Plant to Plate - 100 Delicious and Versatile Plants-Only Recipes
by Gaz Oakley

Néhány évvel ezelőtt Gaz Oakley vidéki otthonában, a walesi tájak között, konyhakertet ültetett azzal a céllal, hogy a növényeket teljes potenciáljukban használja fel.
Azóta is virágzó zöldség- és gyümölcskertje ihlette ennek a könyvnek a 100 élénk és sokoldalú receptjét, amelyek a természet bőséges kincseit ünneplik.
A könnyen elérhető alapanyagokra – mint a répa, cékla, káposzta, hagyma, paradicsom, alma és körte – építve Gaz szezonális, ízletes ételek kavalkádját alkotta meg, amelyek mindegyike a hozzávalók legjobb formáját mutatja meg. A receptek között megtaláljuk például a klasszikus walesi sütemény újragondolt változatát eperrel és levendulával, a sós - töltött harisszás hagymát, valamint a gyönyörű paradicsomos, kakukkfüves és mandulás fordított tortát – így minden évszakhoz és ízléshez kínál valami különlegeset.
A könyv bemutatja a múló évszakok szépségét és azt a varázslatos érzést, amelyet a saját termények betakarítása és elkészítése nyújt. A Plant to Plate inspirál, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a friss alapanyagokból – és talán arra is ösztönöz, hogy saját konyhakertbe kezdjünk.
„Amit igazán szeretek Gazben, az a kiváló főzőtudásának és a saját termesztésű zöldségek iránti inspiráló szeretetének ötvözete.” – Rick Stein
Termékinformációk
Szerző: | Gaz Oakley |
Kiadó: | Hardie Grant Books |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Vegan / Vegetarian / Lactose-Free, Nyelv - Angol / English Books, Konyhakert / Kitchen Garden, Új könyvek / New Books |
Kiadás éve: | 2025 |
Forgalmazás kezdete: | 2025. augusztus 29. |
ISBN: | 9781837832927 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 19 x 25.4 x 3.2 cm |
Súly: | 1.06 kg |
Oldalszám: | 256 |
Ár: |
10 990 Ft (10 467 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető |
Keresés
The Noma Guide to Fermentation

A Noma-ban – amit négy alkalommal kiáltottak ki a világ legjobb éttermének – minden ételben helyet kap az erjesztés valamilyen formája, legyen az egy élénkítő hatású ecet, mely ízű miso, egy csepp felvillanyozó garum vagy a fekete fokhagyma intenzív édessége. Az erjedés a Noma rendkívüli ízhatásainak egyik alapkővé. Most Rene Redzepi, a Noma séfje es társtulajdonosa és David Zilber, a séf aki az étterem neves fermentációs laboratóriumát vezeti, sosem látott technikákat mutat be amiket a Noma erjesztett alapanyagainak elkészítéséhez is használnak.
Avanguardia

Az Avantguardia az édességet helyezi az élményének középpontjába. Egy könyv a ’valódi’ cukrászkultúráról, amit átélhetünk lapról lapra, textúráról textúrára.
Modernist Bread at Home

Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?).
Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.