Sunny Days, Taco Nights - A Cookbook by Enrique Olvera
with Alonso Ruvalcaba

A neves mexikói séf, Enrique Olvera bemutatja a taco elkészítésének és élvezetének tökéletes bennfentes útmutatóját.
Enrique Olvera a kifinomult mexikói konyhájáról ismert, amelyet világszerte elismert éttermeiben, köztük a mexikóvárosi ikonikus Pujolban szolgál fel. Az igazi szenvedélye azonban a mindennapi taco, amelyet a „legdemokratikusabb” ételnek tart. A Sunny Days, Taco Nights című könyvében Olvera mélyrehatóan feltárja a taco történetét, számos különböző stílusát, hozzávalóit és kisérőit, és még sok minden mást.
A könyv, amely egyszerre kulináris történelem és szakácskönyv, 100 otthoni szakácsok számára készült receptet tartalmaz, két fő fejezetre osztva: a Klasszikusok című részben az utcai taco-k szerepelnek, az Eredetik címűben pedig Olvera jól ismert eredeti receptjeinek kortárs újragondolásait találjuk. A klasszikus receptek közé tartoznak az északnyugat-mexikói halas taco-k, a monterrey-i chicharron taco-k, a spenóttal készült chorizo taco-k és a mexikóvárosi utcai árusok triciklijeinél gyakori steak taco-k.
A kortárs újragondolások közé tartozik a csípős mogyoróvajjal készült kelbimbós taco-k, a ceviche taco-k, sertéshasaalja taco füstölt babbal, valamint az Olvera gyermekkori reggelije által ihletett tojásos és zöldbabos taco.
Vizuálisan lenyűgöző, élénk ételfotókkal és a mexikói kukorica ihlette színpalettával. Sunny Days, Taco Nights a világ egyik legkedveltebb ételének meghatározó szakácskönyve.
Enrique Olvera Mexikó vezető séfje, akit világszerte imádnak a fogyasztok, az ínyencek, a könyvvásárlók és a séf közösség. Mexikóvárosi Pujol étterme évek óta szerepel a világ 50 legjobb éttermének listáján. Számos étterme van Mexikóban és az Egyesült Államokban is (Cosme, Atla, Esse Taco és Damian). Szerepelt a Netflix Chef’s Table és az Ugly Delicious című sorozataiban. 2022-ben életműdíjat kapott az Amerikai Kulináris Intézettől. Ő a szerzője a Mexico from the Inside Out (2015) és a Tu Casa Mi Casa (2019) című könyveknek, melyeket angol és spanyol nyelven is kiadott a Phaidon.
Termékinformációk
Szerzők: | Enrique Olvera, Alonso Ruvalcaba |
Kiadó: | Phaidon Press Ltd. |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books, Latin-Amerika / Latin America |
Kiadás éve: | 2025 |
Forgalmazás kezdete: | 2025. június 12. |
ISBN: | 9781838669881 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 20.8 x 27.4 x 2 cm |
Súly: | 0.86 kg |
Oldalszám: | 224 |
Ár: |
13 990 Ft (13 324 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Cuines,33

Professzionális motocross versenyző akart lenni, de egy súlyos baleset összetörte a gyermekkori álmát. Éppen ezért Edwin Menue egy másik cél felé irányította ambícióját: a konyha felé.
Nature's Table

Emmanuel Renaut séf, a 3 Michelin csillagos éttermének (www.floconsdesel.com) 50 receptjét osztja meg a nagyközönséggel. A szerző rendkívüli érdeklődést mutat az erdők, mezők, ásványi források kincsei iránt. Az egyediségéről, természet szeretetéről közismert francia konyhafőnök kitüntetett figyelemmel kíséri a környék termelőit, a friss és helyi alapanyagokat. Ezekből az alapanyagokból készítette azt az 50 összetett, az Ö rá jellemző, emblematikus ételt.
Mangal II - Stories and Recipes

A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.
Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.