On Champagne
A Tapestry of Tales to Celebrate the Greatest Sparkling Wine of All

Az "On Champagne" című könyvben a világ legkiválóbb pezsgőíróinak gondolatait, véleményeit és következtetéseit gyűjtik össze, hogy felfedjék ennek az italnak az eseménydús pályafutását, a véletlen felfedezés mítoszától kezdve – amely, mint megtudjuk, nem Franciaországban, hanem Anglia almaborpincéiben történt – egészen a csúcstechnológiás, űrutazásra is alkalmas pezsgő kifejlesztéséig.
Ez egy olyan utazás, amelynek kezdetén és végén a csillogást zárjuk palackba, és amely során elbűvöl minket a meszes és krétás terroir finomsága, az Ambonnay-tól Avize-ig tartó lázadók elszántsága, valamint egy tenger alatti pezsgőpince rejtélye.
Találkozunk azokkal az úttörőkkel, akik megalkották a múlt nagyszerű pezsgőit, és azokkal a személyiségekkel, akik „zöldítik” ezt a tájat, és az éghajlatváltozáson keresztül ápolják azt, hogy megalkossák a jövő csodálatos pezsgőit.
- A forradalmi termelők, akik kiálltak a grandes marques ellen és nyertek!
- Veszély a társadalomra... ennek a legrobbanékonyabb italnak a felszolgálásának veszélyei.
- Buborékokkal vagy anélkül? Gérard Liger-Belair pezsgőfizikus elmagyarázza, hogyan teszik jobbá ezt a bort a buborékok.
- Flute vagy Coupe pohár? Magnumok vagy Jeroboamok? Kiderült a tökéletes pohár és a legjobb üvegméret.
- Pezsgő és a jövő: milyen évjáratokat és stílusokat igyunk legközelebb?
- Tisztelet az özvegynek: találkozunk a nőkkel (múlt és jelen), akik átalakítják a pezsgőt.
Tartalmazza: Moët & Chandon, Krug, Bollinger „Vieilles Vignes Françaises”, Pol Roger, Dom Pérignon, Domaine Ruinart, Roederer, Veuve Clicquot és még sok más...
A legjobb pezsgőírók közreműködése: Tom Stevenson, Essi Avellan MW, Hugh Johnson, Serena Sutcliffe MW, Peter Liem, Tyson Stelzer és Robert Walters, a „modern korszakkal”, amelyet Evelyn Waugh üdvözöl.
Termékinformációk
Szerzők: | Several Authors, Ed. Susan Keevil |
Kiadó: | Académie du Vin Library |
Kategória: | Alapanyag, Bor / Wine, Nyelv - Angol / English Books, Pezsgő / Champagne |
Kiadás éve: | 2022 |
Forgalmazás kezdete: | 2024. július 18. |
ISBN: | 9781913141356 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 18.9 x 24.6 x 1.9 cm |
Súly: | 1.08 kg |
Oldalszám: | 279 |
Ár: |
15 290 Ft (14 562 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető |
Keresés
El Celler de Can Roca - CCR

Joan Roca azt mondta egy nap, hogy„ egy éttermet idővel kell építeni, ez egy hosszú távú projekt. Egy életforma, egy út. Boldognak kell lenni ezen az úton, ami másokat is boldoggá tesz.
Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.
Aponiente - Ángel León

A világ egyik legexkluzívabb éttermének remekműve, 6 kötetbe gyűjtve, tele tapasztalattal, küzdelemmel, erőfeszítéssel és kiválósággal. Több mint 1000 oldal, lefedi az Aponiente univerzumot, Ángel León testének és lelkének kiterjesztését.
Modernist Bread at Home

Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?).