Sweetology
World Pastry Champion
A Sweetology, Josep Maria Rodríguez / La Pastisseria Barcelona/ világbajnok sztárcukrász szakkönyve, melyben saját filozófiáját és egyéni kreativitását ötvözi. A szerző megmagyarázza, bemutatja az általa kifejlesztett szakmai arculatot, melyet a két barcelonai üzletében is alkalmaz. A cukrászkönyv magába foglalja a klasszikus alkotások átdolgozását, a következő bontásokban-kategóriákban (Entremets, Individuals, Sweetology, Cakes, Renewing tradition, Verrines, Shortbread biscuits, Desserts, Technical), melyek felülmúlják a megszokott receptkönyvek kreativitását.
A “Sweetology” nem csak egy praktikus cukrászkönyv; a könyv érvel és eszmecserét folytat, hogy jobban megismertesse a cukrászművészetet és annak mögöttes tartalmát, világát. A könyv bevezeti az olvasót Josep Maria Rodríguez kreatív világába, a cukrászat fejlődésébe, technikai folyamatokba, melyek (a szerző szerint) mind a szakma alapját képezik.
A nagyvilágban komoly szerepet tölt be a cukrásztermékek fejlesztése, amely előtt e könyv is tiszteleg. A Sweetology rejtélyének feltárását a spanyol cukrászat egy kiemelkedő alakjára bízták, akit azért választottak, hogy hozza el a várva várt cukrász forradalmat a spanyol cukrászatba. A szerző nemzetközi szemléletmódja, kitartása, technológiai tudása a gasztronómia élvonalához tartozó cukrász séfek között is kiemelkedőnek számít. Mindezt bizonyítván Josep Rodríguez első könyvében Eneko Atxa (Azurmendi), David Muñoz (Diverxo), Paco Pérez (Miramar), Francis Paniego (El Portal del Echaurren), Ángel León (Aponiente), Josean Alija (Nerua), Albert Adrià (Tickets) és Jordi Roca (El Celler de Can Roca) ideológiáit is tolmácsolja. Ez egy kölcsönösen dicséretre méltó lehetőség, mivel a sztárcukrász munkáját a fentebb említett szakmai nagyságok mindegyike inspirálta, segítette.
A 8 “Sweetology” kiegészítő, inspiratív, eltérő, de különleges kreáció a saját, Josep Maria Rodríguez egyedi kortárs elképzeléseit tükrözik. A cukrászkönyv angol-spanyol kétnyelvű változatban érhető el.
Photo: Montagud Editores
Video:
Termékinformációk
Szerző: | Josep Maria Rodríguez |
Kiadó: | Montagud Editores |
Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2014 |
ISBN: | 9788472121522 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 25 x 33 x 2.5 cm |
Súly: | 1.84 kg |
Oldalszám: | 256 |
Ár: |
19 990 Ft (19 038 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Le Cordon Bleu - Az édességek magasiskolája
A Le Cordon Bleu a nemzetközileg elismert intézmény, amely a kulináris kiválóság szinonimája a profik és amatőrök számára egyaránt.
Heritage et Creations
Íme az Editions Bellouet Conseil, Jean Michel Perruchon MOF gyűjteményének legújabb tagja. Ez a könyv híd a hagyományos receptek, amiket kollégáink tanítottak és a tanáraik csapata által továbbfejlesztett változatai között.
Fish Butchery
A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében.
Pierre Hermé’s Vegan Pastry
Alkotásai révén, vágyai és könyvei során Pierre Hermé szeret ott lenni, ahol a legkevésbé számítasz rá. És ez a helyzet ma ezzel az új, növényi alapú cukrászatnak szentelt könyvvel.