Barion Pixel

Kaiseki - The Exquisite Cuisine of Kyoto's Kikunoi Restaurant

by Yoshihiro Murata


« Vissza | Szerzők: Yoshihiro Murata
  2020. október 19. 23:43

Kaiseki - The Exquisite Cuisine of Kyoto's Kikunoi Restaurant

Ugyanúgy, ahogy maga a kaiseki is a szem és az ízlelőbimbók ünnepe, Murata séf Kaiseki című könyve egyszerre szakácskönyv és művészi alkotás.


 

Ez a gazdagon illusztrált kötet évszakokra bontva mutatja be azt a főzési stílust, amely eredetileg a teaszertartás kísérőjeként alakult ki, majd a japán konyhaművészet legmagasabb szintjévé fejlődött.

A Kaiseki minden évszak természetes alapanyagainak látványos tálalásával tiszteleg azok ízei előtt. Az első részben a szerző bemutatja a kaiseki konyha történetét és alapvető elemeit, majd Yoshihiro Murata, a híres kiotói Kikunoi étterem harmadik generációs tulajdonosa és séfje ismerteti éttermének menüjét. Őszintén és mély betekintést nyújtva osztja meg gondolatait az alapanyagokról, az elkészítési módszerekről és az ételek mögötti filozófiáról. Elmagyarázza, miként változott a kaiseki az évek során – és hogyan fejlődik ma is. Még azt is bemutatja, hogyan alakultak egyes fogások, miközben a megfelelő alapanyag-kombinációt kereste.

Murata séf minden évszakból körülbelül húsz, gondosan kiválasztott fogást mutat be, amelyeket szeretettel és aprólékos figyelemmel fotóztak le, hogy visszaadják a Kikunoi étterem vendégeként átélt élményt. A kötet emellett egy kaiseki-szószedetet és a Kikunoi konyhájából származó pontos recepteket is tartalmaz.

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Yoshihiro Murata
Kiadó: Kodansha International
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2012
Forgalmazás kezdete: 2012. szeptember 05.
ISBN: 9781568364421
Nyelv: Angol
Méretek: 23.1 x 29.2 x 2.3 cm
Súly: 1.34 kg
Oldalszám: 192
Ár: 17 890 Ft
(17 038 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Patisserie Ferrandi Paris

Patisserie Ferrandi Paris

A Ferrandi, A Konyhaművészet Francia Iskolája Párizsban – amit a Le Monde újság a ‘gasztronómia Harvardjának’ titulált – a világ legjelentősebb cukrásziskolája. Foszló croissanoktól papírvékony mille-feuille-ökig, és a gesztenyekrémmel töltött Paris-Brest-től ünnepi karácsonyfákig (Bûche de Noël), ez az összefoglaló mű, kézen fogva vezeti a feltörekvő cukrászokat minden lépésen át – alaptechnikáktól a Michelin-csillagos desszertekig. 



Szerzők:

So Good Magazine #33.

So Good Magazine #33.

A So Good Nr. 33 - összegyűjti a legújabb innovációkat a cukrász és csokoládé szegmensben, 22 világhírű szakember közreműködésével. Fedezze fel az egyedi bonbonokat, növényi alapú alkotásokat és a legmodernebb technikákat. Szakemberek számára kötelező darab!


Szerzők: Several Authors

Koji Alchemy

Koji Alchemy

A Koji Alchemy az első könyv, ami a kojival - A GOMBA, ami a szójaszósz, miso, mirin, sake, jiang, douchi, amazake, makgeolli, meju, tapai és sok más a Japán konyha alapját adó hozzávaló ízletes, umami ízeiért felelős - erjesztett ételek folyamatainak, koncepcióinak és receptjeinek van szentelve.