Kaiseki - The Exquisite Cuisine of Kyoto's Kikunoi Restaurant
by Yoshihiro Murata

Ugyanúgy, ahogy maga a kaiseki is a szem és az ízlelőbimbók ünnepe, Murata séf Kaiseki című könyve egyszerre szakácskönyv és művészi alkotás.
Ez a gazdagon illusztrált kötet évszakokra bontva mutatja be azt a főzési stílust, amely eredetileg a teaszertartás kísérőjeként alakult ki, majd a japán konyhaművészet legmagasabb szintjévé fejlődött.
A Kaiseki minden évszak természetes alapanyagainak látványos tálalásával tiszteleg azok ízei előtt. Az első részben a szerző bemutatja a kaiseki konyha történetét és alapvető elemeit, majd Yoshihiro Murata, a híres kiotói Kikunoi étterem harmadik generációs tulajdonosa és séfje ismerteti éttermének menüjét. Őszintén és mély betekintést nyújtva osztja meg gondolatait az alapanyagokról, az elkészítési módszerekről és az ételek mögötti filozófiáról. Elmagyarázza, miként változott a kaiseki az évek során – és hogyan fejlődik ma is. Még azt is bemutatja, hogyan alakultak egyes fogások, miközben a megfelelő alapanyag-kombinációt kereste.
Murata séf minden évszakból körülbelül húsz, gondosan kiválasztott fogást mutat be, amelyeket szeretettel és aprólékos figyelemmel fotóztak le, hogy visszaadják a Kikunoi étterem vendégeként átélt élményt. A kötet emellett egy kaiseki-szószedetet és a Kikunoi konyhájából származó pontos recepteket is tartalmaz.
Termékinformációk
Szerző: | Yoshihiro Murata |
Kiadó: | Kodansha International |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2012 |
Forgalmazás kezdete: | 2012. szeptember 05. |
ISBN: | 9781568364421 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 23.1 x 29.2 x 2.3 cm |
Súly: | 1.34 kg |
Oldalszám: | 192 |
Ár: |
17 890 Ft (17 038 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Next

A DÁN KONYHA és annak kulináris égboltja a világ leghíresebb konyhái közé tartozik. A kreativitás évről évre új szintre emelkedik, és ez a növekvő kreativitás szembetűnő.
The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.
Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.