MOTA's Creations
Gastronomic experiences in Geopark Odsherred
Egy maggal kezdődik, de nem akármilyen maggal. A menü új ötleteinek magvával, egy ragadós név... aztán indulunk is. A Geopark Odsherred Claus Henriksen (Mota) séffel együttműködve, a MOTA étterem ételuniverzuma alapján egy új könyvsorozattal hívja meg Önt, egy gasztronómiai utazásról képekben és szavakban.
Az első kötet megjelent. A könyvben Claus Henriksen mesterségéhez való hozzáállására és a helyi és fenntartható alapanyagok konyhai felhasználására összpontosítunk egész évben. Meglátogatjuk a MOTA étterem néhány termelőjét, bemutatjuk a termesztési, betakarítási és feldolgozási folyamatokat. Röviden, képet adunk az odsherredi gasztronómiai kultúráról, amely ezekben az években új, innovatív termelőkkel erősödik, és a helyi termékek és alapanyagok iránti tiszteletről, amelyet Claus Henriksen fenségesen ural.
„Az én inspirációm mindaz, ami itt, Odsherredben nő körülöttem.
A jó összetevők, a természetből származó növények és az emberek, akik hozzám hasonlóan szenvedélyesek a minőség megteremtésében, az elfogyasztott ételekben” – mondja Claus Henriksen.
A könyvben számos receptet és tippet is kapsz arra vonatkozóan, hogyan lehet a természet és a Geopark Odsherred termelőitől származó, szezonális friss alapanyagokat felhasználni, új módszerekkel elkészíteni és meglepő ízélményekké varázsolni.
Claus Henriksen számára ez a minőségről, a játékról és a kísérletezésről szól, hogy valami újat hozzunk létre az étlapon, és lépést tartsunk az egész gasztronómiai terület fejlődésével.
Egy csillaghalmaz közepén...
Amikor a MOTA 2021 novemberében megnyílt az Anneberg Kulturparkban, a Michelin-csillag nem volt azonnal a legfontosabb vagy a kívánságlista tetején. Claus Henriksen szeretett volna egy új éttermet magas gasztronómiai szintre építeni, és olyan mindennapokat teremteni, ahol büszke és boldog a munkájára.
Ennek ellenére a MOTA Étterem fennállásának első két évében záporoztak a díjak és jelölések.
Mindössze nyolc hónap elteltével a MOTA Étterem Michelin-csillagot kapott, és rekordidő alatt bekerült a Michelin kalauzba.
A Danish Food Guide a MOTA-t az 2022-es Év Éttermének, és a 2022-es Év desszertje díjjal jutalmazták, 2022-ben pedig Claus Henriksent a Séfek séfjeként díjjal tüntette ki a Dán Gasztronómiai Alapítvány. A 2023-as Sol over Gudhjem desszertversenyen újabb nyertes díjat gyűjtöttek be, és legutóbb a MOTA-t a Nordic White Guide "Az év fenntarthatója 2023" címmel tüntették ki.
Összességében elég elismerést szereztek ahhoz, hogy büszkék és boldogok legyünk Clausra és csapatára. Még akkor is, ha a Michelin-csillag és az árak nem önmagukban a cél.
A Gasztronómiai élmények a Geopark Odsherredben című könyvsorozat első kötetében, a MOTA interpretációiban egyaránt inspirálódhat Claus Henriksen konyhában végzett munkája és az Anneberg Kulturpark szomszédaitól, a Lammefjord gazdáitól behozott vagy átvett remek alapanyagokból. A vad természetben a geopark táján, a szőlőültetvényeken, egy gyümölcsösben és egy farmon Sjælland Odde-n. Körbejárjuk a vidéket, és találkozunk a mögötte álló emberekkel, akik segítenek minőségi termékeket létrehozni, és még jobbá tenni az élményt.
Fotó: Claes Bech-Poulsen
Receptek: Claus Henriksen
Szerkesztő: Helle Nordgaard
Tördelés és grafikai tervezés: Mary Jo Hau






Termékinformációk
| Szerzők: | Claes Bech-Poulsen, Claus Henriksen, Helle Nordgaard |
| Kiadó: | Geopark Odsherred |
| Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books |
| Kiadás éve: | 2024 |
| Forgalmazás kezdete: | 2024. szeptember 09. |
| ISBN: | 9788797499611 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 20.2 x 30 x 2 cm |
| Súly: | 1.2 kg |
| Oldalszám: | 158 |
| Ár: |
19 890 Ft (18 943 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
The Atlas of Bourbon and American Whiskey
Tegyen egy utazást az amerikai whisky Eric Zandona szeszesital-specialistával. Eric Zandona – az American Distilling Institute szeszesital-szakértője – aki régiónként vezeti be az amerikai whisky egyedi ízeibe és történeteibe, Kentucky bourbon szívétől a New York-i Empire Rye forradalomig.
Relæ: A Book of Ideas
Chef Christian F. Puglisi 2010-ben megnyitotta Relæ nevű éttermét, Koppenhágának egy kegyetlen, bűn sújtotta részén.
AURA & ANIMA
A „farmtól asztalig” találkozik a csúcskonyhával. Betekintés a 2 Michelin csillagos AURA étterem és a wirsbergi Future Lab ANIMA egyedülálló szimbiózisába.
Notebook - Pastries for Restaurants
Receptek, alkotások, tesztek és technikák, amelyek emblematikus éttermek konyháiban íródott jegyzetek formájában őriztek, ezt tartalmazza Spyros Pediaditakis cukrász első „Notebook: Pastries for Restaurants” című könyve.