Barion Pixel

Sweetology

World Pastry Champion


« Vissza | Szerzők: Josep Maria Rodríguez
  2014. december 14. 23:28

Sweetology

A Sweetology, Josep Maria Rodríguez / La Pastisseria Barcelona/ világbajnok sztárcukrász szakkönyve, melyben saját filozófiáját és egyéni kreativitását ötvözi. A szerző megmagyarázza, bemutatja az általa kifejlesztett szakmai arculatot, melyet a két barcelonai üzletében is alkalmaz. A cukrászkönyv magába foglalja a klasszikus alkotások átdolgozását, a következő bontásokban-kategóriákban (Entremets, Individuals, Sweetology, Cakes, Renewing tradition, Verrines, Shortbread biscuits, Desserts, Technical), melyek felülmúlják a megszokott receptkönyvek kreativitását.


A “Sweetology” nem csak egy praktikus cukrászkönyv; a könyv érvel és eszmecserét folytat, hogy jobban megismertesse a cukrászművészetet és annak mögöttes tartalmát, világát. A könyv bevezeti az olvasót Josep Maria Rodríguez kreatív világába, a cukrászat fejlődésébe, technikai folyamatokba, melyek (a szerző szerint) mind a szakma alapját képezik.
A nagyvilágban komoly szerepet tölt be a cukrásztermékek fejlesztése, amely előtt e könyv is tiszteleg. A Sweetology rejtélyének feltárását a spanyol cukrászat egy kiemelkedő alakjára bízták, akit azért választottak, hogy hozza el a várva várt cukrász forradalmat a spanyol cukrászatba. A szerző nemzetközi szemléletmódja, kitartása, technológiai tudása a gasztronómia élvonalához tartozó cukrász séfek között is kiemelkedőnek számít. Mindezt bizonyítván Josep Rodríguez első könyvében Eneko Atxa (Azurmendi), David Muñoz (Diverxo), Paco Pérez (Miramar), Francis Paniego (El Portal del Echaurren), Ángel León (Aponiente), Josean Alija (Nerua), Albert Adrià (Tickets) és Jordi Roca (El Celler de Can Roca) ideológiáit is tolmácsolja. Ez egy kölcsönösen dicséretre méltó lehetőség, mivel a sztárcukrász munkáját a fentebb említett szakmai nagyságok mindegyike inspirálta, segítette.


A 8 “Sweetology” kiegészítő, inspiratív, eltérő, de különleges kreáció a saját, Josep Maria Rodríguez egyedi kortárs elképzeléseit tükrözik. A cukrászkönyv angol-spanyol kétnyelvű változatban érhető el. 

Photo: Montagud Editores 

 

Video:

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Josep Maria Rodríguez
Kiadó: Montagud Editores
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2014
ISBN: 9788472121522
Nyelv: Angol
Méretek: 25 x 33 x 2.5 cm
Súly: 1.84 kg
Oldalszám: 256
Ár: 19 990 Ft
(19 038 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Sun and Rain

Sun and Rain

Személyes séf-monográfia és az első könyv, a globálisan elismert Ana Roš séftől, a szlovén Hiša Franko étteremből.


Szerzők: Ana Roš

Max's World of Sandwiches - A Guide to Amazing Sandwiches

Max's World of Sandwiches - A Guide to Amazing Sandwiches

A tökéletes útmutatót keresed a szendvicsekhez? Ne keressen tovább! A zsemlétől, wrapon és kebabtól a hotdogig, hamburgerig és bao-ig a Max’s World of Sandwiches a szendvicsek minden formáját ünnepli.


JAN - Laboratory of love

JAN - Laboratory of love

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.


Arzak + Arzak

Arzak + Arzak

Ez a könyv egy család és egy konyha történetéről szól. Juan Mari szerepéről, mint úttörő séf és éttermi szakember és inspiráció fiatal szakácsok generációi számára. Az úgynevezett új baszk konyha megszületésének 40. évfordulójára emlékezik, és arra a mozgalomra, aminek Juan Mari volt az éllovasa, és amiből a mai spanyol gasztroforradalom is kialakult.