Rosetta by Elena Reygadas
A Cookbook
A Rosetta Mexikóváros egyik legismertebb és legkedveltebb étterme. 2010-es megnyitása óta újradefiniálta, mit jelenthet egy mexikói étterem: őszinte, alapanyag-központú konyhája egyszerre idézi meg és kérdőjelezi meg a hagyományokat; elkötelezetten használ helyi, szezonális, kisüzemi és fenntartható forrásból származó termékeket; miközben a helyszín és a részletek iránti figyelem élénk és befogadó hangulatot teremt.
Elena Reygadas, a Rosetta séfje és tulajdonosa első könyvében nem csupán receptgyűjteményt kínál. A jelenből és a múltból származó ételeinek válogatásán túl mélyebb gondolatokat oszt meg az ételeken túli világról is: az iparosított élelmiszertermelés társadalmi és környezeti hatásairól, személyes emlékeiről, valamint kevéssé ismert mexikói alapanyagok történetéről.
A Rosetta című könyvben Elena Reygadas bizonyítja, miért tartják őt Mexikó egyik leginspirálóbb séfjének – ahogyan azt 2014-ben a Latin-Amerika Legjobb Női Séfje cím is elismerte. Emellett érzékeny, írói hangját is megmutatja – olyat, amely jóval túlmutat a főzésen.
„Ez a könyv azonnal visszarepített Rosettába, ahol életem egyik legszebb, szezonális és fenntartható alapanyagokból készült vacsoráját szolgálták fel. Elena receptjei túlmutatnak az ízeken: megmutatják, hogyan kell egy étkezést teljes élménnyé formálni – a teríték, a zene, a virágok mind-mind életre kelnek a kezei között. Úgy éreztem, meghívtak és szívesen látnak – mintha az otthonába léptem volna.”
Alice Waters, a Chez Panisse tulajdonosa, az Edible Schoolyard Project alapítója
„A Rosetta, Elena Reygadas gyönyörű szakácskönyve, arra késztet, hogy azonnal repülőre szálljak, és visszatérjek Mexikóvárosba, ahol először kóstoltam az étterme és péksége ínycsiklandó fogásait. A könyv fotói önmagukban is csábítóak, vendégeik pedig megtapasztalhatják, hogy a mexikói konyha a világ egyik legfinomabbja. Még ha ritkán is jutok el újra oda, a Rosetta segítségével bármikor újraélhetem az emlékezetes utazásokat.”
Nancy Silverton, a Mozza étteremcsoport séfje és tulajdonosa, a La Brea Bakery alapítója
2023-ban a Rosetta bekerült a világ 50 legjobb éttermei közé az 50 Best Restaurants szerint. 2024-ben Michelin-csillaggal tüntették ki.











Termékinformációk
| Szerző: | Elena Reygadas |
| Kiadó: | Bom Dia Boa Tarde Boa Noite |
| Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Latin-Amerika / Latin America |
| Kiadás éve: | 2023 |
| Forgalmazás kezdete: | 2025. február 13. |
| ISBN: | 9783964360014 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 21.5 x 27.5 x 3 cm |
| Súly: | 1.55 kg |
| Oldalszám: | 352 |
| Ár: |
28 890 Ft (27 514 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
Project Smoke
Amerika „mester grillezőjétől” egy részletes útmutató a hideg füstölés, meleg füstölés és füstölve sütés világáról, kiegészítve mintegy 100 innovatív receptből álló kollekcióval, mely mindenféle étel füstöléséről szót ejt, az első fogásoktól a desszertekig.
Ösch Noir
Több mint 40 exkluzív étel több mint 200 egyedi recepttel a 2 Michelin csillagos Ösch Noir étteremtől.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.
JAN - Laboratory of love
Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.