Barion Pixel

Rosetta by Elena Reygadas

A Cookbook


« Vissza | Szerzők: Elena Reygadas
  2025. február 13. 18:00

Rosetta by Elena Reygadas

A Rosetta Mexikóváros egyik legnépszerűbb étterme. Mióta 2010-ben megnyílt, újra feltalálta, milyen is lehet egy mexikói étterem: az őszinte, alapanyagokra épülő konyhán keresztül, amely egyszerre feleleveníti és megkérdőjelezi a hagyományokat; a kisüzemi, fenntartható termelők által termelt helyi és szezonális termékek kiszolgálása iránti elkötelezettsége révén; elhelyezkedése és a részletekre való odafigyelés révén élénk és barátságos légkört teremt.


Elena Reygadas, a Rosetta séfjének és tulajdonosának első könyve több mint szakácskönyv. Egyrészt megoszt egy válogatást a jelenből és a múltból származó receptjeiből. De emellett számos különböző témáról szóló elmélkedéseket is kínál: az iparosodott élelmiszerek társadalmi és környezeti hatásaitól a személyes emlékeken át, a kevéssé ismert mexikói alapanyagok történetéig.

A Rosettával, Elena Reygadas bebizonyítja, hogy miért ő az egyik leglenyűgözőbb séf Mexikóban – ahogyan azt 2014-ben is elismerték, amikor Latin-Amerika legjobb női séfjének választották –, és tehetséges íróként is bemutatkozik, akinek érzékenysége túlmutat a főzésen.

A Rosetta Elena Reygadas zászlóshajó étterme. Konyhájának alapja a mexikói alapanyagok tisztelete a kistermelőktől. À la carte étlapja a termékek szezonalitásától függően folyamatosan változik, és nagy hangsúlyt fektet a zöldségek világára.

A Rosetta olyan planetáris étrend fogyasztását igyekszik elősegíteni, amely jótékony hatással van az emberi egészségre és nem károsítja a környezetet. Étterme Mexikóvárosban, Roma szomszédságában található.

2023-ban a Rosetta bekerült a világ 50 legjobb éttermei közé az 50 Best Restaurants szerint. 2024-ben Michelin-csillaggal tüntették ki.

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Elena Reygadas
Kiadó: Bom Dia Boa Tarde Boa Noite
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Latin-Amerika / Latin America
Kiadás éve: 2023
Forgalmazás kezdete: 2025. február 13.
ISBN: 9783964360014
Nyelv: Angol
Méretek: 21.5 x 27.5 x 3 cm
Súly: 1.55 kg
Oldalszám: 352
Ár: 28 890 Ft
(27 514 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

The Tipo 00 Cookbook - For People Who Love Pasta

The Tipo 00 Cookbook - For People Who Love Pasta

Andreas Papadakis görög séf megnyitotta apró, kultikus melbourne-i tésztabárját, mert nem találta meg, azt, amit keresett: egy kivételes tál tésztát a legjobb alapanyagokból készítve, mely egész nap elérhető. 


Flavour Thesaurus

Flavour Thesaurus

Gondolkozott már azon, hogy miért működik az egyik íz a másikkal? Vagy hiányzott az ihlet, hogy mit kezdjünk egy köteg céklával? 


Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.


Szerzők: Yoo Siyeon

The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.