nem önmagukban a cél.

A Gasztronómiai élmények a Geopark Odsherredben című könyvsorozat első kötetében, a MOTA interpretációiban egyaránt inspirálódhat Claus Henriksen konyhában végzett munkája és az Anneberg Kulturpark szomszédaitól, a Lammefjord gazdáitól behozott vagy átvett remek alapanyagokból. A vad természetben a geopark táján, a szőlőültetvényeken, egy gyümölcsösben és egy farmon Sjælland Odde-n. Körbejárjuk a vidéket, és találkozunk a mögötte álló emberekkel, akik segítenek minőségi termékeket létrehozni, és még jobbá tenni az élményt.

Fotó: Claes Bech-Poulsen

Receptek: Claus Henriksen

Szerkesztő: Helle Nordgaard

Tördelés és grafikai tervezés: Mary Jo Hau

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Claes Bech-Poulsen, Claus Henriksen, Helle Nordgaard
Kiadó: Geopark Odsherred
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2024
Forgalmazás kezdete: 2024. szeptember 09.
ISBN: 9788797499611
Nyelv: Angol
Méretek: 20.2 x 30 x 2 cm
Súly: 1.2 kg
Oldalszám: 158
Ár: 19 890 Ft
(18 943 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Living Bread

Living Bread

A Bread Alone úttörőjének új könyve, aki forradalmasította az amerikai kézműves kenyérsütést.


HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2

HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2

Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.


Szerzők: Eric Kim

Eleven Madison Park

Eleven Madison Park

Eleven Madison Park, New York egyik legnépszerűbb „fine dining” étterme, mely begyűjtötte a New York Times 4 csillagát, és egyben a Michelin éttermi kalauz három csillagát is. A svájci születésű Daniel Humm chef-géniusz vezetése alatt magasságokba szökött az étterem népszerűsége, szakmai elfogadottsága és hitelessége az egész világon.


The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.