Savory and Sweet Shrubs - Tart Mixers for Delicious Cocktails and Mocktails
by Michael Dietsch
Receptek vintage italkeverékekhez, modern köntösben, friss, élénk fűszernövényekkel és fűszerekkel – az eredeti shrubs rajongótól.
Michael Dietsch első, a Shrubs (2016) című könyvével – amely a gyarmati korból származó, ecetalapú italmixek készítésének és felhasználásának meghatározó útmutatója – valósággal letarolta a mixológia világát.
Ebben az új kísérőkötetben tovább bővíti a shrub sokoldalúságát azáltal, hogy a friss fűszernövények és aromás fűszerek üde ízvilágát állítja a középpontba.
A menta, a zsálya, a szerecsendió és a borsszemek mellett olyan összetevőket is használ, mint a citromnád, a vanília, valamint a zöld és fekete tea. Az olvasók pedig örömmel kísérletezhetnek majd az egyedi ízesítésekkel, mint például a Cilantro Lime Jalapeño, a Passion Fruit Mint vagy a Banana Pineapple Nutmeg.
Dietsch 50 különböző shrub-receptet mutat be, valamint több tucat koktélt, mocktailt és kézműves szódát, amelyek ezekre épülnek. Ilyen többek között a Fruited Gin and Tonic, amely gránátalma-, grapefruit- és gyömbér-shrub-ot tartalmaz, vagy a Strawbanero Highball, amely eper–habanero shrub-bal készül.
Teljes, színes fotókkal illusztrálva a Savory and Sweet Shrubs kihagyhatatlan darab minden bárszekrényen és könyvespolcon.
A shrub egy gyümölcs- vagy fűszer alapú, ecettel savanyított, cukorral kiegyensúlyozott szirup, amelyet italok ízesítésére használnak – koktélokban, mocktail-okban vagy frissítő szódákban. A módszer a gyarmati korszakból (Colonial America) származik. Eredetileg tartósítási technika volt: a gyümölcsöt ecettel és cukorral konzerválták, később vált divatos ital alkotóelemmé. A shrub íze: élénk, frissítő savasság, gyümölcsös vagy fűszeres aromák, édes-savas egyensúly, hosszú lecsengéssel.
A modern mixológiában a shrub, koktélok komplex savasságának biztosítója (citromlé alternatívájaként is), alkoholmentes szódák egyik alapja.
Pics: Ww Norton




Termékinformációk
| Szerző: | Michael Dietsch |
| Kiadó: | WW Norton Co |
| Kategória: | Konyhatechnológia, Alapanyag, Sommelier, Bartender / Cocktail, Nyelv - Angol / English Books, Tea / Tea, Új könyvek / New Books |
| Kiadás éve: | 2025 |
| Forgalmazás kezdete: | 2025. szeptember 09. |
| ISBN: | 9781682689677 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 18.5 x 23.5 x 1.5 cm |
| Súly: | 0.6 kg |
| Oldalszám: | 176 |
| Ár: |
10 590 Ft (10 086 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
Baker Bleu - Bake It Till You Make It
Sok izgalmas út a kenyér dicsőségéhez, és a legjobb módja annak, hogy élvezze azt, egy olyan házaspártól, akik eldobták vállalati munkájukat, hogy megvalósítsák pékálmukat.
Paco Torreblanca
Paco Torreblanca cukrászata, hála e nagy mester összetéveszthetetlen stílusának, időtlen viszonyítási ponttá vált a szakma nemzetközi berkein belül. Remekmű könyve is ennek bizonyítéka - eredetileg 2003-ban jelent meg, most a harmadik kiadást mutatjuk be. Nemzetközi sikere és az iránta mutatott folyamatos kereslet vezetett minket a mű újrakiadásához (Vilbo).
Pierre Hermé’s Vegan Pastry
Alkotásai révén, vágyai és könyvei során Pierre Hermé szeret ott lenni, ahol a legkevésbé számítasz rá. És ez a helyzet ma ezzel az új, növényi alapú cukrászatnak szentelt könyvvel.
JAN - Laboratory of love
Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.