Barion Pixel

Next

Signatured Creative Recipes by Danish Chefs


« Vissza | Szerzők: Bent Christensen
  2021. november 18. 18:25

Next

A DÁN KONYHA és annak kulináris égboltja a világ leghíresebb konyhái közé tartozik. A kreativitás évről évre új szintre emelkedik, és ez a növekvő kreativitás szembetűnő.


A Michelin-csillagos éttermek száma 2001 óta jelentősen megnőtt, és 2022-ben a mindössze 5,8 millió lakosú Dánia 38 Michelin-csillaggal rendelkezik.
A „Michelin Guide” nem az egyetlen, aki érdeklődést mutatott a dán gasztronómia iránt. A „Világ 50 legjobb étterme” listán is a dán éttermek állnak az élen. Noma az első, a Geranium pedig a második helyen.
Az elmúlt évtizedben a dán szakácsok hat érmet vihettek haza a Bocuse d'Or-on, a szakácsok nem hivatalos világbajnokságán.
A jelen hátterében nem csak a szakácsok kreativitása és szakértelme, valamint a dán friss termékek kiváló minősége áll, hanem az is, hogy hazánk éghajlata az örökké változó évszakokkal nagyban hozzájárul termékeinek egyedi ízvilágához.

Dánia földrajzi helyzete az Atlanti-óceán északi részéhez és a Balti-tengerhez viszonyítva különösen kedvez a hal és a tenger gyümölcsei minden fajtájának.

Dánia kulináris hírneve pedig világszerte díjakat és elit helyezéseket terjeszt a nemzetközi kalauzokban, mint például a világ 50 legjobb étterme, a Michelin kalauz és a 66 legjobb északi étterem ajánlóban.
A siker nem csak a kiváló termékeinken múlik. Kulináris országként nagyon sokat köszönhetünk utánozhatatlan szakácsainknak. Tehetségükkel – sőt kreatív varázsukkal – a frissen fogott halat, tenger gyümölcseit, zöldségeket, állatokat és szárnyasokat világszínvonalú gasztronómiává alakították. A dán éttermekben dolgozó szakácsok élen járnak. A könyv olvasója betekintést kap egyes alkotásaik készítésének módjába.

CHEFS:

JONATHAN BERNTSEN

NICOLAI ELLITSGAARD

PATRICK GODBORG

WASSIM HALLAL

KASPER HASSE

MADS KONGSTED

PATRICK LIEFFROY

MARK LUNDGAARD

BRIAN MARK

DANIEL MCBURNIE

JONAS MIKKELSEN

RASMUS MUNK

NICOLAJ MØLLER

JAKOB DE NEERGAARD

THOMAS PASFALL

LASSE PAULSEN

DANIEL DITMAN PEDERSEN

MORTEN SANDVEJ & LARS EISKJÆR

VIVI SCHOU

PER THØSTESEN

ERIC VILDGAARD

TORSTEN VILDGAARD

Photo: Bent Christensen / BookforCooks

 

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Bent Christensen
Kiadó: BooksforCooks
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2021
Forgalmazás kezdete: 2021. december 14.
ISBN: 9788797359105
Nyelv: Angol
Méretek: 24.6 x 24.6 x 2.5 cm
Súly: 1.05 kg
Oldalszám: 168
Ár: 32 990 Ft
(31 419 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Slippurinn

Slippurinn

Szakácskönyv a feltörekvő sztárséftől Gísli Matt-től, Slippurinn-ből, mely egy nemzetközi úti cél, étterem Izlandon, Westman – szigeteken.


Des gâteaux & des saisons

Des gâteaux & des saisons

Claire Damon - cukrász séf, a Relais Desserts tagja és a párizsi Des gâteaux et du Pain cukrászda élén (David Grangerrel együtt) első könyvében bemutatja vízióját a cukrászatáról. 


Szerzők: Claire Damon

Fish Butchery

Fish Butchery

A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében. 


Szerzők: Josh Niland

Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.