Barion Pixel

Savory and Sweet Shrubs - Tart Mixers for Delicious Cocktails and Mocktails

by Michael Dietsch


« Vissza | Szerzők: Michael Dietsch | Új
  2025. október 21. 17:51

Savory and Sweet Shrubs - Tart Mixers for Delicious Cocktails and Mocktails

Receptek vintage italkeverékekhez, modern köntösben, friss, élénk fűszernövényekkel és fűszerekkel – az eredeti shrubs rajongótól.


Michael Dietsch első, a Shrubs (2016) című könyvével – amely a gyarmati korból származó, ecetalapú italmixek készítésének és felhasználásának meghatározó útmutatója – valósággal letarolta a mixológia világát.
Ebben az új kísérőkötetben tovább bővíti a shrub sokoldalúságát azáltal, hogy a friss fűszernövények és aromás fűszerek üde ízvilágát állítja a középpontba.

A menta, a zsálya, a szerecsendió és a borsszemek mellett olyan összetevőket is használ, mint a citromnád, a vanília, valamint a zöld és fekete tea. Az olvasók pedig örömmel kísérletezhetnek majd az egyedi ízesítésekkel, mint például a Cilantro Lime Jalapeño, a Passion Fruit Mint vagy a Banana Pineapple Nutmeg.

Dietsch 50 különböző shrub-receptet mutat be, valamint több tucat koktélt, mocktailt és kézműves szódát, amelyek ezekre épülnek. Ilyen többek között a Fruited Gin and Tonic, amely gránátalma-, grapefruit- és gyömbér-shrub-ot tartalmaz, vagy a Strawbanero Highball, amely eper–habanero shrub-bal készül.

Teljes, színes fotókkal illusztrálva a Savory and Sweet Shrubs kihagyhatatlan darab minden bárszekrényen és könyvespolcon.

A shrub egy gyümölcs- vagy fűszer alapú, ecettel savanyított, cukorral kiegyensúlyozott szirup, amelyet italok ízesítésére használnak – koktélokban, mocktail-okban vagy frissítő szódákban. A módszer a gyarmati korszakból (Colonial America) származik. Eredetileg tartósítási technika volt: a gyümölcsöt ecettel és cukorral konzerválták, később vált divatos ital alkotóelemmé. A shrub íze: élénk, frissítő savasság, gyümölcsös vagy fűszeres aromák, édes-savas egyensúly, hosszú lecsengéssel.

A modern mixológiában a shrub, koktélok komplex savasságának biztosítója (citromlé alternatívájaként is), alkoholmentes szódák egyik alapja.

Pics: Ww Norton 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Michael Dietsch
Kiadó: WW Norton Co
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Sommelier, Bartender / Cocktail, Nyelv - Angol / English Books, Tea / Tea, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2025
Forgalmazás kezdete: 2025. szeptember 09.
ISBN: 9781682689677
Nyelv: Angol
Méretek: 18.5 x 23.5 x 1.5 cm
Súly: 0.6 kg
Oldalszám: 176
Ár: 10 590 Ft
(10 086 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

The Regional Italian Cookbook - Recipes from The Silver Spoon

The Regional Italian Cookbook - Recipes from The Silver Spoon

Olaszország legmegbízhatóbb otthoni főzési forrása, amely gazdagon illusztrált pillantást vet az ország egyedi regionális konyháira.


Opera Patisserie

Opera Patisserie

Cédric Grolet lapozott egyet, és felfedezett valami újat, a péksütemények világát. A szakmai megközelítésben radikálisabb Fruits technikásságától felszabadulva törekszik a frissességre, a közvetlenségre és a megfelelő ízre.


Szerzők: Cédric Grolet

Modernist Bread at Home

Modernist Bread at Home

Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?). 


Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.