Barion Pixel

Sunny Days, Taco Nights - A Cookbook by Enrique Olvera

with Alonso Ruvalcaba


« Vissza | Szerzők: Enrique Olvera, Alonso Ruvalcaba | Új
  2025. június 06. 11:55

Sunny Days, Taco Nights - A Cookbook by Enrique Olvera

A neves mexikói séf, Enrique Olvera bemutatja a taco elkészítésének és élvezetének tökéletes bennfentes útmutatóját.


 

Enrique Olvera a kifinomult mexikói konyhájáról ismert, amelyet világszerte elismert éttermeiben, köztük a mexikóvárosi ikonikus Pujolban szolgál fel. Az igazi szenvedélye azonban a mindennapi taco, amelyet a „legdemokratikusabb” ételnek tart. A Sunny Days, Taco Nights című könyvében Olvera mélyrehatóan feltárja a taco történetét, számos különböző stílusát, hozzávalóit és kisérőit, és még sok minden mást.

A könyv, amely egyszerre kulináris történelem és szakácskönyv, 100 otthoni szakácsok számára készült receptet tartalmaz, két fő fejezetre osztva: a Klasszikusok című részben az utcai taco-k szerepelnek, az Eredetik címűben pedig Olvera jól ismert eredeti receptjeinek kortárs újragondolásait találjuk. A klasszikus receptek közé tartoznak az északnyugat-mexikói halas taco-k, a monterrey-i chicharron taco-k, a spenóttal készült chorizo ​​taco-k és a mexikóvárosi utcai árusok triciklijeinél gyakori steak taco-k.

A kortárs újragondolások közé tartozik a csípős mogyoróvajjal készült kelbimbós taco-k, a ceviche taco-k, sertéshasaalja taco füstölt babbal, valamint az Olvera gyermekkori reggelije által ihletett tojásos és zöldbabos taco.

Vizuálisan lenyűgöző, élénk ételfotókkal és a mexikói kukorica ihlette színpalettával. Sunny Days, Taco Nights a világ egyik legkedveltebb ételének meghatározó szakácskönyve.

Enrique Olvera Mexikó vezető séfje, akit világszerte imádnak a fogyasztok, az ínyencek, a könyvvásárlók és a séf közösség. Mexikóvárosi Pujol étterme évek óta szerepel a világ 50 legjobb éttermének listáján. Számos étterme van Mexikóban és az Egyesült Államokban is (Cosme, Atla, Esse Taco és Damian). Szerepelt a Netflix Chef’s Table és az Ugly Delicious című sorozataiban. 2022-ben életműdíjat kapott az Amerikai Kulináris Intézettől. Ő a szerzője a Mexico from the Inside Out (2015) és a Tu Casa Mi Casa (2019) című könyveknek, melyeket angol és spanyol nyelven is kiadott a Phaidon.

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Enrique Olvera, Alonso Ruvalcaba
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books, Latin-Amerika / Latin America
Kiadás éve: 2025
Forgalmazás kezdete: 2025. június 12.
ISBN: 9781838669881
Nyelv: Angol
Méretek: 20.8 x 27.4 x 2 cm
Súly: 0.86 kg
Oldalszám: 224
Ár: 13 990 Ft
(13 324 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

North

North

Példátlan betekintés Izland kultúrájába és ételeibe, az ország elsőrangú séfjétől, a Reykjavíki Dill étterem tulajdonosától. Izland közismerten a Föld egyik leggyönyörűbb és legérintetlenebb helye, mely egy bimbózó úticél azoknak az utazóknak, akiket elcsábított a meglepő táj és az élénk kultúra. Izland egészen egyedi és megnyerő ételek sorának ad otthont, melyet jellegzetes őshonos alapanyagok, hagyományos farmerek és kistermelők, valamint rendkívül kreatív séfek és éttermek tesznek különlegessé.

 

Szerzők: Gunnar Gislason

The Silver Spoon Classic

The Silver Spoon Classic

A világ vezető olasz szakácskönyvének legjobb receptjeinek luxus gyűjteménye, új fényképekkel és dizájnnal.


Chocolate

Chocolate

A csokoládé minősége, sokszínűsége és használhatósága sok szakembert foglalkoztat, hiszen az egyik legnehezebben elsajátítható technikákat követeli meg. 


Szerzők: Ramon Morató

The Sommelier's Atlas of Taste

The Sommelier's Atlas of Taste

Az első meghatározó referenciakönyv, amely régiónként mutatja be, milyen érzékszervi jegyeket kellene hordozniuk Európa nagy borainak.