Barion Pixel

Savory and Sweet Shrubs - Tart Mixers for Delicious Cocktails and Mocktails

by Michael Dietsch


« Vissza | Szerzők: Michael Dietsch | Új
  2025. október 21. 17:51

Savory and Sweet Shrubs - Tart Mixers for Delicious Cocktails and Mocktails

Receptek vintage italkeverékekhez, modern köntösben, friss, élénk fűszernövényekkel és fűszerekkel – az eredeti shrubs rajongótól.


Michael Dietsch első, a Shrubs (2016) című könyvével – amely a gyarmati korból származó, ecetalapú italmixek készítésének és felhasználásának meghatározó útmutatója – valósággal letarolta a mixológia világát.
Ebben az új kísérőkötetben tovább bővíti a shrub sokoldalúságát azáltal, hogy a friss fűszernövények és aromás fűszerek üde ízvilágát állítja a középpontba.

A menta, a zsálya, a szerecsendió és a borsszemek mellett olyan összetevőket is használ, mint a citromnád, a vanília, valamint a zöld és fekete tea. Az olvasók pedig örömmel kísérletezhetnek majd az egyedi ízesítésekkel, mint például a Cilantro Lime Jalapeño, a Passion Fruit Mint vagy a Banana Pineapple Nutmeg.

Dietsch 50 különböző shrub-receptet mutat be, valamint több tucat koktélt, mocktailt és kézműves szódát, amelyek ezekre épülnek. Ilyen többek között a Fruited Gin and Tonic, amely gránátalma-, grapefruit- és gyömbér-shrub-ot tartalmaz, vagy a Strawbanero Highball, amely eper–habanero shrub-bal készül.

Teljes, színes fotókkal illusztrálva a Savory and Sweet Shrubs kihagyhatatlan darab minden bárszekrényen és könyvespolcon.

A shrub egy gyümölcs- vagy fűszer alapú, ecettel savanyított, cukorral kiegyensúlyozott szirup, amelyet italok ízesítésére használnak – koktélokban, mocktail-okban vagy frissítő szódákban. A módszer a gyarmati korszakból (Colonial America) származik. Eredetileg tartósítási technika volt: a gyümölcsöt ecettel és cukorral konzerválták, később vált divatos ital alkotóelemmé. A shrub íze: élénk, frissítő savasság, gyümölcsös vagy fűszeres aromák, édes-savas egyensúly, hosszú lecsengéssel.

A modern mixológiában a shrub, koktélok komplex savasságának biztosítója (citromlé alternatívájaként is), alkoholmentes szódák egyik alapja.

Pics: Ww Norton 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Michael Dietsch
Kiadó: WW Norton Co
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Sommelier, Bartender / Cocktail, Nyelv - Angol / English Books, Tea / Tea, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2025
Forgalmazás kezdete: 2025. szeptember 09.
ISBN: 9781682689677
Nyelv: Angol
Méretek: 18.5 x 23.5 x 1.5 cm
Súly: 0.6 kg
Oldalszám: 176
Ár: 10 590 Ft
(10 086 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető

Langdon Hall - A Cookbook

Langdon Hall - A Cookbook

Langdon Hall – A Cookbook: Jason Bangerter séf (Langdon Hall Country House Hotel & Spa / Relais & Châteaux) lenyűgöző receptgyűjteményét tartalmazza egy luxusszakácskönyv formájában. 


The Flavour Thesaurus - More Flavours

The Flavour Thesaurus - More Flavours

Niki Segnit mérföldkőnek számító globális bestsellerének, a The Flavor Thesaurusnak a várva várt folytatása.


Szerzők: Niki Segnit

The Beer Brewing Guide

The Beer Brewing Guide

Ez a könyv a végső útmutató egy kis sörfőzde működtetéséhez, szem előtt tartva a mindennapi működés magas színvonalának javítását és fenntartását. A 29 országot és több mint 10 000 sörfőzdét képviselő Európai Sörgyártó Szövetséggel együttműködve írták. 


Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.