Barion Pixel

Senses in Sucrose

The Art of Emotions in Sweet Form


« Vissza | Szerzők: Roberto Cortez
  2017. július 22. 12:32

Senses in Sucrose

Eddigi 18 éves pályafutása során Roberto Cortez elmondhatta magáról, hogy a Microsoft-vezér Paul Allen és egyéb olyan hírességek magánszakácsaként is dolgozott, mint Antonio Banderas, Melanie Griffith és Eddie Murphy. Cortez klasszikus kiképzést kapott Franciaországban a l’École Lenôtre, a Ritz Hotel l’École de Escoffier, a Bellouet Conseil, a Le Cordon Bleu és a l’Amandiers Écolde de Soleil falai között. 


Tanulmányai elvitték Olaszországba, Kanadába, Svájcba, Csehországba és Spanyolországba, Albert Adria a Chocovic-nál tartott szemináriumára. De, ami megkülönbözteti Roberto-t más séfektől azok nem tanulóévei, hírességekhez fűződő kapcsolatai vagy kivételes séf-kvalitásai, hanem ritkaságszámba menő kreativitása, amivel a kulináris és vizuális művészeteket ötvözi. Zseniálisan mutatja be ezt új könyve, a Sense in Sucrose.  Amikor Cortez nem a gasztronómia új útjait fedezi fel a konyhában, idejét és energiáját más művészetekre áldozza, mint a vívás, gitározás, fotózás, design és építészet, és vele haszonszőrű kreatív elmék megismerése. Cortez (So Good #9 és So Good #17) a CR8 nevű kulináris csoport vezetője is, aminek keretein belül szüntelenül új gasztronómiai koncepciók és élmények kidolgozásán dolgozik.

A könyv:

Design, művészetek, kísérleti konyha és francia kulináris tanulmányok vegyülnek Roberto Cortez kreációiban. Kreatív energiáját teljes mértékben visszaadja első könyve, a Senses in Sucrose: The Art of Emotions in Sweet Form. A 200-oldalas könyv 12 fejezetre oszlik, aminek mindegyike egy összetett érzelemnek van szentelve, amiket az író egyedülálló desszertek formájában fejez ki. Ragyogóan eleven fotók emberekről, természetről, tárgyakról és alapanyagokról adják a környezetet 12, festői precízióval és színhasználattal megalkotott tányérdesszertnek.  Habár könnyebb elképzelni az inspirációt, amit Cortez a pozitív érzelmekben talál – teljesség - valahova tartozás – bizalom – mint a Precious Leaves című fejezetben – de ugyanolyan sokszínűen és még meglepőbb kreativitással alkot olyan témákra is mint a ‘Shadow Motif – önzés – ártalom – negativitás – harag’.
Roberto Cortez könyve egy esztétikai élmény, aminek során a séf felvázolja, részletezi receptjeit, de csak a koncepciók alapanyagait mutatja be és elmeséli, hogy jöttek létre alkotásai. Innovatív ízhasználata és fantáziadús tálalása ellenére, Cortez receptjeinek stílusa Escoffier-hez hasonlítható, nem fogunk részletes instrukciókat találni, leírásainak-technológiáinak értelmezése stabil konyhai tapasztalatot igényelnek. Ha az a célod, hogy újra alkosd ezeket az ételeket, meg kell barátkoznod az olyan instrukciókkal, mint ’Készíts egy sabayon-t citromlével, citromhéjjal, tojássárgájával, agave nektárral és tisztított vajjal’. Mély meggyőződésünk, hogy ez a könyv akkor a legnagyobb hatású és leghasznosabb, ha receptkönyv helyett térképként használják a kreativitás új határainak felfedezésekhez, a kreativitás és az érzelmek élénk, gyönyörű felfedezéséhez az édességek konyhájában.

Photo: CR8


 



Kapcsolódó videók





Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Roberto Cortez
Kiadó: Roberto Cortez Edition
Kategória: Chef, Cukrász Chef, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2017
ISBN: 9781635874549
Nyelv: Angol
Méretek: 25.6 x 36 x 2 cm
Súly: 1.77 kg
Oldalszám: 200
Ár: 28 990 Ft
(27 610 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

The Elements of Dessert - Francisco J. Migoya

The Elements of Dessert - Francisco J. Migoya

A modern cukrászat lenyűgöző, alapvető útmutatója. Francisco J. Migoya ebben a gyönyörű és átfogó cukrászkönyvében, a kortárs desszertek lényegi elemeit ismerteti olvasójával.


The Vegan Chinese Kitchen

The Vegan Chinese Kitchen

Több mint 100 friss, növényi alapú, umamiba csomagolt recept, amelyek bemutatják a hagyományos és modern kínai vegán konyha kínálatát a The Plant-Based Wok alkotójától.


Szerzők: Hannah Che

Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.


Szerzők: Yoo Siyeon

A New Way to Bake

A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.


Szerzők: Philip Khoury