Recipes from The American South
by Michael W. Twitty
Kalauz Amerika egyik legváltozatosabb – és legízletesebb – konyhájához, a James Beard-díjas szerző és gasztronómiatörténész, Michael W. Twitty tollából.
„Konyhánk a kukoricakásával, a feketeszemű borsó (babbal), a rákpogácsákkal, a vörös rizzsel és a vidék alapételeinek végtelen variációival olyan varázst hordoz, amely – ha szerencsés vagy – a családi asztalnál közösen tisztított zöldbab és a tornácon rágcsált cukornád kíséretében öröklődik tovább.” – Michael W. Twitty
A szakácskönyv bevezetőjében Michael W. Twitty elismert történész kijelenti: „Egyetlen állam vagy térség sem képes teljes egészében megmutatni a déli történet sokszínűségét vagy megteríteni a teljes déli asztalt.” Ennek szellemében a Recipes from The American South kulináris utazásra hív a Louisiana Bayou mocsaraitól egészen a Chesapeake-öbölig, bemutatva a régió több mint 260 ikonikus fogását.
A több mint 400 oldalon átívelő könyv a déli konyha történelmi és kulturális gazdagságát tárja fel. A kenyereken és kekszeken, a főételeken és köreteken át a ragukig, szószokig és édességekig minden ételt informatív bevezetők és lépésről lépésre leírt, pontos utasítások kísérnek.
Az otthoni szakácsok felfedezhetik a klasszikus és kevésbé ismert ételeket egyaránt: Chicken and Dumplings, She-crab Soup, Red Eye Gravy, Benne Seed Wafers, Hummingbird Cake és Mint Juleps mellett helyet kap a Shrimp Pilau, Chorizo Dirty Rice, Sumac Lemonade és a Cajun Pig’s Ears Pastry-t is.
Twitty, a mestermesélő, receptjeit lírai és mélyen dokumentált esszékkel gazdagítja, melyek a Dél „multikulturális gumbo”-jának sokszínűségét ünneplik – az egész világ bevándorlóinak hatásaival. Az élénk ételfotók még tovább színesítik ezt a lenyűgöző gasztronómiai narratívát.
A Recipes from The American South átfogó, hiteles és gyönyörűen megtervezett kötet, amely méltán pályázik arra, hogy klasszikus szakácskönyvvé váljon.








Termékinformációk
| Szerző: | Michael W. Twitty |
| Kiadó: | Phaidon Press Ltd. |
| Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books |
| Kiadás éve: | 2025 |
| Forgalmazás kezdete: | 2025. október 15. |
| ISBN: | 9781837290871 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 18 x 27 x 3.9 cm |
| Súly: | 1.54 kg |
| Oldalszám: | 432 |
| Ár: |
18 490 Ft (17 610 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
Mangal II - Stories and Recipes
A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.
A New Way to Bake
Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.
JAN - Laboratory of love
Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.