Recipes from The American South
by Michael W. Twitty

Egy otthoni szakács kalauza Amerika egyik legváltozatosabb – és legízletesebb – konyhájához, a James Beard-díjas szerző és gasztronómiatörténész, Michael W. Twitty tollából.
„Konyhánk a kukoricakásával, a feketeszemű borsó (babbal), a rákpogácsákkal, a vörös rizzsel és a vidék alapételeinek végtelen variációival olyan varázst hordoz, amely – ha szerencsés vagy – a családi asztalnál közösen tisztított zöldbab és a tornácon rágcsált cukornád kíséretében öröklődik tovább.” – Michael W. Twitty
A szakácskönyv bevezetőjében Michael W. Twitty elismert történész kijelenti: „Egyetlen állam vagy térség sem képes teljes egészében megmutatni a déli történet sokszínűségét vagy megteríteni a teljes déli asztalt.” Ennek szellemében a Recipes from The American South kulináris utazásra hív a Louisiana Bayou mocsaraitól egészen a Chesapeake-öbölig, bemutatva a régió több mint 260 ikonikus fogását.
A több mint 400 oldalon átívelő könyv a déli konyha történelmi és kulturális gazdagságát tárja fel. A kenyereken és kekszeken, a főételeken és köreteken át a ragukig, szószokig és édességekig minden ételt informatív bevezetők és lépésről lépésre leírt, pontos utasítások kísérnek.
Az otthoni szakácsok felfedezhetik a klasszikus és kevésbé ismert ételeket egyaránt: Chicken and Dumplings, She-crab Soup, Red Eye Gravy, Benne Seed Wafers, Hummingbird Cake és Mint Juleps mellett helyet kap a Shrimp Pilau, Chorizo Dirty Rice, Sumac Lemonade és a Cajun Pig’s Ears Pastry-t is.
Twitty, a mestermesélő, receptjeit lírai és mélyen dokumentált esszékkel gazdagítja, melyek a Dél „multikulturális gumbo”-jának sokszínűségét ünneplik – az egész világ bevándorlóinak hatásaival. Az élénk ételfotók még tovább színesítik ezt a lenyűgöző gasztronómiai narratívát.
A Recipes from The American South átfogó, hiteles és gyönyörűen megtervezett kötet, amely méltán pályázik arra, hogy klasszikus szakácskönyvvé váljon.
Rendelje elő / foglalja le saját példányát!
A folyamatosan változó szállítási díjak és devizaárfolyamok miatt a végső ár a könyv beérkezésének időpontjában kerül kikalkulálásra-véglegesítésre, az adott aktuális árfolyamok, díjak alapján!
Termékinformációk
Szerző: | Michael W. Twitty |
Kiadó: | Phaidon Press Ltd. |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books |
Kiadás éve: | 2025 |
Forgalmazás kezdete: | 2025. október 15. |
ISBN: | 9781837290871 |
Nyelv: | Angol-Spanyol |
Oldalszám: | 432 |
Ár: |
18 490 Ft (17 610 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
Macarons by Sugar Life - Vlad Ryasnyy

A Macarons by Sugar Life egy interaktív monotematikus cukrászkönyv, amely a világhírű desszertnek, a macaronnak szentelt.
The Science of Chocolate

The Science of Chocolate könyv a teljes csokoládékészítés megértésén vezeti végig, ismerteti azokat a módszereket, amelyek alapvető szerepet játszanak a csokoládé előállításában, vizsgálatában és fogyasztásában.
Mangal II - Stories and Recipes

A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.
Modernist Bread at Home

Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?).