Relæ: A Book of Ideas

Chef Christian F. Puglisi 2010-ben megnyitotta Relæ nevű éttermét, Koppenhágának egy kegyetlen, bűn sújtotta részén.
A célja egyszerű volt: kifogástalan, fenntartható, zöldség orientált ételeket kínálni magas színvonalon. Mindezt egy olyan kivitelezésben, hogy az mentes legyen a jól ismert luxuséttermek elbizakodott kínálatától. A Relæ azonnali sikert ért el, és Puglisi magával ragadó filozófiája – ami hangsúlyozta az újító és lényegi mivoltát a főzésnek –intő jellé vált a szakácsok számára szerte a világon.
Ma a Jægersborggade - ahol a Relæ és egy szolidabb testvérétterme a Manfreds található - egyike Koppenhága legpezsgőbb és legizgalmasabb utcáinak. Puglisi itt folytatja izgalmas és formabontó tevékenységét, mellyel célja a vendégek meghökkentése leleményességével.
A könyv bemutatkozása olyan, mint Puglisi éttermei: a könyv őszintesége és a megszokottól eltérő stílusa megpróbálja felülmúlni a várakozásainkat arról, amit egy szakácskönyvről elképzeltünk. A receptekre való fókuszálás mellett a könyv középpontjában az ötletesség áll, amely felszínre hozza az alapanyagokat, a praktikus technikákat és filozófiákat, ami Puglisi főzésére is hatással van. A könyv minden részlete kapcsolódik azokhoz az ételekhez, amelyeket megalkotott.
Az olvasót egy olyan kalandozásra hívja a könyv, amelyben a következtetés inspirálja őket: az ötlettől a fogásig, a fogástól az ötletig. Az eredmény egy mélyreható gondolatokkal teli, különleges élményt adó szakácskönyv, mely bepillantást enged egy top chef gondolataiba, valamint lehetőséget ad arra, hogy megismerje az érdeklődő a világ gasztronómiailag úttörő és elismert éttermeit.
Photo: Per-Anders Jörgensen
Photo: Per-Anders Jörgensen
Termékinformációk
Szerző: | Christian F. Puglisi |
Kiadó: | Ten Speed Press |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2014 |
ISBN: | 9781607746492 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 20 x 27 x 4 cm |
Súly: | 1.69 kg |
Oldalszám: | 448 |
Ár: |
17 290 Ft (16 467 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Meat

Olyan időkben, amikor figyelmesebbeknek kell lennünk a húsfogyasztásunkkal kapcsolatban, ez a mérföldkőnek számító kiadvány a legfontosabb hozzávalót adja a kezünkbe: a tudást. A Meat: The Ultimate Companion-t úgy tervezték, hogy átvezessen a hús világán, a tenyésztők, a hentesek és a legjobb szakácsok szemein keresztül és segítsen megválaszolni néhány kérdést, amit azelőtt tennél fel, mielőtt húst vásárolsz.
The Jewish Cookbook

A kortárs, globális zsidó konyha gazdag váza, több száz történettel és otthoni szakácsok receptjeivel.
Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.
The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.