Kaiseki - The Exquisite Cuisine of Kyoto's Kikunoi Restaurant
by Yoshihiro Murata

Ugyanúgy, ahogy maga a kaiseki is a szem és az ízlelőbimbók ünnepe, Murata séf Kaiseki című könyve egyszerre szakácskönyv és művészi alkotás.
Ez a gazdagon illusztrált kötet évszakokra bontva mutatja be azt a főzési stílust, amely eredetileg a teaszertartás kísérőjeként alakult ki, majd a japán konyhaművészet legmagasabb szintjévé fejlődött.
A Kaiseki minden évszak természetes alapanyagainak látványos tálalásával tiszteleg azok ízei előtt. Az első részben a szerző bemutatja a kaiseki konyha történetét és alapvető elemeit, majd Yoshihiro Murata, a híres kiotói Kikunoi étterem harmadik generációs tulajdonosa és séfje ismerteti éttermének menüjét. Őszintén és mély betekintést nyújtva osztja meg gondolatait az alapanyagokról, az elkészítési módszerekről és az ételek mögötti filozófiáról. Elmagyarázza, miként változott a kaiseki az évek során – és hogyan fejlődik ma is. Még azt is bemutatja, hogyan alakultak egyes fogások, miközben a megfelelő alapanyag-kombinációt kereste.
Murata séf minden évszakból körülbelül húsz, gondosan kiválasztott fogást mutat be, amelyeket szeretettel és aprólékos figyelemmel fotóztak le, hogy visszaadják a Kikunoi étterem vendégeként átélt élményt. A kötet emellett egy kaiseki-szószedetet és a Kikunoi konyhájából származó pontos recepteket is tartalmaz.
Termékinformációk
Szerző: | Yoshihiro Murata |
Kiadó: | Kodansha International |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2012 |
Forgalmazás kezdete: | 2012. szeptember 05. |
ISBN: | 9781568364421 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 23.1 x 29.2 x 2.3 cm |
Súly: | 1.34 kg |
Oldalszám: | 192 |
Ár: |
17 890 Ft (17 038 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Indian Kitchens - Treasured family recipes from across the land

Ebben az örömteli új könyvben Roopa Gulati beutazza Indiát, és ünnepli a nemzetet alkotó csodálatosan változatos ételeket nap mint nap betérve azokhoz az emberekhez, akik elkészítik azokat, az eredmény pedig több mint 100 finom, friss és élénk recept, amelyeket újra és újra meg akarsz majd főzni.
The Bourbon Bible

A Bourbon sikere megállíthatatlan, és ez a kalauz megtanít mindent, amit érdemes tudni róla. Eric Zandona, italspecialista az American Distilling Institute-nél, a világ 140 legjobb bourbonjéről ad áttekintést, a klasszikus nagy nevektől kicsiny, kézműves lepárlókig, ízprofilokkal és javaslatokkal, hogy miképp élvezhetjük legjobban a megismert italok mindegyikét.
HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2

Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.
The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.