Relæ: A Book of Ideas

Chef Christian F. Puglisi 2010-ben megnyitotta Relæ nevű éttermét, Koppenhágának egy kegyetlen, bűn sújtotta részén.
A célja egyszerű volt: kifogástalan, fenntartható, zöldség orientált ételeket kínálni magas színvonalon. Mindezt egy olyan kivitelezésben, hogy az mentes legyen a jól ismert luxuséttermek elbizakodott kínálatától. A Relæ azonnali sikert ért el, és Puglisi magával ragadó filozófiája – ami hangsúlyozta az újító és lényegi mivoltát a főzésnek –intő jellé vált a szakácsok számára szerte a világon.
Ma a Jægersborggade - ahol a Relæ és egy szolidabb testvérétterme a Manfreds található - egyike Koppenhága legpezsgőbb és legizgalmasabb utcáinak. Puglisi itt folytatja izgalmas és formabontó tevékenységét, mellyel célja a vendégek meghökkentése leleményességével.
A könyv bemutatkozása olyan, mint Puglisi éttermei: a könyv őszintesége és a megszokottól eltérő stílusa megpróbálja felülmúlni a várakozásainkat arról, amit egy szakácskönyvről elképzeltünk. A receptekre való fókuszálás mellett a könyv középpontjában az ötletesség áll, amely felszínre hozza az alapanyagokat, a praktikus technikákat és filozófiákat, ami Puglisi főzésére is hatással van. A könyv minden részlete kapcsolódik azokhoz az ételekhez, amelyeket megalkotott.
Az olvasót egy olyan kalandozásra hívja a könyv, amelyben a következtetés inspirálja őket: az ötlettől a fogásig, a fogástól az ötletig. Az eredmény egy mélyreható gondolatokkal teli, különleges élményt adó szakácskönyv, mely bepillantást enged egy top chef gondolataiba, valamint lehetőséget ad arra, hogy megismerje az érdeklődő a világ gasztronómiailag úttörő és elismert éttermeit.
Photo: Per-Anders Jörgensen
Photo: Per-Anders Jörgensen
Termékinformációk
Szerző: | Christian F. Puglisi |
Kiadó: | Ten Speed Press |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2014 |
ISBN: | 9781607746492 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 20 x 27 x 4 cm |
Súly: | 1.69 kg |
Oldalszám: | 448 |
Ár: |
17 290 Ft (16 467 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
The Bourbon Bible

A Bourbon sikere megállíthatatlan, és ez a kalauz megtanít mindent, amit érdemes tudni róla. Eric Zandona, italspecialista az American Distilling Institute-nél, a világ 140 legjobb bourbonjéről ad áttekintést, a klasszikus nagy nevektől kicsiny, kézműves lepárlókig, ízprofilokkal és javaslatokkal, hogy miképp élvezhetjük legjobban a megismert italok mindegyikét.
The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.
Hugh Johnson's Pocket Wine 2023

Hugh Johnson Pocket Wine Book egy alapvető referenciakönyv mindenkinek, aki bort vásárol – üzletekben, éttermekben vagy az interneten. Megjelenésének 46. évében nincs vetélytársa az átfogó, naprakész éves útmutatónak.
JAN - Laboratory of love

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.