Next
Signatured Creative Recipes by Danish Chefs
A DÁN KONYHA és annak kulináris égboltja a világ leghíresebb konyhái közé tartozik. A kreativitás évről évre új szintre emelkedik, és ez a növekvő kreativitás szembetűnő.
A Michelin-csillagos éttermek száma 2001 óta jelentősen megnőtt, és 2022-ben a mindössze 5,8 millió lakosú Dánia 38 Michelin-csillaggal rendelkezik.
A „Michelin Guide” nem az egyetlen, aki érdeklődést mutatott a dán gasztronómia iránt. A „Világ 50 legjobb étterme” listán is a dán éttermek állnak az élen. Noma az első, a Geranium pedig a második helyen.
Az elmúlt évtizedben a dán szakácsok hat érmet vihettek haza a Bocuse d'Or-on, a szakácsok nem hivatalos világbajnokságán.
A jelen hátterében nem csak a szakácsok kreativitása és szakértelme, valamint a dán friss termékek kiváló minősége áll, hanem az is, hogy hazánk éghajlata az örökké változó évszakokkal nagyban hozzájárul termékeinek egyedi ízvilágához.
Dánia földrajzi helyzete az Atlanti-óceán északi részéhez és a Balti-tengerhez viszonyítva különösen kedvez a hal és a tenger gyümölcsei minden fajtájának.
Dánia kulináris hírneve pedig világszerte díjakat és elit helyezéseket terjeszt a nemzetközi kalauzokban, mint például a világ 50 legjobb étterme, a Michelin kalauz és a 66 legjobb északi étterem ajánlóban.
A siker nem csak a kiváló termékeinken múlik. Kulináris országként nagyon sokat köszönhetünk utánozhatatlan szakácsainknak. Tehetségükkel – sőt kreatív varázsukkal – a frissen fogott halat, tenger gyümölcseit, zöldségeket, állatokat és szárnyasokat világszínvonalú gasztronómiává alakították. A dán éttermekben dolgozó szakácsok élen járnak. A könyv olvasója betekintést kap egyes alkotásaik készítésének módjába.
CHEFS:
JONATHAN BERNTSEN
NICOLAI ELLITSGAARD
PATRICK GODBORG
WASSIM HALLAL
KASPER HASSE
MADS KONGSTED
PATRICK LIEFFROY
MARK LUNDGAARD
BRIAN MARK
DANIEL MCBURNIE
JONAS MIKKELSEN
RASMUS MUNK
NICOLAJ MØLLER
JAKOB DE NEERGAARD
THOMAS PASFALL
LASSE PAULSEN
DANIEL DITMAN PEDERSEN
MORTEN SANDVEJ & LARS EISKJÆR
VIVI SCHOU
PER THØSTESEN
ERIC VILDGAARD
TORSTEN VILDGAARD
Photo: Bent Christensen / BookforCooks
Termékinformációk
Szerző: | Bent Christensen |
Kiadó: | BooksforCooks |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2021 |
Forgalmazás kezdete: | 2021. december 14. |
ISBN: | 9788797359105 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 24.6 x 24.6 x 2.5 cm |
Súly: | 1.05 kg |
Oldalszám: | 168 |
Ár: |
28 990 Ft (27 610 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Patisserie William Curley
A Patisserie célja, hogy bemutassa a díjnyertes Chocolatier William Curley szenvedélyét, klasszikus receptjeit, saját újításaival történő modernizálását és azok elkészítését. A jó minőségű cukrászsütemények elkészítésére gyakran úgy tekintenek, mint amit csak egy képzett profi képes elkészíteni, pedig ez bárki számára elérhető, aki rendelkezik cukrászfelszereléssel, némi gyakorlattal és akarattal.
KitchenAid - The Cookbook
KitchenAid Food Processor egy általános konyhai aprító / ezermester. Ennek a nagy múltú konyhai eszköz használatához nyújt segítséget Veerle De Pooter szakácskönyve.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.
KitchenAid - The Cookbook
KitchenAid Food Processor egy általános konyhai aprító / ezermester. Ennek a nagy múltú konyhai eszköz használatához nyújt segítséget Veerle De Pooter szakácskönyve.