Barion Pixel

Sweetology

World Pastry Champion


« Vissza | Szerzők: Josep Maria Rodríguez
  2014. december 14. 23:28

Sweetology

A Sweetology, Josep Maria Rodríguez / La Pastisseria Barcelona/ világbajnok sztárcukrász szakkönyve, melyben saját filozófiáját és egyéni kreativitását ötvözi. A szerző megmagyarázza, bemutatja az általa kifejlesztett szakmai arculatot, melyet a két barcelonai üzletében is alkalmaz. A cukrászkönyv magába foglalja a klasszikus alkotások átdolgozását, a következő bontásokban-kategóriákban (Entremets, Individuals, Sweetology, Cakes, Renewing tradition, Verrines, Shortbread biscuits, Desserts, Technical), melyek felülmúlják a megszokott receptkönyvek kreativitását.


A “Sweetology” nem csak egy praktikus cukrászkönyv; a könyv érvel és eszmecserét folytat, hogy jobban megismertesse a cukrászművészetet és annak mögöttes tartalmát, világát. A könyv bevezeti az olvasót Josep Maria Rodríguez kreatív világába, a cukrászat fejlődésébe, technikai folyamatokba, melyek (a szerző szerint) mind a szakma alapját képezik.
A nagyvilágban komoly szerepet tölt be a cukrásztermékek fejlesztése, amely előtt e könyv is tiszteleg. A Sweetology rejtélyének feltárását a spanyol cukrászat egy kiemelkedő alakjára bízták, akit azért választottak, hogy hozza el a várva várt cukrász forradalmat a spanyol cukrászatba. A szerző nemzetközi szemléletmódja, kitartása, technológiai tudása a gasztronómia élvonalához tartozó cukrász séfek között is kiemelkedőnek számít. Mindezt bizonyítván Josep Rodríguez első könyvében Eneko Atxa (Azurmendi), David Muñoz (Diverxo), Paco Pérez (Miramar), Francis Paniego (El Portal del Echaurren), Ángel León (Aponiente), Josean Alija (Nerua), Albert Adrià (Tickets) és Jordi Roca (El Celler de Can Roca) ideológiáit is tolmácsolja. Ez egy kölcsönösen dicséretre méltó lehetőség, mivel a sztárcukrász munkáját a fentebb említett szakmai nagyságok mindegyike inspirálta, segítette.


A 8 “Sweetology” kiegészítő, inspiratív, eltérő, de különleges kreáció a saját, Josep Maria Rodríguez egyedi kortárs elképzeléseit tükrözik. A cukrászkönyv angol-spanyol kétnyelvű változatban érhető el. 

Photo: Montagud Editores 

 

Video:

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Josep Maria Rodríguez
Kiadó: Montagud Editores
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2014
ISBN: 9788472121522
Nyelv: Angol
Méretek: 25 x 33 x 2.5 cm
Súly: 1.84 kg
Oldalszám: 256
Ár: 19 990 Ft
(19 038 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

La Tasquita De Enfrente

La Tasquita De Enfrente

Juanjo López 20 éve vette át a madridi La Tasquita de Enfrente vezetését. Attól a pillanattól fogva, a séf a legnagyobb tiszteletnek örvend, az őszintesége, a dolgok esszenciájának megragadása, és az időtlen luxusról kialakított sajátos képe miatt. A legjobb séfek és legigényesebb ínyencek az ízek védelmezőjeként dicsőítik.


Szerzők: Juanjo López

Arzak + Arzak

Arzak + Arzak

Ez a könyv egy család és egy konyha történetéről szól. Juan Mari szerepéről, mint úttörő séf és éttermi szakember és inspiráció fiatal szakácsok generációi számára. Az úgynevezett új baszk konyha megszületésének 40. évfordulójára emlékezik, és arra a mozgalomra, aminek Juan Mari volt az éllovasa, és amiből a mai spanyol gasztroforradalom is kialakult. 


The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash

Cheese Champions

Cheese Champions

Nyers tejből készült sajtok kiváló választéka Frédéric Van Tricht sajtmestertől és Giedo De Snijder sajtkészítőtől