Rosetta by Elena Reygadas
A Cookbook
A Rosetta Mexikóváros egyik legismertebb és legkedveltebb étterme. 2010-es megnyitása óta újradefiniálta, mit jelenthet egy mexikói étterem: őszinte, alapanyag-központú konyhája egyszerre idézi meg és kérdőjelezi meg a hagyományokat; elkötelezetten használ helyi, szezonális, kisüzemi és fenntartható forrásból származó termékeket; miközben a helyszín és a részletek iránti figyelem élénk és befogadó hangulatot teremt.
Elena Reygadas, a Rosetta séfje és tulajdonosa első könyvében nem csupán receptgyűjteményt kínál. A jelenből és a múltból származó ételeinek válogatásán túl mélyebb gondolatokat oszt meg az ételeken túli világról is: az iparosított élelmiszertermelés társadalmi és környezeti hatásairól, személyes emlékeiről, valamint kevéssé ismert mexikói alapanyagok történetéről.
A Rosetta című könyvben Elena Reygadas bizonyítja, miért tartják őt Mexikó egyik leginspirálóbb séfjének – ahogyan azt 2014-ben a Latin-Amerika Legjobb Női Séfje cím is elismerte. Emellett érzékeny, írói hangját is megmutatja – olyat, amely jóval túlmutat a főzésen.
„Ez a könyv azonnal visszarepített Rosettába, ahol életem egyik legszebb, szezonális és fenntartható alapanyagokból készült vacsoráját szolgálták fel. Elena receptjei túlmutatnak az ízeken: megmutatják, hogyan kell egy étkezést teljes élménnyé formálni – a teríték, a zene, a virágok mind-mind életre kelnek a kezei között. Úgy éreztem, meghívtak és szívesen látnak – mintha az otthonába léptem volna.”
Alice Waters, a Chez Panisse tulajdonosa, az Edible Schoolyard Project alapítója
„A Rosetta, Elena Reygadas gyönyörű szakácskönyve, arra késztet, hogy azonnal repülőre szálljak, és visszatérjek Mexikóvárosba, ahol először kóstoltam az étterme és péksége ínycsiklandó fogásait. A könyv fotói önmagukban is csábítóak, vendégeik pedig megtapasztalhatják, hogy a mexikói konyha a világ egyik legfinomabbja. Még ha ritkán is jutok el újra oda, a Rosetta segítségével bármikor újraélhetem az emlékezetes utazásokat.”
Nancy Silverton, a Mozza étteremcsoport séfje és tulajdonosa, a La Brea Bakery alapítója
2023-ban a Rosetta bekerült a világ 50 legjobb éttermei közé az 50 Best Restaurants szerint. 2024-ben Michelin-csillaggal tüntették ki.











Termékinformációk
| Szerző: | Elena Reygadas |
| Kiadó: | Bom Dia Boa Tarde Boa Noite |
| Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Latin-Amerika / Latin America |
| Kiadás éve: | 2023 |
| Forgalmazás kezdete: | 2025. február 13. |
| ISBN: | 9783964360014 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 21.5 x 27.5 x 3 cm |
| Súly: | 1.55 kg |
| Oldalszám: | 352 |
| Ár: |
28 890 Ft (27 514 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
BReD
Ed Tatton vegán szakács és kézműves pék, megosztja technikáit és 100 receptjét, a természetes kelesztésű kovászos kenyereket, kis kenyereket és környezetbarát kis pékárukat.
Tea - Wine’s Sober Sibling
Tea az ételhez? Miért tenne ilyet? Nos, például azért, mert a tea ugyanolyan jól képes fokozni és összehozni az ízeket, mint a bor, és legalább olyan összetett.
A New Way to Bake
Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.
Bar Bibel
Minden, amit érdemes tudni az italokról és koktélokról, a világ egyik legjobb bártenderétől. Cihan Anadologlu legjobb italai és koktéljai egy összegző, tartalmas német nyelvű kiadványban!