On Champagne
A Tapestry of Tales to Celebrate the Greatest Sparkling Wine of All
Az "On Champagne" című könyvben a világ legkiválóbb pezsgőíróinak gondolatait, véleményeit és következtetéseit gyűjtik össze, hogy felfedjék ennek az italnak az eseménydús pályafutását, a véletlen felfedezés mítoszától kezdve – amely, mint megtudjuk, nem Franciaországban, hanem Anglia almaborpincéiben történt – egészen a csúcstechnológiás, űrutazásra is alkalmas pezsgő kifejlesztéséig.
Ez egy olyan utazás, amelynek kezdetén és végén a csillogást zárjuk palackba, és amely során elbűvöl minket a meszes és krétás terroir finomsága, az Ambonnay-tól Avize-ig tartó lázadók elszántsága, valamint egy tenger alatti pezsgőpince rejtélye.
Találkozunk azokkal az úttörőkkel, akik megalkották a múlt nagyszerű pezsgőit, és azokkal a személyiségekkel, akik „zöldítik” ezt a tájat, és az éghajlatváltozáson keresztül ápolják azt, hogy megalkossák a jövő csodálatos pezsgőit.
- A forradalmi termelők, akik kiálltak a grandes marques ellen és nyertek!
- Veszély a társadalomra... ennek a legrobbanékonyabb italnak a felszolgálásának veszélyei.
- Buborékokkal vagy anélkül? Gérard Liger-Belair pezsgőfizikus elmagyarázza, hogyan teszik jobbá ezt a bort a buborékok.
- Flute vagy Coupe pohár? Magnumok vagy Jeroboamok? Kiderült a tökéletes pohár és a legjobb üvegméret.
- Pezsgő és a jövő: milyen évjáratokat és stílusokat igyunk legközelebb?
- Tisztelet az özvegynek: találkozunk a nőkkel (múlt és jelen), akik átalakítják a pezsgőt.
Tartalmazza: Moët & Chandon, Krug, Bollinger „Vieilles Vignes Françaises”, Pol Roger, Dom Pérignon, Domaine Ruinart, Roederer, Veuve Clicquot és még sok más...
A legjobb pezsgőírók közreműködése: Tom Stevenson, Essi Avellan MW, Hugh Johnson, Serena Sutcliffe MW, Peter Liem, Tyson Stelzer és Robert Walters, a „modern korszakkal”, amelyet Evelyn Waugh üdvözöl.









Termékinformációk
| Szerzők: | Several Authors, Ed. Susan Keevil |
| Kiadó: | Académie du Vin Library |
| Kategória: | Alapanyag, Bor / Wine, Nyelv - Angol / English Books, Pezsgő / Champagne |
| Kiadás éve: | 2022 |
| Forgalmazás kezdete: | 2024. július 18. |
| ISBN: | 9781913141356 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 18.9 x 24.6 x 1.9 cm |
| Súly: | 1.08 kg |
| Oldalszám: | 279 |
| Ár: |
15 290 Ft (14 562 + ÁFA) |
| Státusz: | Előrendelhető |
Keresés
Petits gâteaux, tartes et entremets au fil des saisons
A MOF (Meilleur Ouvrier de France) cím birtokosa Stephane Glacier és Cukrász-séfje, Jerome Le Teuff publikálásában kerül bemutatásra ez a szemet gyönyörködtető, professzionális cukrászkönyv, amely professzionális recepteket és konyhatechnikákat mutat be. A szezonalitás szellemét követve kerülnek bemutatásra a kis tortácskák, tarte-ok és desszertek.
The Science of Chocolate
The Science of Chocolate könyv a teljes csokoládékészítés megértésén vezeti végig, ismerteti azokat a módszereket, amelyek alapvető szerepet játszanak a csokoládé előállításában, vizsgálatában és fogyasztásában.
Kräuter Tanja Grandits
Tanja Grandits, az aromakonyha mestere 140 új receptet mutat be könyvében, amelyben kinyilvánítja az ízgazdagságát és a fűszernövények színes és sokszínű világának minden árnyalatát.
JAN - Laboratory of love
Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.